Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

bet365

Για ακόμα μία φορά οι Κόκκινοι δεν ήταν Διάβολοι. Τουλάχιστον πήραν το 2-2 στη Σαουθάμπτον, ενώ έχαναν 2-0, μένοντας έτσι στο -6 από το Champions League και στο ντροπιαστικό -16 από την κορυφή.

Πόσο πιο άσχημα να παίξει; Απέναντι σε ποιον αντίπαλο θα έχει την αγωνιστική υπεροχή; Η Σαουθάμπτον που έχει μόλις τέσσερις νίκες στα τελευταία 40 παιχνίδια πρωταθλήματος και που στο «Σεντ Μέρις» μετράει 11 αγώνες χωρίς τρίποντο (8 ήττες), λίγο ήθελε να τη νικήσει. Οι Αγιοι προηγήθηκαν 2-0 στο 20λεπτο και πάλι καλά που η Γιουνάιτεντ μπόρεσε να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό (2-2), παίζοντας μάλιστα άμυνα στο φινάλε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο που είχε ξεμείνει από αμυντικούς, κατέβασε τριάδα στα μετόπισθεν. Μόνο που αυτή απαρτιζόταν από τους Τζόουνς, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ και δεν μπορούσε να είναι με τίποτα λειτουργική. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν Ρέντμοντ και Ομπαφέμι που χόρεψαν τους αντίπαλούς τους, με τον Αρμστρονγκ (13') να το τελειώνει χαμηλά με διαγώνια βολίδα. Και στο 20' ήρθε και το δεύτερο με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σεντρίκ Σοάρες στο παράθυρο.

Ωστόσο, ο Ράσφορντ το πήρε πάνω του και έσπρωξε τους φιλοξενούμενους στο να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Με δύο δικές του ασίστ η ομάδα του ισοφάρισε. Ο Λουκάκου πλάσαρε (33') σωστά, τερματίζοντας την αστοχία του στα 981 λεπτά (σ.σ.: από 17 Σεπτεμβρίου), ενώ ο Ερέρα (39') έγραψε το 2-2 με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Γιουνάιτεντ έμεινε χωρίς τρίποντο για τρίτη σερί αγωνιστική.

Αυτό την κράτησε στο -6 από τον ρεαλιστικό στόχο της τετράδας και με τις Τσέλσι, Τότεναμ, Αρσεναλ να έχουν παιχνίδι λιγότερο. Για τον τίτλο, στο ντροπιαστικό -16, ούτε λόγος φυσικά. Την ίδια στιγμή τα αρνητικά ρεκόρ τρέχουν. Αρνητικό συντελεστή γκολ στην 14η αγωνιστική δεν είχε ποτέ ξανά από τη σεζόν 1977-'78.

Σαουθάμπτον (Μαρκ Χιουζ):
ΜακΚάρθι, Γιοσίντα, Βέστρεγκααρντ, Στέφενς, Βάλερι, Χόιμπιεργκ, Λεμινά (90' Ντέιβις), Αρμστρονγκ, Σεντρίκ, Ρέντμοντ, Ομπαφέμι (64' Γκαμπιαντίνι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Τζόουνς, Μάτιτς, Σο (71' Νταλότ), Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Ερέρα, Πογκμπά, Φελαϊνί, Ράσφορντ (77' Μαρσιάλ), Λουκάκου (86' Λίνγκαρντ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα