Αρσεναλ - Μπέρνλι 5-0

Gazzetta team
Αρσεναλ - Μπέρνλι 5-0

bet365

Το τελευταίο αντίο του Βενγκέρ στο Emirates είχε πέντε γκολ κόντρα στη Μπέρνλι (5-0), συγκίνηση κι έναν εξαιρετικό Μαυροπάνο, ο οποίος έπιασε από τα μαλλιά μια ακόμα ευκαιρία.

Κόντρα στην ευρωπαία Μπέρνλι η Αρσεναλ έκανε το καλύτερο ματς στη σεζόν, μιας και το κίνητρο ήταν τεράστιο! Στο τελευταίο ματς του Βενγκέρ στο Emirates οι Λονδρέζοι επικράτησαν 5-0, τον αποχαιρέτησαν με τον ιδανικότερο τρόπο, ο κόσμος τον αποθέωσε, ενώ ο Ντίνος Μαυροπάνος τον δικαίωσε με εξαιρετική εμφάνιση. Ηταν η 286η νίκη του εντός έδρας στην Premier League και μόνο ο Σερ Αλεξ έχει περισσότερες (305) στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και στο 14ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Λακαζέτ έκανε την ασίστ και ο Ομπαμεγιάνγκ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Αρσεναλ συνέχισε να πιέζει, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Μπέρνλι και όποτε χρειάστηκε αμυντικά, Μαυροπάνος και Τσέιμπερς καθάριζαν εύκολα. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Μπεγιερίν μοίρασε ιδανικά και ο Λακαζέτ πέτυχε το 2-0. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, η Αρσεναλ είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 54΄ο Κολάσινατς με άψογο διαγώνιο πέτυχε το 3-0. Στο 64ο λεπτό ήταν η σειρά του Ιβόμπι να σκοράρει με άψογο τελείωμα. Στο 75ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ διαμόρφωσε το 5-0, έχοντας συμμετοχή σε 12 τέρματα τη φετινή σεζόν (8 γκολ, 4 ασίστ). Οσο για τον Μαυροπάνο, ο 20χρονος αμυντικός ήταν σταθερός στις μεταβιβάσεις του, δεν είχε άγχος, τα πήγε περίφημα με τον Τσέιμπερς στο πλευρό του. Είχε 82% επιτυχία στις μεταβιβάσεις, ενώ κέρδισε και τις πέντε μονομαχίες που έδωσε στην περιοχή του.

Αρσεναλ: Τσεχ, Τσέιμπερς (77' Μερτεζακερ), Μπεγιερίν, Μαυροπάνος, Κολάσινατς, Μχιταριάν, Γουίλσιρ (72' Ράμσεϊ), Ιβόμπι, Τσάκα, Λακαζέτ (72΄ Γουέλμπεκ), Ομπαμεγιάνγκ

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Γουόρντ, Λονγκ, Κορκ, Χέντρικ, Γκούντμουντσον (89' Γουέλς), Γουέστγουντ, Λένον (71' Ν'Κουντού), Μπαρνς (22' Βόουκς)

Арсенал - Бернли. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα