Ομόνοια - Άρης Λεμεσού 0-0: «Σφράγισαν» την πρόκριση στον τελικό οι «πράσινοι» (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η Ομόνοια αναδείχθηκε 0-0 με τον Άρη Λεμεσού στο «ΓΣΠ» στο δεύτερο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου και «σφράγισε» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Μαΐου.

Η Ομόνοια είναι η πρώτη ομάδα του μεγάλου τελικού του κυπέλλου. Έμεινε στο 0-0 με τον Άρη και σε συνδυασμό με το 3-0 υπέρ της στο πρώτο ματς, «σφράγισε» την πρόκριση στον τελικό. Σε ένα «φτωχό» ματς κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμά της από το πρώτο ματς, ενώ από την άλλη ο Άρης, παρά τις όποιες στιγμές του, δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει την πρόκριση. Τώρα, το «τριφύλλι», απλά, περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Απόλλων Λεμεσού - Πάφος.

Κακό θέαμα, η Ομόνοια την καλύτερη φάση

Στο πρώτο μέρος, ο ρυθμός ήταν χαμηλός και οι φάσεις μπροστά στις εστίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει, αλλά ήταν η Ομόνοια που είχε την πρώτη στιγμή στον αγώνα. Στο τέταρτο λεπτό, ο Αλιούμ έκανε τη σέντρα, με τον Κακουλή να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να περνάει άουτ. Το «τριφύλλι» είχε και την πιο μεγάλη φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Κακουλλής βγήκε τετ α τετ με τον Άλβες, τον πέρασε, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μάτισικ στη γραμμή. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Κύπριος επιθετικός έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στο σώμα του Μπρόσον. Πέντε λεπτά αργότερα, ξανά ο Κακουλλής έκανε σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

Απείλησε ο Άρης με Γκομίς, η πρόκριση στην Ομόνοια

Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Άρης Λεμεσού μπήκε με διάθεση να πιέσει. Αυτή τη φορά, ξεκίνησε εκείνος με ευκαιρία, όταν ο Γκομίς στο 50’ σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 65’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ουζόχο, αλλά ο Νιγηριανός τερματοφύλακας απέκρουσε. O 32χρονος Σενεγαλέζος φορ, απείλησε και τρίτη φορά στο 80΄, όταν πάλι, μετά από πάσα του Γιάγκο με το κεφάλι, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πήγε άουτ.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Ουζόχο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (86′ Μάθιους), Σιπριάνο, Μπασιρού, Κούσουλος, Χαραλάμπους (75′), Αλιούμ (86′ Αλιούμ), Σεμέδο (66′ Σίμιτς), Κακουλλής (66′ Μπάκιτς).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μάτισικ (46′ Μουσούντα), Γιαγκό (83′ Σανέ), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Νίκολιτς (77′ Σεμέδο), Μπράουν, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (46′ Μοτνόρ), Κοκόριν (63′ Σπόλιαριτς), Γκομίς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα