Άρης Λεμεσού - Ομόνοια 0-3: Ξανά «τριάρα» και... φουλάρει για τελικό

Η Ομόνοια πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola, επικρατώντας του Άρη με 3-0 στο «Αλφαμέγα» (10/4). Το σύνολο του Σπιλέφσκι δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των «πρασίνων» και να μειώσει, έχοντας παράλληλα μείνει με δέκα παίκτες από το ημίχρονο.

Με πολύ καλή ψυχολογία και αέρα νικήτριας, η Ομόνοια «υπέταξε» τον Άρη Λεμεσού στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου Κύπρου.

Οι παίκτες του Αναστασίου κυριάρχησαν απόλυτα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση και να περιμένουν τη ρεβάνς του ΓΣΠ, στις 17 Απριλίου.

Ημίχρονο... κόλαση για τον Άρη

Τρία λεπτά χρειάστηκε η Ομόνοια προκειμένου να πατήσει περιοχή, με τον Χραλάμπους να φτάνει προ της εστίας του Ζάντρο και να δοκιμάζει ένα σουτ που ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Άρης απάντησε στο 9' με τον Γκομίς να κάνει ένα αρκετά κακό τελείωμα στην πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων. Δέκα λεπτά αργότερα (19'), οι παίκτες του Σπιλέφσκι απείλησαν εκ νέου, όταν ο Μοντνόρ δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε άουτ από την αριστερή πλευρά των διχτύων του Ουζόχο.

Με την πάροδο του χρόνου, οι «πράσινοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στον Άρη. Η υπεροχή τους εξαργυρώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Μπέζους σκόραρε για το 0-1. Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Ουκρανός βρέθηκε προ της εστίας του Ζάντρο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα όντας εντελώς αφύλακτος.

Ο Ομόνοια έδειχνε να έχει καθαρό μυαλό, σε αντίθεση με τον Άρη που υπέστη ακόμα μία... αναποδιά στο 43ο λεπτό. Ο Καζού πήγε με τις τάπες πάνω στον Κακουλλή και αρχικά είδε την κίτρινη κάρτα. Κατόπιν ελέγχου από τον VAR, ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του στέλνοντας στα αποδυτήρια τον παίκτη με απευθείας κόκκινη.

Απόλυτη κυρίαρχος η Ομόνοια, φτάνει στην «τριάρα» με τον Αλιούμ

Στην επανάληψη και πάλι η Ομόνοια είχε το πάνω χέρι, δεδομένου και του αριθμητικού της πλεονεκτήματος. Στο 49', ο Ζάντρο ανέτρεψε τον Σίμιτς εντός περιοχής παραχωρώντας πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Κακουλλής το εκτέλεσε αλλά ο γκολκίπερ του Άρη το απέκρουσε και κατά κάποιο τρόπο εξιλεώθηκε για το προηγούμενο λάθος του.

Οι παίκτες του Αναστασίου δεν... πτοήθηκαν και στο 50' βρήκαν δίχτυα για το 0-2, με τον Σεμέδο να βάζει με ένα εύστοχο πλαγιαστό σουτ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

Στο 62' ο Μίλετιτς έκανε μία κεφαλιά από κοντά, υποχρεώνοντας τον Ζάντρο σε μία πολύ δύσκολη απόκρουση.

Η μοναδική στιγμή στην οποία ο Ουζόχο ανησύχησε καταγράφηκε στο 79'. Ο Μπράουν από κοντά ανάγκασε τον ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σουμάνσκι προσπάθησε και αυτός να σκοράρει, όμως και πάλι μπλόκαρε ο κίπερ της Ομόνοιας.

Το τελικό 3-0 υπέρ της Ομόνοιας ήρθε μία ανάσα πριν τη λήξη, με τον Αλιούμ να κάνει ένα πλασέ εντός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ζάντρο και «σφραγίζοντας» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Ζάντρο, Μάτισικ (51′ Σανέ), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού, Σόκε, Μπένγκτσον (85′ Σεμέδο), Μοντνόρ, Σάβο (60′ Σουμάνσκι), Γκομίς (51′ Μπράουν), Κοκόριν (46′ Νίκολιτς).

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (85′ Σιπριάνο), Κούσουλος, Χαραλάμπους (67′ Μπασιρού), Σίμιτς (80′ Μπάκιτς), Σεμέδο, Μπέζους (67′ Αλιούμ), Κακουλλής (67′ Στεπίνσκι).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα