Τότεναμ - Σαουθάμπτον 5-2

Gazzetta team
Τότεναμ - Σαουθάμπτον 5-2

bet365

Η Τότεναμ σκόρπισε με 5-2 την Σαουθάμπτον στην Boxing Day, με τον Κέιν να κάνει χατ τρικ και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το ξέσπασμα της Τότεναμ μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι συνεχίστηκε, με τα σπιρούνια να διαλύσουν με 5-2 την Σαουθάμπτον και τον Κέιν να γράφει ιστορία. Ο Άγγλος επιθετικός έκανε χατ τρικ, φτάνοντας τα 6 στην Premier League στο 2017, επίδοση που είναι κορυφαία στην ιστορία της κατηγορίας, όπως και τα 39 γκολ στο έτος, σπάζοντας το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ από το 2017. Συν ότι είναι και επίσημα ο κορυφαίος σκόρερ του 2017 στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι!

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό και πήραν το προβάδισμα στο 22’, όταν ο Κέιν ύστερα από φάουλ του Έρικσεν έκανε το 1-0 με κεφαλιά από κοντά. Οι παίκτες του Ποκετίνο συνέχισαν να πιέζουν, αλλά στο 24’ παραλίγο ο Ρόουζ να πετύχει ένα από τα πιο κωμικά αυτογκόλ της σεζόν, για να σωθεί από τον Γιορίς και το δοκάρι. Η υπεροχή της Τότεναμ καρποφόρησε ξανά στο 39’, όταν ο Κέιν έκανε το 2-0 και όλα έδειξαν να τελειώνουν.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλύτερο πρόσωπο επιθετικά, είχαν δοκάρι με τον Λεμινά στο 47’, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τα σπιρούνια, που είχαν σε καλή μέρα του Σον, Άλι και Κέιν. Στο 59’, λοιπόν, ο Άλι έκανε το 3-0 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 61’ ο Σον έκανε το 4-0! Ο Λονγκ έχασε την πρώτη από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ευκαιρίες λίγο αργότερα, πριν ο Μπουφάλ κάνει το 4-1 στο 64’. Και στο 67’ ήρθε ο εκπληκτικός Κέιν να ολοκληρώσει το χατ τρικ του, πριν ο Τάντιτς κάνει το τελικό 5-2 στο 82’.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ρόουζ, Βερτόνχεν, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ, Ντεμπελέ (54’ Σισοκό), Άλι (84’ Γουίνκς), Έρικσεν, Σον (76’ Λαμέλα), Κέιν

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Φόρστερ, Στίφενς, Γιοσίντα, Χουντ, Τάργκετ (77’ ΜακΚουίν), Ρομέου, Λεμινά (63’ Γκαμπιαντίνι), Χόιμπιεργκ, Ρέντμοντ (63’ Τάντιτς), Μπουφάλ, Λονγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα