Στόουκ - Λέστερ 2-2

Κώστας Ζάλιαρης
Στόουκ - Λέστερ 2-2

bet365

Μαχητικότατη η Στόουκ στο παιχνίδι απέναντι στη Λέστερ, απάντησε και στα δύο γκολ των «αλεπούδων», παίρνοντας με αντίσταση και αντίδραση τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο τελικό 2-2 στο «Μπριτάνια».

Εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός που προκάλεσαν με το παιχνίδι τους οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, αφού οι «αλεπούδες» βοήθησαν με την ταχύτητα των Οκαζάκι και Γκρέι (πιο κινητικός και επικίνδυνος απ' όλους), αλλά και με τα κενά που παρουσίαζε στα μετόπισθεν το σύνολο του Κλοντ Πιέλ, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να επελαύνουν από τα πλάγια και κάπως έτσι να βρίσκουν και το γκολ – απάντηση σε αυτό των φιλοξενούμενων.

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Σαλάχ ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αρχικά, στο 28ο λεπτό ο Τσούπο Μότινγκ αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του Μαγκουάιρ είδε τον Σμάιχελ να του λέει «όχι» στο πλασέ που επιχείρησε, για να φτάσει η Λέστερ στο 33' στο 1-0. Από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του προαναφερθέντα Άγγλου αμυντικού, ο Ιμπόρα με μονοκόματο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ!

Οι Πρωταθλητές του 2016 θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους όταν από επέλαση του Γκρέι από αριστερά ο Οκαζάκι έπιασε την σκαστή κεφαλιά, με τον Μπάτλαντ να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση και στο 39' ήρθε η ισοφάριση! Ο Ζούμα βρήκε τον Τσούπο Μότινγκ, αυτός με τη μια έστειλε τον Σακίρι στην περιοχή από αριστερά, με τον Ελβετό να πλασάρει πανέμορφα για το 1-1!

Η Στόουκ εμφανίστηκε με περίσσια ενέργεια στην επανάληψη, πίεσε πολύ, ανάγκασε τη Λέστερ να οργανωθεί πολύ καλύτερα στα μετόπισθεν, όμως την... έπαθε όπως ακριβώς το έκανε κι εκείνη στο πρώτο μέρος. Ο Σμάιχελ απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο μια κεφαλιά του Σόουκρος από εκτέλεση κόρνερ στο 59' και ένα λεπτό αργότερα, ο Μαχρέζ με κούρσα από δεξιά μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε δυνατά για να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Η έμπευση του Χιουζ να περάσει τον Κράουτς στο ματς στο 69' και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο βετεράνος φορ με καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε στο 2-2!

Το σκορ παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση, αφού ο Βάρντι σε τρομερή ευκαιρία με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή του Μπάτλαντ είδε τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κόβωντας την ανάσα των οπαδών των «πότερς», ενώ ο Δανός πορτιέρε των φιλοξενούμενων αρνήθηκε το δεύτερο και... λυτρωτικό γκολ στον Κράουτς, στις καθυστερήσεις...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Ζούμα, Σόουκρος, Βίμερ, Ντιούφ (86' Μπεραΐνο), Φλέτσερ, Άλεν, Πίετερς, Σακίρι, Σόμπι (69' Κράουτς), Τσούπο – Μότινγκ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουχς, Μαχρέζ, Ιμπόρα (66' Κινγκ), Εντιντί, Γκρέι (80' Ολμπράιτον), Οκαζάκι (58' Ιεανάτσο), Βάρντι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα