Λίβερπουλ - Μαν. Σίτι 4-3

Λίβερπουλ - Μαν. Σίτι 4-3

bet365

Αυτόχειρας σε έκσταση. Πιο Λίβερπουλ από ποτέ, άγγιξε το τέλειο και την αυτοκτονία. Στη ματσάρα της χρονιάς οι Reds ταπείνωσαν (4-3) τη Σίτι και έβαλαν τέλος στο αήττητό τους.

Μόνο η Λίβερπουλ, μόνο στο Ανφιλντ! Απίθανοι οι Reds, διέλυσαν τα όνειρα της Σίτι για αήττητο πρωτάθλημα στο κορυφαίο δεκάλεπτο των τελευταίων ετών! Βέβαια, σε έξι λεπτά τα... είδαν όλα και το πάρτι λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε εφιάλτη, καθώς η Σίτι έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή (4-3). Οι Κόκκινοι βρέθηκαν στη 2η θέση με Γιουνάιτεντ (ματς λιγότερο), Τσέλσι, ενώ οι Πολίτες θα θυμούνται το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία της Premier League! Ο Κλοπ έγινε ο πρώτος τεχνικός που κερδίζει πέντε φορές τον Πεπ, ενώ είναι μοναδικός που του έριξε δυο τεσσάρες. Παράλληλα, ο Σαλάχ πήρε τη σκυτάλη από τον Σουάρες με συμμετοχή σε 24 γκολ στα 23 πρώτα ματς της Premier League (18 γκολ, 6 ασίστ)!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Γίργκεν Κλοπ, αφού μόλις στο 9ο λεπτό είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα! Ο Τσάμπερλεϊν βρήκε χώρο και με απίθανο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Εντερσον! Ηταν το 3ο του γκολ σε 20 ματς με την Λίβερπουλ στην PL, όσα είχε σε 71 με την Αρσεναλ! Οι Πολίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 20' είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά από τη σέντρα του Ντε Μπρόινε ο Αγουέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σίτι είχε την κατοχή, αλλά οι Κόκκινοι δεν ανησύχησαν και με κορυφαίους τους Τσαν, Τσάμπερλεϊν έκλεισαν τους χώρους! Ωστόσο, ένα διπλό λάθος των γηπεδούχων έφερε από το πουθενά την ισοφάριση για τους Πολίτες. Ο Γκόμες δεν μπόρεσε να διώξει, ο Σανέ με υπέροχη προσπάθεια κατάφερε να στείλει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κάριους!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο β' ημίχρονο και στο 51' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Οταμέντι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η Λίβερπουλ αντέδρασε και στο 56' έστειλε απειλητικό μήνυμα, αλλά Σαλάχ και Τσάμπερλεϊν δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Εντερσον!

Αυτό που θα ακολουθούσε δεν είχε προηγούμενο, ήταν δεκάλεπτο του τρόμου για τη Σίτι και όνειρο μοναδικό για τους Κόκκινους! Στο 59' ο Φιρμίνο εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα του Στόουνς και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-1. Η πίεση ήταν ασφυκτική, το Ανφιλντ... έκαιγε και στο 61' ο Μανέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ωστόσο, στο 62' ο Σενεγαλέζος βρήκε δίχτυα! Νέο λάθος της άμυνας, ο Σαλάχ μοίρασε στον Μανέ που με άπιαστο σουτ πέτυχε το 3-1. Οχι, η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 68' από λάθος διώξιμο του Εντερσον, ο Σαλάχ πέτυχε το 4-1!

Κόκκινη... παράνοια, αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βγάλουν τα μάτια τους! Στο 84' ο Μπερνάρντο Σίλβα πέτυχε το 4-2 και στο 90'+1' ο Γκουντογκάν έκανε το 4-3 και... πάγωσε το Ανφιλντ! Σκεφτείτε τι θα γινόταν στο 90'+4' αν ο Αγουέρο έστελνε την κεφαλιά στα δίχτυα και όχι άουτ...

Λίβερπουλ: Κάριους, Γκόμες, Λόβρεν, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Τσαν (79' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεϊν, Σάλαχ (88' Λαλάνα), Μανέ (90' + 4' Κλαβάν), Φιρμίνο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ντελφ (31' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Σανέ, Στέρλινγκ (71' Μπερνάρντο Σίλβα), Αγουέρο

Ливерпуль - Манчестер Сити. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 23 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα