Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 2-4: Σταθερά σε τροχιά κορυφής με... μάγο Ντε Μπρόινε και τεσσάρα

Ιάσονας Θεριός

bet365

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε (δύο γκολ, μια ασίστ) επέβαλε την ισχύ της κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και με τεσσάρα (4-2) πάτησε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της Premier League.

Έκανε το... λάθος να προηγηθεί η Κρίσταλ Πάλας και γεύτηκε την οργή της πρωταθλήτριας! Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε πίσω στο σκορ στο Νότιο Λονδίνο, ωστόσο είδε τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να καθαρίζει για χάρη της. Με μια... γκολάρα, ένα γκολ και μια ασίστ, ο Βέλγος πήρε από το χεράκι τους Πολίτες και τους οδήγησε στην τεσσάρα ανατροπής (4-2) με την οποία «έπιασαν» τη Λίβερπουλ (αύριο αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στην κορυφή, έστω και προσωρινά. Χωρίς νέους πονοκεφάλους το ιατρικό δελτίο του Γκουαρδιόλα, λίγες μέρες πριν την πρώτη «μάχη» με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Το παιχνίδι άρχισε με το χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πριν καλά καλά το καταλάβουν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Γουόρτον έβγαλε, μετά το λάθος του Στόουνς, μόνο του Ματετά και ο στράικερ των Αετών με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Οι Πολίτες ωστόσο συνήλθαν άμεσα και αντέδρασαν δίχως να χρονοτριβήσουν. Κι αν ο Χέντερσον στο 10' και το 11' είπε εντυπωσιακά «όχι» σε αμφότερες τις προσπάθειες των Άλβαρες και Ρόδρι αντίστοιχα, τότε στο 13ο λεπτό, ο Άγγλος κίπερ δεν είχε κανένα περιθώριο απάντησης. Ο Ντε Μπρόινε, πήρε την μπάλα στα αριστερά, συνέκλινε και από τη γωνία της περιοχής με πλασέ-αριστούργημα την κάρφωσε στο «παραθυράκι», κάνοντας το 1-1 με γκολάρα.

Ο Βέλγος δεν άφησε το ραβδί του και στο 19' βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Χάαλαντ, ο οποίος ωστόσο είδε τον Χέντερσον να τον σταματά στο τετ α τετ. Η Σίτι ήταν κυρίαρχη και είχε... κατασκηνώσει για μεγάλο διάστημα έξω από τα καρέ της Πάλας, αλλά οι ανασταλτικές της ατέλειες έδιναν στην αντίπαλό της την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνη. Στο 38' μάλιστα, ο Αγιού έκλεψε την μπάλα από τον Ρόδρι αλλά το δυνατό του σουτ τράνταξε το δοκάρι των Πολιτών.

Η ομάδα του Γκλάσνερ πίεσε προς το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο η επανάληψη βρήκε τη Σίτι να ανατρέπει την κατάσταση και να παίρνει το προβάδισμα με το «καλησπέρα». Στο 47' ο Λιούις εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Άντερσεν και εκτέλεσε για το 2-1, αφαιρώντας το άγχος από τους ώμους των Πολιτών. Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο απλά, αν στο 54' το πλασέ του Άλβαρες προ ανυπεράσπιστης εστίας δεν κόντραρε στα κορμιά των αμυντικών των Λονδρέζων.

Το τρίτο γκολ ωστόσο, ήρθε λίγο μετά, όταν στο 66', μετά από φοβερή πάσα του Γκρίλις, ο Ντε Μπρόινε βρέθηκε στην περιοχή για να γυρίσει την μπάλα και να χαρίσει... μισό γκολ στον ολομόναχο Χάαλαντ που έκανε το 3-1 σε κενή εστία. Οι Πολίτες είχαν αγριέψει και έδειχναν αποφασιμένοι να τελειώσουν τη δουλειά. Και αυτό ακριβώς έκαναν με τον Ντε Μπρόινε να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο, σουτάροντας δυνατά με το αριστερό στο 70' για το 4-1 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η Σίτι ήλεγξε απόλυτα στη συνέχεια και έφτασε στη νίκη, με την Πάλας να καταφέρνει απλά να μειώσει στο 86ο λεπτό με τον Εντουάρ.

Κρίσταλ Πάλας: Χέντερσον, Γουόρντ, Άντερσεν, Λέρμα, Μουνιός, Γουόρτον, Χιουζ (82' Αχαμάντα), Μίτσελ (75' Κλάιν), Έζε (64' Σλουπ), Ματετά (74' Εντουάρ), Αγιού (74' Ολίσε)

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Λιούις, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ (46' Ακάντζι), Ρόδρι (74' Κόβασιτς), Μπομπ, Ντε Μπρόινε (90+2' Μπερνάρντο Σίλβα), Άλβαρες (74' Νούνεζ), Γκρίλις, Χάαλαντ

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα