Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

bet365

Με την κατοχή μπάλας να φτάνει στο 85%, οι Πολίτες πέρασαν με 1-3 από το Μέρσεϊσαιντ και θα γυρίσουν εκεί την Τετάρτη, με προορισμό το «Ανφιλντ» και το Champions League.

Μόνο η Τσέλσι (2005-'06) και η Γιουνάιτεντ (2010-'11) είχαν καταφέρει να νικήσουν όλες τις ομάδες έστω μία φορά σε σεζόν Premier League. Σε αυτό το κλειστό club μπήκε και η Σίτι. Μετά το πέρασμά της με 1-3 από την Εβερτον και το «Γκούντισον Παρκ», δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν έχει υποτάξει φέτος και πλέον έχει να ασχοληθεί με τα δύο πολύ σοβαρά που έπονται την ερχόμενη βδομάδα: τη Λίβερπουλ για το Champions League και το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ που μπορεί να της δώσει και επίσημα τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάκιστο στήσιμο με πέντε επιθετικογενείς παίκτες και μόνο τον Σνάιντερλιν να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο κέντρο. Οι Πολίτες λοιπόν έκαναν ό,τι ήθελαν στο παιχνίδι. Ειδικά στο α' μέρος είχαν μόνο εκείνοι την μπάλα. Και στα τρία γκολ τους έκρυψαν το τόπι. Το εμφάνισαν στην εστία του Πίκφορντ κατά σειρά οι Σανέ (4') με υπέροχο μονοκόμματο, Γκάμπριελ Ζέσους (13') και Στέρλινγκ (37').

Στην επανάληψη η κατοχή έφτασε στο τρομακτικό ποσοστό 15-85 υπέρ της Σίτι που όμως κατέβασε ταχύτητα. Η Εβερτον βρήκε γκολ με ωραίο σουτ του Μπολάσι (63') δοκάρι και μέσα, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει παραπάνω. Τώρα οι επίδοξοι πρωταθλητές έχουν το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ το Σάββατο και εάν νικήσουν εκεί, θα σηκώσουν το τρόπαιο και μαθηματικά. Ενδιάμεσα όμως τους απασχολεί κάτι άλλο περισσότερο. Η επιστροφή στο Μέρσεϊσαϊντ για την πρώτη μάχη με τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του σεντονιού.

Εβερτον (Σαμ Αλαρνταϊς): Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Μπέινς, Σνάιντερλιν, Γουόλκοτ (79' Νιάσε), Ρούνεϊ (57' Ντέιβις), Μπολάσι, Κάλβερτ-Λιούιν (75' Μπάνιντζιμ), Τοσούν

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Οταμέντι, Κομπανί, Λαπόρτ (87' Ντανίλο), Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (77' Γκουντογκάν), Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ (65' Μπ. Σίλβα), Γκάμπριελ Ζέσους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα