Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 2-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 2-1

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε δευτερόλεπτα κοντά στην πρώτη απώλεια ύστερα από μήνες αλλά με γκολ του Στέρλινγκ στο 96' νίκησε 2-1 την Σαουθάμπτον και κράτησε το +8 από την Γιουνάιτεντ φτάνοντας τις 12 σερί νίκες.

Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ! Η δράση συνεχίζεται στο live των αγώνων της Ευρωλίγκα (21+)

Για ακόμα μία φορά φέτος η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σώθηκε στο φινάλε και δείχνει πολύ δυνατή στην κορυφή και για την κατάκτηση του τίτλου αν και είναι σχετικά νωρίς. Οι Πολίτες ζορίστηκαν από την Σαουθάμπτον, που ισοφάρισε και κρατούσε το 1-1 μέχρι το 96', όμως ξανά η Σίτι έκανε τη ζημιά στην αντίπαλό της στις καθυστερήσεις και έφτασε μια ντουζίνα νίκες κρατώντας τη διαφορά την συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ, στους 8 βαθμούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Citizens φτάνουν τους 40 βαθμούς ύστερα από 14 αγωνιστικές, κάτι το οποίο είχε να συμβεί στην κατηγορία από το 1961 όταν το είχε κάνει η Τότεναμ.

Υστερα από ένα πρώτο μέρος το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ο Φαν Ντάικ πέτυχε αυτογκόλ σε βάρος της ομάδας του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο όταν νίκησε τον Φόρστερ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ντε Μπρόινε (1-0). Στο 75' όμως, ο Οριόλ Ρομέου, ο παίκτης στον οποίο ο Γκουαρδιόλα έδωσε επαγγελματικό ντεμπούτο το 2010, έκανε για την Σαουθάμπτον το 1-1, το οποίο φάνηκε ότι θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος και θα στερήσει στην Σίτι την ευκαιρία να φτάσει τη μια σερί ντουζίνα νίκες. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν όμως και πάλι ο πρωταγωνιστής για το club του Μάντσεστερ καθώς με γκολ στο 96' σκόραρε και πάλι στο φινάλε με απίθανο γκολ αφήνοντας την τελευταία γκέλα της ομάδας του Πεπ να... χάνεται όταν ακόμα φορούσαμε κοντομάνικο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κομπανί, Οταμέντι, Γουόκερ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (80' Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Ζεσούς (74' Νταβίδ Σίλβα), Αγουέρο.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Φόρστερ, Χουντ, Φαν Ντάικ, Γιοσίντα, Μπερτράντ, Σοάρες (87' ΜακΚουίν), Ρομέου, Λεμινά, Χόιμπιεργκ (64' Μπουφάλ), Ρέντμοντ, Λονγκ (83' Οστιν).

Απίστευτη Μπέρνλι, μπήκε στην 6άδα!
Η Μπέρνλι ξεπέρασε άμεσα την εντός έδρας ήττα στο 90' από την Αρσεναλ και επέστρεψε στις νίκες και πλέον βρίσκεται στα πολύ ψηλά της Premier League. Η ομάδα του Σιν Ντάιτς νίκησε 1-2 την Μπόρνμουθ και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Τότεναμ πέρασε πάνω από την Τότεναμ. Ο Γουντ είχε δοκάρι στο 3' με κεφαλιά αλλά στο 37' άνοιξε το σκορ με πλασέ από κοντά και στο 65' ο Ρόμπι Μπρέιντι έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους που απλά δέχθηκαν τη μείωση του σκορ σε 1-2 από τους Cherries από το γκολ του Ζοσουά Κινγκ στο 79'.

Σούπερ ο Ρούνεϊ, στις εξέδρες ο Big Sam!
Με τον Αλαρνταϊς να είναι στην εξέδρα του Goodison Park και να παρακολουθεί τη νέα του ομάδα, η Εβερτον διέλυσε 4-0 τη Γουέστ Χαμ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Σούπερ ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε χατ τρικ έπειτα από 2272 ημέρες και αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο τον Ανσγουορθ! Στο 19' ο Κάλβερτ - Λιούιν κέρδισε πέναλτι, ο αρχηγός νικήθηκε από τον Χαρτ, αλλά πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 27' ήρθε και το δεύτερο τέρμα, αφού από σέντρα του Ντέιβις ο Ρούνεϊ πέτυχε το 2-0. Στο 59' οι Λονδρέζοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν στο κόλπο. Ο Σακό κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Άσλεϊ Γουίλιαμς, όμως, ο Πίκφορντ νίκησε τον Λανσίνι και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ετσι, στο 66' ο Ρούνεϊ με απίθανο τέρμα από το κέντρο πέτυχε το 3-0, ενώ στο 78' ο Γουίλιαμς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα