Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Δημήτρης Βέργος
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

bet365

Με ένα γκολ του Ισλανδού Γκούντμουντσον η Μπέρνλι... φρέναρε την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (1-1), η οποία χρειάστηκε και δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Έντερσον για να αποφύγει την ήττα.

Όταν έπαιρνε το προβάδισμα, πάντα στο τέλος πανηγύριζε τη νίκη. Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να συνεχίσει με άλλο ένα τρίποντο την επέλαση της στην κορυφή της Premier League. Η αξιόμαχη Μπέρνλι του Σιν Ντάιτς με ένα τέρμα του Ισλανδού Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον στο τελευταίο δεκάλεπτο κράτησε τους «Πολίτες» στο 1-1, με τη Σίτι να παίρνει αυτό που άξιζε καθώς χρειάστηκε και δύο μεγάλες επεμβάσεις του Έντερσον για να φύγει με τον βαθμό από το Ταρφ Μουρ.

Η Σίτι από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να κυριαρχήσει, ελέγχοντας τον ρυθμό, ωστόσο η σκληροτράχηλη άμυνα της Μπέρνλι δεν της επέτρεπε να βρει διαδρόμους. Καθόλου τυχαίος λοιπόν δεν ήταν ο τρόπος που πήραν το προβάδισμα οι «Πολίτες», οι οποίοι στο 22' με το ξερό δεξί σουτ του Ντανίλο έγραψαν το 1-0, με την μπάλα να καταλήγει με δύναμη στα δίχτυα του Πόουπ.

Η Μπέρνλι αντέδρασε στο 31', αλλά ο Έντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε ο Μι, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα (37') απείλησε εκ νέου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Έντερσον. Οι «Πολίτες» πάντως συνέχιζαν να έχουν την κατοχή με το μέρος τους και αν ο Αγουέρο στο 39' ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ έπειτα από το σουτ του Ντε Μπρόινε.

Ο Αργεντινός άσος με την έναρξη του δευτέρου μέρους (48') είχε ξανά την ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη της Σίτι, αλλά το πλασέ του κόντραρε την τελευταία στιγμή πάνω στα σώματα, αλλάζοντας κατεύθυνση και περνώντας κόρνερ. Οι «Πολίτες» συνέχιζαν να πιέζουν αποφασισμένοι για ένα δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι, αλλά στο 55' ο Στέρλινγκ δεν βρήκε στόχο από καλή θέση, ενώ στο 57' ο Πόουπ απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα το νέο δυνατό σουτ του Ντανίλο.

Η Σίτι δεν έκανε γκολ τις φάσεις, ο ρυθμός έπεφτε, και οι «Πολίτες» στο 69' χρειάστηκαν ξανά την εντυπωσιακή επέμβαση του Έντερσον σε σουτ του Λένον, αλλά και τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού για να κρατήσουν το προβάδισμα! Δύο λεπτά αργότερα (71') ο Στέρλινγκ πέταξε στα... σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, αλλά το πλασέ του σε κενή εστία πέρασε άουτ!

Και αφού οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ, ήρθε η τιμωρία. Στο 82' ο Λόουτον που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Γκούντμουντσον με προβολή νίκησε τον Έντερσον και έκανε το 1-1. Η ισοφάριση «πάγωσε» τους «Πολίτες», οι οποίοι ως το τέλος δεν κατάφεραν να πιέσουν ουσιαστικά την άμυνα της Μπέρνλι αφήνοντας δύο βαθμούς στο «Ταρφ Μουρ». Η βαθμολογική διαφορά πάντως που έχουν αναπτύξει στην κορυφή τους επιτρέπει και γκέλες...

Μπέρνλι: Πόουπ, Μπάρντσλεϊ (Λόουτον 46'), Λονγκ, Μι, Τέιλορ, Λένον, Χέντρικ, Κορκ, Γκούντμουντσον, Μπάρνς, Βόουκς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Κομπανί, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (Ντίαθ 74'), Αγουέρο.

Бёрнли - Манчестер Сити. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 26 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα