Μπόρνμουθ - Αρσεναλ 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπόρνμουθ - Αρσεναλ 2-1

bet365

Ο Βενγκέρ κατέβασε την πιο νεανική Αρσεναλ της 5ετίας, όμως παρότι προηγήθηκε, δέχθηκε ανατροπή από την Μπόρνμουθ σε 283 δευτερόλεπτα (2-1) και υποχώρησε στη μάχη της 4άδας.

Ολα πάνε στραβά στους Gunners [και] μέσα στο 2018. Ο Αρσέν Βενγκέρ αναγκάστηκε να αφήσει εκτός αποστολής τον Αλέξις Σάντσες [έχει χάσει 3 σερί ματς χωρίς αυτόν] αφού ο Χιλιανός είναι έτοιμος για μεταγραφή και με τον Μεσούτ Οζίλ τραυματία, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Με μέσο όρο ηλικίας 25 χρόνια και 56 μέρες αυτή ήταν η πιο νεανική Αρσεναλ από τον Νοέμβριο του 2012, όμως παρότι προηγήθηκε με τον Μπεγιερίν, κατέρρευσε μέσα σε μερικά λεπτά [κακός ο Τσεχ] και είδε την Μπόρνμουθ να σκοράρει με Γουίλσον και Αϊμπ και να παίρνει τους τρεις βαθμούς με ανατροπή. Εχασαν πολύ έδαφος στην προσπάθεια για την 4άδα οι Λονδρέζοι, άφθονο οξυγόνο για την παραμονή πήραν οι Cherries που πέτυχαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ειδικά το πρώτο μέρος, δεν είχε πολλά να προσφέρει. Στο 8' ο Μέιλαντ-Νάιλς έκανε πολύ ωραίες ντρίμπλες σε δύο αντιπάλους αλλά το σουτ του πήγε στο οριζόντιο και τα επόμενα λεπτά πέρασαν με τις ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν κάτι καλό. Στο 37' η κεφαλιά του Μουστάφι μετά το κόρνερ του Γουίλσιρ πέρασε έξω και το πρώτο μέρος έχει ξεχαστεί ήδη (0-0). Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στο 52' η Αρσεναλ έπαιξε εξαιρετικό passing-game στο κέντρο και ο Ιβόμπι έβγαλε μπαλιά όνειρο πάνω στο ανέβασμα του υπερηχητικού, Μπεγιερίν, ο οποίος με δόση τύχης πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Μπέγκοβιτς για το 0-1.

Ολα πήγαιναν όπως πρέπει για την Αρσεναλ, η οποία δεχόταν μία μικρή πίεση, όμως κρατούσε χωρίς μεγάλο πρόβλημα το 0-1. Μέχρι το 70'. Σε εκείνο το σημείο ήταν η σειρά της Μπόρνμουθ να παίξει πολλές πάσες από δεξιά, ο Φρέιζερ έκανε καταπληκτική σέντρα, ο Τσεχ τραγική έξοδο και ο Γουίλσον το 1-1 μάλλον εύκολα. Μέχρι να καταλάβει η Αρσεναλ τι έγινε, είδε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της με τον σκόρερ να κάνει την πάσα και τον Αϊμπ να εκτελεί μέσα από την περιοχή για το 2-1 που έμεινε μέχρι το τέλος παρά την όποια πίεση από την ομάδα του Βενγκέρ.

Μπόρνμουθ (Εντι Χάου): Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Στιβ Κουκ, Ακε, Σμιθ, Ντάνιελς (63' Μουσέ), Γκόσλινγκ, Λιούις Κουκ, Φρέιζερ, Αϊμπ (86' Πιού), Γουίλσον (91' Αφόμπε).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Τσέιμπερς (74' Ράμσεϊ), Μουστάφι, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν, Μέιλαντ-Νάιλς, Τσάκα, Γουίλσιρ, Ιβόμπι (76' Γουόλκοτ), Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα