Αρσεναλ - Τσέλσι 2-2

Αρσεναλ - Τσέλσι 2-2

bet365

Στη ματσάρα της σεζόν, Αρσεναλ και Τσέλσι έχασαν τα... άχαστα, πέτυχαν γκολάρες, αλλά το 2-2 δεν ικανοποίησε καμία! Τρία χαμένα τετ α τετ ο Μοράτα, έσπασε την κατάρα ο Γουίλσιρ.

ΜΑΤΣΑΡΑ! Ισως στο κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν, Αρσεναλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2! Τρελός ρυθμός, πολλές χαμένες ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις, υπέροχα γκολ, αλλά και αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία. Οι Κανονιέρηδες είναι στο -5 από την τετράδα, ενώ οι Μπλε δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη Λίβερπουλ. Μοιραίος ο Μοράτα με τρία χαμένα τετ α τετ, βρήκε δίχτυα ο Γουίλσιρ, δοκάρι ο Τζαπακόστα στην τελευταία φάση του ματς!

Ενα απίθανο α' μέρος στο Emirates με απίθανες φάσεις, ρυθμό, πάθος, μεγάλες επεμβάσεις, αλλά χωρίς γκολ! Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αλλά η πίεση ψηλά λίγο έλειψε να της κοστίσει. Στο 14' Μουστάφι και Τσέιμπερς έχασαν τον Μοράτα, αλλά ο Ισπανός... κατάφερε να χάσει ένα απίθανο τετ α τετ! Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα, ο Αλέξις βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, ο Κουρτουά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, αυτή χτύπησε και στο αριστερό, αλλά δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή! Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και σε ένα πεντάλεπτο χάθηκαν ακόμα δυο μεγάλες φάσεις. Στο 23' ο Λακαζέτ νικήθηκε από τον Βέλγο γκολκίπερ, ενώ στο 27' ο Τσεχ έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Μπακαγιόκο. Στο 45' η Τσέλσι θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με γκολ, ο Καντέ έκανε σούπερ τάκλιν στον Οζίλ, ο Αζάρ άφησε ιδανικά, αλλά ο Σεσκ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Εντυπωσιακός ρυθμός και στην επανάληψη, με την Τσέλσι να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Τσεχ με σούπερ διπλή επέμβαση νίκησε Αζάρ και Αλόνσο. Οι Κανονιέρηδες απάντησαν στο 52', αλλά ο Λακαζέτ προτίμησε να... σκοτώσει τον Κουρτουά, παρά να σκοράρει! Το δεκάλεπτο ήταν αποκλειστικά της Αρσεναλ, φουλ πίεση, χαμένη ευκαιρία με τον Οζίλ στο 62΄ κι ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ. Σύγχυση στην άμυνα των Μπλε, η μπάλα στήθηκε στον Γουίλσιρ κι αυτός με σουτάρα πέτυχε το 1-0! Ηταν το πρώτο του γκολ Premier League έπειτα από 43 παιχνίδια!

Η Τσέλσι αντέδρασε και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Αζάρ βρέθηκε σε θέση βολής, ο Μπεγιερίν τον βρήκε και ο Βέλγος από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1! Οι Μπλε ήταν κυρίαρχοι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Μουστάφι και την άμυνα των γηπεδούχων να κάνουν πολλά λάθη! Ωστόσο, ο Μοράτα ήταν σε κακό βράδυ και στο 70' έχασε νέο μεγάλο τετ α τετ. Μπορεί ο φορ των Μπλε να ήταν... εκτός ρυθμού, αλλά ένας συμπατριώτης του ήταν σούπερ σε ακόμα ένα ματς. Στο 84' από ωραία σέντρα του Τζαπακόστα, ο Αλόνσο με κίνηση... επιθετικού πέτυχε το 2-1. Ο Γουόλκοτ πέρασε στη θέση του Τσέιμπερς, οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα και δικαιώθηκαν στο 92', με υπέροχο σουτ του Μπεγιερίν (2-2)! Πάντως, το Emirates θα μπορούσε εύκολα να είχε παγώσει στο επόμενο λεπτό, αλλά ο Μοράτα έχασε τρίτο (!) μεγάλο τετ α τετ, ενώ το σουτ του Τζαπακόστα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι!

Άρσεναλ: Τσεχ, Μουστάφι, Τσέιμπερς (88’ Γουόλκοτ), Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μπεγιερίν, Τσάκα, Γουίλσιρ, Οζίλ, Σάντσες, Λακαζέτ (80’ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Μόουζες (56’ Τζαπακόστα), Αλόνσο, Καντέ, Μπακαγιόκο, Φάμπρεγας (71’ Ντρινκγουότερ), Αζάρ (82’ Γουίλιαν), Μοράτα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα