Λίβερπουλ – Εβερτον 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Εβερτον 2-1

bet365

Ντεμπούτο με νικητήριο γκολ από τον Φαν Ντάικ, που χάρισε στη Λίβερπουλ το 2-1 στο ντέρμπι με την Εβερτον και έγραψε το αήττητο ρεκόρ των 16 διαδοχικών ντέρμπι για τους Reds.

Το κοντέρ έφτασε τα 75 εκατ. λίρες. «Δεν με αγχώνει το ποσό, θα κάνω ό,τι συνήθως στο γήπεδο» η δική του τοποθέτηση. Και με την πρώτη ευκαιρία ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ βάλθηκε να ξεκινήσει την απόσβεση. Ο δρόμος θα είναι μακρύς μέχρι να δικαιώσει, αλλά για αρχή το έκανε τέλεια. Νικητήριο δικό του γκολ σε ντέρμπι με την Εβερτον και μάλιστα πρόκρισης. Η Λίβερπουλ καθάρισε με το 2-1, πέρασε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου και πανηγύρισε μαζί και ένα τρελό ρεκόρ, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τα 16 διαδοχικά μεταξύ τους χωρίς ήττα.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές στιγμές και ειδικά στο α' μέρος περιλάμβανε περισσότερες κλωτσιές. Στο 34' όμως δόθηκε τραβηγμένο πέναλτι σε πέσιμο του Λαλάνα από επαφή με τον Χόλγκεϊτ και ο Μίλνερ ευστόχησε. Η Εβερτον ήταν κακή και δεν απειλούσε. Το έκανε μόνο μία φορά και σκόραρε. Στο 67' ο Λούκμαν έσπρωξε την αντεπίθεση, ο ΜακΚάρθι έσπασε στον Σίγκουρντσον κι εκείνος πλάσαρε χαμηλά στη γωνία.

Οι Reds ωστόσο, ήταν πιο δυνατοί και καθώς η άμυνα των Ζαχαρωτών και ο Πίκφορντ τα έκαναν όλα λάθος, ο Φαν Ντάικ τους νίκησε όλους στον αέρα (85') και καθάρισε για τη συνέχεια της ομάδας του στη διοργάνωση. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ νικάει στο «Ανφιλντ» τη συμπολίτισσα στο θεσμό. Οσο για την Εβερτον, δεν έχει νικήσει εκεί μέσα γενικότερα από το 1999.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες (77' Σολάνκε), Τσαν, Μίλνερ (77' Αλεξάντερ-Αρνολντ), Λαλάνα (68' Βαϊνάλντουμ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν, Μανέ, Φιρμίνο

Εβερτον (Σαμ Αλαρνταϊς): Πίκφορντ, Κένι, Γιαγκέλκα, Μαρτίνα, Χόλγκεϊτ, ΜακΚάρθι (86' Ντέιβις), Σναϊντερλεν, Σίγκουρντσον, Μπολάσι, Ρούνεϊ (52' Λούκμαν), Κάλβερτ-Λιούιν (82' Νιάς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα