Τσέλσι - Τότεναμ 1-3

Τσέλσι - Τότεναμ 1-3

bet365

Η Τότεναμ με δύο γκολ του Ντέλε Αλι έκανε μεγάλη ανατροπή σε βάρος της Τσέλσι την οποία νίκησε εκτός για πρώτη φορά ύστερα από 28 χρόνια και την έβγαλε οριστικά εκτός Champions League.

Για πρώτη φορά επί εποχής Premier League η Τότεναμ επικράτησε εκτός έδρας της Τσέλσι βάζοντας τέλος σε αρνητικό σερί 25 επισκέψεων χωρίς νίκη. Πέρα από το γόητρο, η ουσία για τους Spurs είναι ότι τελείωσαν την υπόθεση 4άδα στην Αγγλία καθώς πήγαν στο +8 από τους Μπλε με 7 αγώνες να απομένουν. Κακή η εικόνα της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, που μαζί με το στέμμα της πρωταθλήτριας παρέδωσε και το εισιτήριο για το Champions League. Ο Ντέλε Αλι ήταν ο πρωταγωνιστής στη μάχη του Stamford Bridge, καθώς πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ, όμως το πιο ωραίο το έβαλε ο Ερικσεν. Επέστρεψε στη δράση παίζοντας για σχεδόν 20 λεπτά ο Χάρι Κέιν.

Λίγα πράγματα είχε το πρώτο κομμάτι του αγώνα και η πρώτη φάση ήρθε στο 18' όταν ο Γουίλιαν έφερε την μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε όμως παρά την κόντρα ο Γιορίς απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μάρκος Αλόνσο. Η Τσέλσι είχε όρεξη, έδειχνε ένα κλικ πιο μπροστά, στο 28' απείλησε με τον Μόζες και στο 30' τελικά άνοιξε το σκορ. Ο Ρούντιγκερ έβγαλε δεξιά στον Μόζες, ο Νιγηριανός έκανε τη σέντρα, ο Γιορίς αποτυχημένη έξοδο και ο Μοράτα με κεφαλιά το 1-0, που δυστυχώς για τους Μπλε δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Αυτό γιατί στις καθυστερήσεις, ο Μόζες έκανε λάθος και ο Ερικσεν έπιασε τρομερό σουτ εκτός περιοχής το οποίο ίσως δεν εκτίμησε καλά ο Καμπαγιέρο για το 1-1.

Στο 60' είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη, όταν το αριστερό του Σον που πήγαινε στο παραθυράκι έβγαλε εκπληκτικά ο Καμπαγιέρο, όμως ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι δύο λεπτά αργότερα. Η 40άρα μπαλιά του Ντάιερ ήταν... όνειρο και ο Ντέλε Αλι αφού άφησε πίσω τα στόπερ των γηπεδούχων πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-2. Πριν καλά προλάβει η Τσέλσι να καταλάβει τι έγινε, δέχθηκε και τρίτο γκολ παρουσιάζοντας πολύ κακή εικόνα στην άμυνα. Ο Σον έφυγε στην πλάτη και νικήθηκε από τον Καπαγιέρο, κανένας δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ντέλε Αλι από κοντά έβαλε και δεύτερο γκολ για το 1-3.

Κάπου εκεί η ομάδα του Κόντε το... παράτησε και είχε κάποιες μικροευκαιρίες προς το τέλος απλά για να σουλουπώσει την εικόνα της. Στο 71' το βολέ του Αλόνσο πέρασε έξω και στο 74' για τους Spurs μπήκε ο Κέιν προκαλώντας διπλή χαρά στους οπαδούς. Στο 94' το σουτ του Αθπιλικουέτα - που πέρασε έξω - ήταν η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, η οποία έληξε με την Τότεναμ θριαμβεύτρια.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόζες (81' Ζιρού), Αλόνσο (83' Εμερσον), Καντέ, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Αζάρ, Μοράτα (88' Χάντσον-Οντόι).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Ντάιερ (81' Γουανιάμα), Ντεμπελέ, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Λαμέλα (88' Σισοκό), Σον (74' Σον).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα