Μαν. Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 2-0

Gazzetta team
Μαν. Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 2-0

bet365

Η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Σουόνσι, ο Λουκάκου έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League και η ομάδα του βρέθηκε ξανά στη 2η θέση. Μεγάλα διπλά για Λέστερ, Μπέρνλι, ανάσα η Νιούκαστλ.

Ηταν υπόθεση 20 λεπτών! Η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε ασφυκτικά με το... καλημέρα και μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ. Ο Αλέξις βρήκε υπέροχα τον Λουκάκου και ο Βέλγος με πλασέ και τη βοήθεια της τύχης πέτυχε το 1-0, φτάνοντας παράλληλα τα 100 γκολ στην Premier League. Oι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 20ο λεπτό σφράγισαν το τρίποντο. Ο Λίνγκαρντ έδωσε ιδανικά στον Σάντσες, ο οποίος με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Γιουνάιτεντ έριξε ρυθμό, είχε τον έλεγχο, αλλά όχι το καθαρό μυαλό για ένα δεύτερο τέρμα. Τρεις μεγάλες ευκαιρίες είχε η ομάδα του Μουρίνιο στην επανάληψη, ωστόσο, Μάτιτς, Αλέξις και Λουκάκου δεν μπόρεσαν από πλεονεκτική θέση να πετύχουν κι ένα τρίτο τέρμα. Στα αξιοσημείωτα, ακόμα μια σούπερ επέμβαση του Ντε Χέα σε κοντινό πλασέ του Αμπραχαμ

Με διπλά στη μάχη της Ευρώπης Μπέρνλι και Λέστερ

Η 7η θέση όλα δείχνουν ότι θα δώσει εισιτήριο για το Europa League και οι Μπέρνλι, Λέστερ έχουν μπει πολύ γερά στη διεκδίκησή του. Αμφότερες έκαναν εκτός έδρας νίκες. Η πρώτη πέρασε με 1-2 από τη Γουέστ Μπρομ και η δεύτερη με το πιο καθαρό 0-1 από την Μπράιτον. Η Μπένρλι με τους Μπαρνς (22' τρομερό αεροπλανικό) και Γουντς (73') προηγήθηκε, ο Ροντόν μείωσε (83'0, αλλά ήταν αργά για την Μπρομ, η οποία ούτε με θαύμα δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, ενώ οι νικητές βρέθηκαν στο -2 από την 6η θέση. Για τη Λέστερ το τρίποντο ήρθε με τα γκολ των Ιμπόρα (83'), Βάρντι (96') και ενώ η Μπράιτον είχε χάσει πέναλτι στο 0-0 (77' Μάρεϊ). Οι Αλεπούδες κυνηγούν σε απόσταση τριών βαθμών την Μπέρνλι.

«Ανάσανε» η Γουέστ Χαμ!

Επιτέλους… νίκη για τους Λονδρέζους, που δεν είχαν πρόβλημα, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, να «καθαρίσουν» τη Σαουθάμπτον στο Ολυμπιακό Στάδιο και να κατακτήσουν το πρώτο τους «τρίποντο» μετά τις 10 Φεβρουαρίου! Ο Ζοάο Μάριο άνοιξε το σκορ στο 13’, όταν αξιοποίησε την πάσα του Κουγιατέ και με υπέροχο σουτ από τη γωνία της περιοχής, νίκησε τον Μακ Κάρθι για το 1-0. Στη συνέχεια ο Αρναούτοβιτς πήρε το… όπλο του και λίγα λεπτά αργότερα (17’) εκμετελλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή, πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους «έγραψε» από κοντά το 3-0. Η Σαουθάμπτον ήταν νωθρή ως το τέλος, δεν κατάφερε να ισορροπήσει και ηττήθηκε κατά κράτος, για 3η φορά στα τελευταία 5 ματς, αγνοώντας τη νίκη από τις 3/2 και μένοντας στη διακεκαυμένη ζώνη με 28 βαθμούς. Αντίθετα, τα «σφυριά» νίκησαν μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, έφτασαν τους 33, προσπέρασαν την Κρίσταλ Πάλας και μπορούν να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

«Λυτρώθηκε» στο 80’ η Νιούκαστλ

Ο Πέρες στο 80’ ήρθε για να ανοίξει το σκορ και τελικά να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, ώστε ο Ισπανός να σταματήσει να «πονοκεφαλιάζει» για τις χαμένες ευκαιρίες ως τότε! Οι «ανθρακωρύχοι» έφτασαν στις 18 τελικές, είχαν κατοχή 63% και απείλησαν στο… μη περαιτέρω την άμυνα της Χάντερσφιλντ, όμως δεν έβρισκαν «άκρη» για ώρα. Τελικά, ήρθε ο Ισπανός επιθετικός να εκμεταλλευτεί την πάσα του Κένεντι και να σκοράρει από κοντά, για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Νιουκάστλ, που έφτασε τους 35 βαθμούς και ξεχώρισε για τα καλά στη βαθμολογία, αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται κοντά της (Κρίσταλ Πάλας, Σουόνσι, Μπράιτον) ηττήθηκαν! Αντίθετα, η Χάντερσφιλντ έφυγε ηττημένη από το γήπεδο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κι έμεινε στους 31.

Το έσωσε ο Ντεφόε
Ο Χάβι Γκράθια βρέθηκε μια ανάσα από το τρίτο διαδοχικό του τρίποντο στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», αλλά ο Ντεφόε του χάλασε τα σχέδια στις καθυστερήσεις (2-2). Η Γουότφορντ ήταν καλύτερη στο α' μέρος και μόλις στο 13ο λεπτό ο Κίκο άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι την ουσία για ένα δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 43' κέρδισαν πέναλτι και ο Κινγκ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1. Ο Περέιρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στις «σφήκες» στο 49’, όμως ο Ζερμέν Ντεφό στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 2-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα