Τσέλσι - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-2

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-2

bet365

Με γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μπάρκλεϊ, η Τσέλσι απαγόρευσε την πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το 2012 και με το τελικό 2-2 η ομάδα του Σάρι είπε την τελευταία λέξη, παραμένοντας αήττητη στη φετινή Premier League! Χαμός στους πάγκους στο φινάλε, προκάλεσε τον Μουρίνιο μέλος του επιτελείου του κόουτς των Λονδρέζων!

Η Τσέλσι του Σάρι έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Όποτε ήθελε περίμενε πίσω τους αντιπάλους της και σταματούσε με τρομερή ευκολία κάθε προσπάθεια επίθεσης, όποτε ήθελε έτρεχε στην επίθεση και όπως ήθελε άνοιξε το σκορ με το χώρο που βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής ο Ρούντιγκερ στο 21' για ν' ανοίξει το σκορ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ για το 1-0. Το ντέρμπι δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, ούτε απέκτησε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, οι «μπλε» έδειχναν πως είχαν το παιχνίδι υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Ακόμα κι αν οι Αζάρ και Γουίλιαν ήταν μέτριοι και διόλου απειλητικοί, δεν χρειάστηκε να κάνουν το κάτι παραπάνω, με τον Βέλγο να ταλαιπωρεί μεν τον Άσλεϊ Γιάνγκ, αλλά να μην έχει και αποτελεσματικές ενέργειες.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μοράτα θα μπορούσε να έχει κάνει πιο ασφαλές το προβάδισμα της Τσέλσι γυρίζοντας ωραία το κορμί του και σουτάροντας χαμηλά στη γωνία, ωστόσο, ο Ντε Χέα ήταν αποτελεσματικός. Η επανέναρξη του παιχνιδιού παρουσίασε δύο πιο «ζωντανές» ομάδες, οι γηπεδούχοι έψαξαν γρήγορα τις επιθέσεις για να επιβληθούν, αλλά η Γιουνάιτεντ στο 55' βρήκε την απάντηση στο γκολ του Ρούντιγκερ! Ο Μαρσιάλ από κοντινή απόσταση ήταν στο σωστό σημείο έπειτα από κόντρα σε σουτ που έγινε από δεξιά σε φάση διαρκείας και ισοφάρισε, με τους «μπλε» να παίζουν με τη φωτιά γι' αρκετά δευτερόλεπτα αλλά να παραβιάζεται η εστία του... Ο Γάλλος στράικερ θα ολοκλήρωνε και την ανατροπή στο 73' όταν από δεξιά ο Μάτα πήρε τη μπάλα για να συνεχίσει την πορεία του προς τα καρέ του Κέπα, γύρισε στον Ράσφορντ, αυτός βρήκε απέναντι τον Μαρσιάλ και εκείνος με καταπληκτικό δεξί σουτ απλά άφησε τον Κέπα να παρακολουθεί για το 2-1 υπέρ της Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι, όσο κι αν πραγματικά το ήθελε, έδειχνε ανήμπορη να βρει με σωστό τρόπο ένα γκολ που θα της επέτρεπε να πάρει κάτι από το ματς και ν' αποφύγει την ήττα, ωστόσο, στο 96ο λεπτό, ο Μπάρκλεϊ που είχε περάσει με αλλαγή στην αναμέτρηση, σκόραρε από κοντά για το 2-2! Ο Νταβίντ Λουίζ έκανε κεφαλιά στο δοκάρι, ο Ρούντιγκερ στην επαναφορά δεν πέτυχε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Άγγλος χαφ παραμόνευε για να γράψει το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι.

Ακολούθησαν σκηνές... ροκ στους δύο πάγκους, με άνθρωπο του επιτελείου του Σάρι να πανηγυρίζει έξαλλα μπροστά στον Μουρίνιο και τον Πορτογάλο να ξεσηκώνεται με αποτέλεσμα να γίνει... χαμός για λίγα δευτερόλεπτα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (69' Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (73' Πέδρο), Μοράτα (79' Ζιρού), Αζάρ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ράσφορντ (85' Αλέξις), Μάτα (75' Ερέρα), Μαρσιάλ (84' Περέιρα), Λουκάκου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα