Μαν. Σίτι - Μπράιτον 2-0

Gazzetta team
Μαν. Σίτι - Μπράιτον 2-0

bet365

Με γκολ των Στέρλινγκ-Αγουέρο οι Citizens καθάρισαν (2-0) την Μπράιτον και πέρασαν στην 1η θέση, περιμένοντας το Τσέλσι-Λίβερπουλ. Ξέσπασε η Εβερτον, κράτησε στον πάτο τη Νιουκάστλ η Εβερτον.

Γνωρίζοντας ότι είτε οι Λονδρέζοι είτε οι Reds θα χάσουν βαθμούς, ή και οι δύο αν έρθουν ισόπαλοι, η Μάντσεστερ Σίτι έπρεπε απλά να είναι σοβαρή υποδεχόμενη την Μπράιτον για να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα. Και ακριβώς αυτό έκανε, με τους Στέρλινγκ και Αγουέρο να βάζουν ένα σε κάθε ημίχρονο για το τελικό 2-0, με το οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε προσωρινά (;) στην κορυφή της Premier League.

Η Σίτι, όπως είναι λογικό, είχε από την αρχή τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στην Μπράιτον που αμυνόταν συνεχώς, ελπίζοντας να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Τελικά άντεξε 29 λεπτά, αφού σε εκείνο το σημείο ο Σανέ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Στέρλινγκ... μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τους Citizens να κλειδώνουν το τρίποντο στο 65', όταν ο Αγουέρο άνοιξε στον Στέρλινγκ, αυτός επέστρεψε στον Αργεντίνο και το πλασέ του κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Η σύνθεση της Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτε, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (87' Φοντέν), Σανέ (67' Μαχρέζ), Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (67' Γκαμπριέλ Ζέσους).

Μια χαρά η Γουλβς
Οι Λύκοι ήταν το φαβορί κόντρα στη Σαουθάμπτον και το επιβεβαίωσαν, αν και έπρεπε να περιμένουν αρκετά. Το 0-0 που παρέμενε ως το 78' έκανε τους Αγιους να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα αλλά στο επόμενο λεπτό (79') ο Καβαλέιρο έκανε το 1-0, με τα πράγματα να απλοποιούνται αρκετά για τη Γουλβς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι ήρθε και δεύτερο γκολ, στο 87', από τον Κάστρο, με τους Λύκους να ανεβαίνουν στους 12 βαθμούς και την 8η θέση.

Στον πάτο η Νιούκαστλ, ανεβαίνει η Λέστερ
Από το κακό στο χειρότερο η Νιουκάστλ, η οποία ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας από τη Λέστερ. Οι «Καρακάξες» έδειξαν σε ακόμα ένα ματς τραγικό πρόσωπο και οι «Αλεπούδες» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τρίτη διαδοχική νίκη και στην 7η θέση η ομάδα του Πιέλ. Στο 29ο λεπτό από τη σέντρα του Μαγκουάιρ ο Γεντλίν έδιωξε με το χέρι και ο Βάρντι από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Η Λέστερ είχε την ουσία και στο 73' ήρθε το δεύτερο τέρμα, καθώς από τη σέντρα του Μάντισον, ο Μαγκουάιρ διαμόρφωσε το 2-0! Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αργά, πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τόσο ο Λασκάλς στο 85 όσο και ο Μέρφι στο 88' δε βρήκαν δίχτυα.



Ξέσπασε η Εβερτον!
Επιτέλους νίκη για τα Ζαχαρωτά, καθώς επικράτησαν εύκολα 3-0 εντός έδρας της Φούλαμ. Τέσσερα ματς χωρίς τρίποντο ήταν πολλά για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, η οποία είχε ουσία, αλλά και εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Στο 52' ο Σίγκουρντσον βρέθηκε στην άσπρη βούλα, ωστόσο έχασε το πρώτο του πέναλτι στην Premier League (είχε έξι εύστοχα). Ο Ισλανδός πήρε την... εκδίκησή του τέσσερα λεπτά αργότερα, πετυχαίνοντας το 18ο γκολ του έξω από την περιοχή στην Premier (μόνο ο Κουτίνιο περισσότερα). Στο 66΄ο Τοσούν βρήκε δίχτυα για το 2-0 από πάσα του Γουόλκοτ, ενώ ο Σίγκουρντσον στο 89' διαμόρφωσε το 3-0!
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα