Τσέλσι – Νιούκαστλ 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Τσέλσι – Νιούκαστλ 3-1

bet365

Με τον Βέλγο να κάνει ηγετική εμφάνιση, η Τσέλσι πέτυχε την ανατροπή εντός (3-1) με τη Νιούκαστλ και με αήττητο σερί έξι αγωνιστικών (5 νίκες) διατηρείται στην απόσταση του… όλα γίνονται.

Δείχνει ότι θα το παλέψει όσο δεν πάει. Δεν θα χαρίσει εύκολα τον τίτλο της. Η Τσέλσι κάνει πλέον αυτό που πρέπει και περιμένει να γκελάρουν οι δύο του Μάντσεστερ και ειδικά η Σίτι. Αυτή τη φορά έκανε τα δύσκολα, εύκολα και με ανατροπή εντός, καθάρισε 3-1 τη Νιούκαστλ, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Ηγέτης, δημιουργό, εκτελεστής, μία σκέτη απόλαυση ο Εντέν Αζάρ που βγήκε από τα καλύτερα όνειρα των Μπλε.

Ο Βέλγος που παίζει σαν 10άρι, διανύει εκπληκτική περίοδο και ήταν ασταμάτητος. Οταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το 0-1 στο 12’ με πλασέ του Γκέιλ και αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ με χέρι και πολλά λάθη στην άμυνα, ο Αζάρ σήμανε την αντεπίθεση. Το υπέροχο σκαστό, μονοκόμματό του (21’) έφερε την γρήγορη ισοφάριση και ακολούθησε η εξ επαφής κεφαλιά του Μοράτα (33’), για την ανατροπή με το ένατο γκολ του στην Premier League και 10ο στη σεζόν.

Οι Μπλε ενδιάμεσα είχαν και δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες, για να βρουν και το τρίτο τέρμα τους με πέναλτι, που ο Αζάρ μετέτρεψε σε… ομορφιά αλά Πανένκα (74’). Σε όλα αυτά η Νιούκαστλ δεν είχε να αντιτάξει τίποτα επιθετικά και αποδέχτηκε εύκολα τη μοίρα της, με την Τσέλσι να τρέχει αήττητο σερί έξι αγωνιστικών (5 νίκες) και να διατηρείται στην απόσταση του… όλα γίνονται.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κρίστενσεν (80’ Κέιχιλ), Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Μάρκος Αλόνσο, Ντρίνκγουοτερ, Καντέ, Φάμπρεγας (78’ Μπακαγιόκο), Αζάρ (78’ Γουίλιαν), Μοράτα

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντάρλοου, Μπεμπά, Λεζέν, Κλαρκ, Μανκίγιο, Ντιαμέ (75’ Σέλβι), Μερίνο (85’ Γιεντίν), Ρίτσι, Μέρφι, Πέρεθ (62’ Χέιντεν), Γκέιλ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα