Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-4

Δημήτρης Βέργος
Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-4

bet365

Η αποτελεσματική Λίβερπουλ, με χατ-τρικ του Μοχάμεντ Σαλάχ και ένα αυτογκόλ, πέρασε νικηφόρα (0-4) από την έδρα της Μπόρνμουθ, προσπέρασε προσωρινά τη Μάντσεστερ Σίτι, και πλέον κοιτάζει την πρόκριση με τη Νάπολι.

Η Λίβερπουλ ήθελε να πάει με τη λιγότερη δυνατή κούραση στο μεγάλο μεσοβδόμαδο ματς που ακολουθεί απέναντι στη Νάπολι, για την πρόκριση στους 16 του Champions League. Και τα κατάφερε καθώς επιστρατεύοντας την αποτελεσματικότητά της πέρασε άνετα με το εντυπωσιακό 0-4 από την έδρα της Μπόρνμουθ, και προσπέρασε προσωρινά τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή (σ.σ. οι «Πολίτες» αγωνίζονται αργότερα στο Στάμφορντ Μπριτζ με την Τσέλσι).

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Οι παίκτες του Κλοπ δεν... ανέβασαν γκάζια, αλλά ο Σαλάχ κάνοντας γκολ τις πρώτες δύο σημαντικότερες φάσεις, βοήθησε τη Λίβερπουλ να πάρει το διπλό. Στο δεύτερο μέρος ο Αιγύπτιος με χατ-τρικ σφράγισε το πανεύκολο πέρασμα των «Κόκκινων». Πάντως, οι γηπεδούχοι φωνάζουν για το πρώτο τέρμα του που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, μιας και βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Προβάδισμα με Σαλάχ, φωνάζει η Μπόρνμουθ

Η Λίβερπουλ από νωρίς έδειξε διάθεση να κάνει αυτή κουμάντο, έχοντας μεγάλο ποσοστό της κατοχής υπέρ της, αλλά οι παίκτες του Κλοπ δεν μπορούσαν να συνδυαστούν ορθά όταν έφταναν στα όρια της περιοχής των γηπεδούχων. Στο πρώτο λάθος από πλευράς Μπόρνμουθ, όμως, άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και πήραν το προβάδισμα. Στο 25' ένα δυνατό σουτ του Φιρμίνο από μακριά απέκρουσε ο Μπέγκοβιτς και στην επαναφορά ο Σαλάχ έβαλε μπροστά στο σκορ στους «Κόκκινους». Από το ριπλέι, πάντως, φάνηκε πως ο Σαλάχ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ...

Το γκολ της Λίβερπουλ αποτέλεσε και την πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τη Λίβερπουλ να μην δημιουργεί κάποια άλλη επικίνδυνη στιγμή στα καρέ της Μπόρνμουθ και τους γηπεδούχους να μην απειλούν ουσιαστικά, πέρα από ένα σουτ του Μπρουκς που έδιωξε ο Άλισον σε κόρνερ.

Κυνική και αποτελεσματική Λίβερπουλ, χατ-τρικ ο Σαλάχ

Η αποτελεσματική Λίβερπουλ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε γκολ και τη δεύτερη φάση που δημιούργησε, βάζοντας στέρεες βάσεις για το διπλό. Στο 48' ο Φιρμίνο πάσαρε στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος με μια πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, χωρίς κανείς να μπορέσει να τον ανακόψει, και πλάσαρε στη γωνία του Μπέγκοβιτς σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 0-2.

Η Μπόρνμουθ δεν μπορούσε να βρει καμία ουσιαστική απάντηση, καθώς επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους παίκτες του Χάου ήρθε και το 0-3 με αυτογκόλ του Κουκ από τη φαλτσαριστή σέντρα του Ρόμπερτσον στο 68'. Το άνετο πέρασμα των Ρεντς ολοκλήρωσε ο Σαλάχ στο 77' όταν έκανε άνω-κάτω την άμυνα, «άδειασε» δύο φορές τον Μπέγκοβιτς και σημείωσε χατ-τρικ για το τελικό 0-4. Έτσι η Λίβερπουλ προσπερνάει προσωρινά στην κορυφή και να πηγαίνει για το μεγάλο ματς με τη Νάπολι. Όσο για την Μπόρνμουθ, το κακό διάστημα συνεχίζεται καθώς πλέον μετράει πέντε ήττες στις έξι τελευταίες αγωνιστικές.

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπέγκοβιτς, Ντάνιελς (83' Ρίκο), Άκε, Κουκ, Φράνσις, Φρέιζερ, Λέρμα, Σέρμαν, Στάνισλας (83' Μινγκς), Μπρουκς (65' Μουσέ), Κινγκ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (65' Λαλάνα), Σαλάχ, Φιρμίνο (81' Χέντερσον), Σακίρι (65' Μανέ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα