Έβερτον - Άρσεναλ 2-5

Έβερτον - Άρσεναλ 2-5

bet365

Η Άρσεναλ έφυγε με μεγάλη νίκη 5-2 από το Goodison Park και έστειλε την Έβερτον στην… άβυσσο! Σε πολύ δύσκολη θέση ο Κούμαν.

Η Άρσεναλ είχε να κερδίσει εκτός έδρας στην Premier League από τον περασμένο Μάιο. Αυτή την Έβερτον, όμως, που δεν έχει καμία ισορροπία και πολλά προβλήματα επιθετικά, μπορεί να την κερδίσει ο καθένας. Και οι κανονιέρηδες το έκαναν και με στυλ, όντας καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να αφήσουν τα ζαχαρωτά στη ζώνη του υποβιβασμού, σκοράροντας πέντε γκολ στο Goodison Park.

Ο ρυθμός ήταν εντυπωσιακός από το ξεκίνημα, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χάσουν δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Ράμσεϊ (3’) και Λακαζέτ (9’). Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, όμως, ο κορυφαίος των γηπεδούχων Πίκφορντ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κάτι που δεν έκαναν οι αμυντικοί της Άρσεναλ. Ο Τζάκα έχασε την μπάλα στο 12΄και έδωσε την ευκαιρία στον Ρούνεϊ να κάνει το 1-0 με ένα από τα γνωστά πλασέ του κόντρα στη ροή του ματς!

Οι παίκτες του Βενγκέρ χρειάστηκαν το χρόνο τους, συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και έφτασαν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Στο 39’ ο Μονρεάλ πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Τζάκα και την απόκρουση του Πίκφορντ για το 1-1. Στο 44’ ο Σάντσες βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ, αλλά ο τελευταίος έσωσε ξανά την Έβερτον, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει επ’ αόριστον. Έτσι, πολύ φυσιολογικά με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η ανατροπή. Στο 53’ ο Σάντσες έβγαλε τη σέντρα και ο Οζίλ με κεφαλιά έκανε το 1-2! Ο ρυθμός έπεσε, οι παίκτες του Βενγκέρ είχαν τον έλεγχο και τα πάντα τελείωσαν στο 68’, όταν ο Γκουέγ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 74’ ήταν η σειρά του Λακαζέτ να σκοράρει για το 1-3, οι κανονιέρηδες πήραν την απόφαση να μην ψάχνουν οπωσδήποτε τέταρτο γκολ, αλλά το βρήκαν στο 90’ με τον Ράμσεϊ. Και ξαφνικά, από το πουθενά, ήρθαν άλλα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις. Ένα για την Έβερτον με τον Νιάς ύστερα από νέα... χορηγία των κανονιέρηδων και ένα στη συνέχεια από τον Σάντσες για το τελικό 2-5.

Έβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Κένι, Μπέινς, Γουίλιαμς (46’ Ντέιβις), Γιαγκιέλκα, Κιν, Γκουέγ, Βλάσιτς, Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (75’ Λούκμαν), Κάλβερτ-Λιούιν (75’ Νιάς)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέρτεζακερ, Μπεγιερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Οζίλ (82’ Κοκλέν), Σάντσες, Λακαζέτ (77’ Γουίλσιρ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα