Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

Δημήτρης Βέργος
Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

bet365

Η Έβερτον… πάρκαρε λεωφορείο στην περιοχή και κράτησε στο 0-0 τη Λίβερπουλ, η οποία παρέμεινε αήττητη για 17ο σερί ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η τελευταία νίκη της Έβερτον σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ήταν τον Οκτώβριο του 2010. Έκτοτε η Λίβερπουλ είχε πανηγυρίσει οκτώ νίκες, ενώ άλλα οκτώ παιχνίδια είχαν έρθει ισόπαλα, σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σαμ Άλαρνταϊς, με αυτό στο μυαλό του, παρέταξε τα «Ζαχαρωτά» με κλειστή άμυνα για να πάρει τουλάχιστον το 0-0 και το πέτυχε.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, χωρίς τον τραυματία Σαλάχ στην αποστολή, δεν μπόρεσε να βρει τρόπους ώστε να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα των «Ζαχαρωτών». Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το ντέρμπι να λήξει χωρίς τέρματα και τη Λίβερπουλ να επικεντρώνεται πλέον στην υπεράσπιση του 3-0 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Υπεροχή της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος

Στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του Γκούντισον Παρκ το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μισάωρο, με τη Λίβερπουλ να χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 16’ όταν μετά από κακό διώξιμο της άμυνας της Έβερτον, ο Σολάνκε από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίκφορντ.

Η απάντηση των «Ζαχαρωτών» ήρθε στο 23’ όταν ο Μπολάσι με όμορφη ενέργεια έξω από την περιοχή έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο πήγαινε… συστημένο στη γωνία του Κάριους. Ο τελευταίος, όμως, εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Η Λίβερπουλ είχε τη δεύτερη καλή της φάση για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 29’, όταν το σουτ του Μίλνερ από πλάγια θέση σταμάτησε ξανά με όμορφη απόκρουση ο Πίκφορντ. Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με τους «Κόκκινους» πάντως να υπερέχουν εμφανώς στην κατοχή που άγγιζε τα επίπεδα του 66%.

Πήγε να… κλέψει το ντέρμπι στο τέλος η Έβερτον

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τη Λίβερπουλ να έχει την κατοχή και τον Άλαρνταϊς να κλείνει όλη την Έβερτον πίσω, χωρίς να αφήνει χώρο στους «Κόκκινους» να μπουν απειλητικά στην περιοχή.

Ο Κλοπ πέρασε στο τελευταίο εικοσάλεπτο τους Τσάμπερλεϊν και Φιρμίνο για να φρεσκάρει την ομάδα του και ο Άγγλος μεσοεπιθετικός με το που μπήκε στο παιχνίδι φάνηκε απειλητικός. Ωστόσο, η όμορφη ατομική του ενέργεια και το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο στο 70’.

Η Έβερτον πίεσε στα τελευταία λεπτά, δημιουργώντας δύο εξαιρετικές φάσεις, όμως τόσο η κεφαλιά του Τοσούν στο 87’ όσο και το πλασέ του Κάλβερτ-Λιούιν ένα λεπτό μετά πέρασαν άουτ! Το ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τη Λίβερπουλ να τελειώνει ένα ακόμα ματς απέναντι στην Έβερτον αήττητη και τα «Ζαχαρωτά» να παραμένουν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Έβερτον: Πίκφορντ, Μπέινς, Κιν, Τζαγκιέλκα, Κόουλμαν, Σνάιντερλεν, Ντέιβις (Μπανινγκίμε 79’), Ρούνεϊ (Γκέιγ 57’), Γουόλκοτ, Μπολάσι (Κάλβερτ-Λιούιν 61’), Τοσούν.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Κλάβαν, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ (Τσάμπερλεϊν 69’), Μανέ (Φιρμίνο 74’), Ινγκς (Αλεξάντερ-Άρνολντ 89’), Σολάνκε.

Эвертон - Ливерпуль. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 33 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα