Αρσεναλ - Τότεναμ 4-2

Gazzetta team
Αρσεναλ - Τότεναμ 4-2

bet365

Αν και κόντρα στη ροή του ματς πήγε στα αποδυτήρια με 1-2 πίσω στο σκορ, στην επανάληψη η Αρσεναλ γύρισε το ντέρμπι με την Τότεναμ σε 4-2 και πάτησε 4άδα.

Εκπληκτική ανατροπή έκανε η ομάδα του Ουνάι Εμερι δείχνοντας σκληρό μέταλλο, καθώς ενώ ήταν σαφώς ανώτερη, βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, όμως με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ [δύο γκολ] έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο ντέρμπι του Λονδίνου. Οι Gunners επιβλήθηκαν με 4-2 της Τότεναμ, έπιασαν το καλύτερο ξεκίνημα επί εποχής Premier League, το οποίο είχαν όταν κατέκτησαν για τελευταία φορά το πρωτάθλημα και πάτησαν την 4άδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Τα 10 γκολ έφτασε ο Ομπαμεγιάνγκ, κόκκινη είδε στο φινάλε ο Βερτόνγκεν.

Η μονομαχία του Άρη με τον Παναθηναϊκό LIVE στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις


Από τα πρώτα λεπτά έγινε σαφές πόσο δυνατά μπήκε στο ματς η Αρσεναλ, η οποία πήρε προβάδισμα στο 10' όταν ο Ομπαμεγιάνγκ ξεγέλασε τον Γιορίς από τη βούλα του πέναλτι ύστερα από καθαρό χέρι του Βερτόνγκεν ύστερα από κόρνερ (1-0). Οι γηπεδούχοι πάτησαν άμεσα γκάζι και έψαξαν δεύτερο γκολ το οποίο δεν ήρθε στις ευκαιρίες με τον σκόρερ και τον Ιβόμπι μέσα από την περιοχή, με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τελικά αυτό να βγαίνει υπέρ της Τότεναμ, η οποία απόλυτα κόντρα στη ροή του ματς έκανε απίθανη ανατροπή. Στο 30' μετά το φάουλ του Ερισκεν ο Ντάιερ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Χόλντινγκ φάνηκε να ρίχνει τον Σον και ο Κέιν από τα 11 βήματα έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 1-2.

Στο ημίχρονο ο Εμερι έβαλε Ράμσεϊ, Λακαζέτ και έβγαλε Μχιταριάν, Ιβόμπι, σε μια κίνηση που αποδείχθηκε μαγική. Στο 56' μετά την μπαλιά του Μπεγιερίν ο Ράμσεϊ τσίμπησε για τον Ομπαμεγιάνγκ και εκείνος με ασύλληπτο curler εκτός περιοχής έκακε το 2-2 και αφού οι Gunners έχασαν τριπλή απίστευτη ευκαιρία στο 60', ήρθε η ανατροπή στο 75'. Ο Φόιθ έκανε ένα από τα ελάχιστα λάθη στο ματς και ο Ράμσεϊ έδωσε και δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά στην άλλη αλλαγή, τον Λακαζέτ που με δόση τύχης σκόραρε και αυτός εκτός περιοχής με το αριστερό (3-2). Στο 77' διαμορθώθηκε το τελικό 4-2 όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πέρασε κάθετη για τον Λούκας Τορέιρα και ο Ουρουγουανός με δυνατό διαγώνιο σουτ βρήκε τη γωνία πριν πανηγυρίσει έξαλλα. Στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βερτόνγκεν.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μουστάφι (71' Γκουεντουζί), Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς, Τσάκα, Τορέιρα, Μχιταριάν (46' Ράμσεϊ) , Ιβόμπι (46' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Βερτόνγκεν, Φόιθ, Ντέιβις (82' Ρόουζ), Ντάιερ, Ντέλε Αλι (79' Γουίνκς), Σισοκό, Ερικσεν, Σον (79' Λούκας Μόουρα), Κέιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα