Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 0-1: Κόκκινη... κατηφόρα και «μπουρλότο» στα όνειρα τίτλου!

Ιάσονας Θεριός

bet365

Μετά τη συντριβή από την Αταλάντα, η Λίβερπουλ ηττήθηκε ξανά στο «Άνφιλντ», αυτή τη φορά από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και έχασε κρίσιμο έδαφος στην κούρσα του τίτλου. Όταν... ξύπνησαν ήταν αργά για τους Ρεντς που σπατάλησαν και πάλι ένα τσουβάλι ευκαιρίες.

Τσουλά βασανιστικά στην κατηφόρα της η Λίβερπουλ και κινδυνεύει να διαλύσει μέσα σε λίγες μέρες όσα χτίζει όλη τη σεζόν! Οι Ρεντς στον απόηχο της εντός έδρας τριάρας από την Αταλάντα, ηττήθηκαν ξανά στο «Άνφιλντ» (και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από το 2022), 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας και πάτησαν γερή... μπανανόφλουδα στην κούρσα τους για την κατάκτηση της Premier League. Για ακόμη μια φορά τον τελευταίο καιρό η ομάδα του Κλοπ δεν θύμισε τον καλό της εαυτό και όταν κυριάρχησε, προδόθηκε ξανά από την αναποτελεσματικότητα που τη χαρακτηρίζει φέτος και έχασε - πιθανότατα μοιραίο - έδαφος στο κυνήγι για τον τίτλο, μένοντας μακριά από τις νίκες για τρίτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

«Πάγωσε» το «Άνφιλντ» με Έζε η Πάλας

Το μουδιασμένο ξεκίνημα των πρώτων λεπτών έσπασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Λίβερπουλ. Στο 14' η Κρίσταλ Πάλας βρήκε χώρο απο τα αριστερά, ο Μίτσελ γύρισε την μπάλα και ο Έζε ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής πλάσαρε για το 1-0, αφήνοντας πίσω στο σκορ για τους γηπεδούχους για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο «Άνφιλντ».

Οι Αετοί πάγωσαν τους Ρεντς και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τον Κλοπ και τους παίκτες του πολύ σύντομα. Στο 18ο λεπτό ο Φαν Ντάικ γλίστρησε σαν... άλλος Τζέραρντ και ο Ματετά ξεχύθηκε στο τετ α τετ και πλάσαρε τον Άλισον, βλέποντας όμως τον Ρόμπερτσον να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την τελευταία στιγμή και γλιτώνει τη Λίβερπουλ από το 2-0.

Οι Ρεντς αντέδρασαν στη συνέχεια και φλέρταραν με την ισοφάριση, ωστόσο στο 27' το τελείωμα του Έντο από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο και δύο λεπτά μετά ο Χέντερσον απέκρουσε με δυσκολία το αεροπλανικό τελείωμα του Ντίας μέσα από την περιοχή, στέλνοντας επί της ουσίας τη Λίβερπουλ στα αποδυτήρια με την... καμπούρα του 1-0.

Αντίδραση και... σπατάλη

Στην επόμενη καλή στιγμή των Ρεντς, ο Άγγλος ήταν πάλι εκεί, μαζί με την... έλλειψη ψυχραιμίας του Νούνιες στις κρίσιμες καταστάσεις. Στο 55', η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ουρουγουανού μετά από κόρνερ αλλά αυτός κεραυνοβόλησε πάνω στον Χέντερσον και σπατάλησε με τεράστια ευκαιρία.

Το... ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών θα άρχιζε μετά το 70'. Στο 72', ο Σόμποσλαϊ έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Ζότα αλλά το πλασέ του προ ανυπεράσπιστης εστίας σταμάτησε στο κορμί του άλλοτε «κόκκινου» Κλάιν. Στα καπάκια ο Άλισον είπε εκπληκτικά εξ επαφής «όχι» στον Ματετά που θα μπορούσε να έχει κάνει το 2-0 και στη συνέχεια της φάσης ο Τζόουνς ξεχύθηκε στον χώρο αλλά από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε καν να βρει στόχο!

Η πίεση των Ρεντς συνεχίστηκε και κορυφώθηκε όσο η κλεψύδρα άδειαζε. Αυτή τη φορά όμως, η ισχύς του «Άνφιλντ» δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το έναυσμα για ακόμα μια φοβερή ανατροπή. Ό,τι δηλαδή δεν μπόρεσε να κάνει και ο Σαλάχ στο 90+2' που είδε το πλασέ του από απόσταση αναπνοής να κόβεται από τη σωτήρια προβολή του Μίτσελ στην τελευταία σπουδαία στιγμή της Λίβερπουλ στο ματς.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Μπράντλεϊ (48’ Άρνολντ), Έντο (46’ Σόσμποσλαϊ), Μακ Άλιστερ, Τζόουνς (82’ Έλιοτ), Σαλάχ, Ντίας (66’ Ζότα), Νούνιες (66’ Χάκπο)

Κρίσταλ Πάλας: Χέντερσον, Μουνιόθ, Κλάιν (77’ Γουόρντ), Άντερσεν, Λέρμα, Μίτσελ, Χιουζ (77’ Σλουπ), Γουόρτον, Ολίσε (67’ Αγιού), Έζε (77’ Ρίντεβαλντ), Ματετά

Τρικλοποδιά της Φούλαμ στη Γουέστ Χαμ

Η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Γουέστ Χαμ και έβαλε τρικλοποδιά στα ευρωπαϊκά της όνειρα. Ξεκίνησε βασικός ξανά ο Μαυροπάνος αλλά τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 60'. Ο Αντρέας Περέιρα υπέγραψε το τρίποντο για τη Φούλαμ, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του (9' και 72') σε δύο εξαιρετικές επιθετικές μεταβάσεις.

Η βαθμολογία της Premier League

pl

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα