Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1

bet365

Ο Ολυμπιακός πιο εύκολα από ότι θα περίμεναν οι φίλοι του, έχοντας τον Ποντένσε σε καλή μέρα (2 γκολ), επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης και βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Σκόραρε κι ο Χασάν, χωρίς ουσία το γκολ του Μπρίτο. Τραυματίστηκε ο Μπουχαλάκης.

Αποστολή εξετελέσθη για τους παίκτες του Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός όντας πολύ σοβαρός και ουσιαστικός στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη πήρε μία αρκετά εύκολη - παρότι η αναμέτρηση είχε... ζόρια προς το τέλος καθώς ο πειραϊκός σύλλογος έμεινε με δέκα λόγω τραυματισμού του Μπουχαλάκη και ενώ δεν είχε αλλαγές και δέχθηκε γκολ από πέναλτι - και δίκαιη πρόκριση για την συνέχεια του θεσμού με την επικράτησή του.

Δύο γκολ από τον πολύ καλό Ποντένσε και σε πολύ καλή μέρα οι Νάτχο, Γκιγιέρμε και Γιώργος Μασούρας. Μείωσε με Μπρίτο η Ξάνθη και το άλλο τέρμα των γηπεδούχων για το τελικό 3-1 ο Χασάν. Θετικός ο Ζίβκοβιτς με καλές επεμβάσεις και ενώ χτύπησε ο Μπουχαλάκης και έμειναν με δέκα οι Πειραιώτες για περίπου 20 λεπτά καθώς δεν είχαν άλλη αλλαγή.

ΜΕ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ ΒΑΣΙΚΟ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ & ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα απέναντι στην Ξάνθη, βάζοντας στην 11άδα τους Χασάν και Γιώργο Μασούρα. Για τον Αιγύπτιο ήταν επιστροφή μετά από καιρό και για τον Έλληνα άσο η πρώτη παρουσία ως βασικός. Η διάταξη: Σα πορτιέρο, αριστερά τον Τσιμίκα και δεξιά τον Τοροσίδη και κέντρο άμυνας με Μεριά - Μιράντα. Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε με τον Νάτχο, πιο μπροστά ο Φορτούνης, άκρα με Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα και επιθετικός ο Χασάν. Η Ξάνθη από την άλλη είχε τους εξής 11 με τον βασικό της σχηματισμό να είναι σε 4-2-3-1 όπως του Ολυμπιακού: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Λισγάρα, Μελιόπουλο, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά. Οι Μπρίτο - Μελιόπουλος - Ντουρίτσκοβιτς ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο.

ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετική πίεση στο ματς έχοντας ένα γύρισμα του Φορτούνη προς την περιοχή που κόπηκε και ένα σουτ του Ποντένσε μόλις στο 1ο λεπτό. Στο 5ο λεπτό ο Μασούρας είχε μία κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 8ο λεπτό ένα φάουλ του Φορτούνη έφυγε έξω. Στο 11' ο Τσιμίκας απο πάσα του Χασάν έχασε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει την μπάλα. Στο 14' ο Μασούρας - σε μία φάση όπου η Ξάνθη ζήτησε οφσάιντ - είχε μία ακόμα κεφαλιά που μπλόκαρε ο έμπειρος πορτιέρο της Ξάνθης. Στο 15' ο Έλληνας εξτρέμ είχε πάλι χαμένη φάση με κεφαλιά. Στο 19' ο Ζίβκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε ένα σουτ του Γκιγιέρμε από μακριά το οποίο βρήκε και κόντρα. Στο 21' η Ξάνθη προσπάθησε να... απαντήσει και είχε ένα σουτ του Κοβάσεβιτς ψηλά άουτ. Στο 24' άλλο ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε έξω. Στο 28' ο Μασούρας είχε μία ωραία κίνηση και σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα από τον κίπερ της ακριτικής ομάδας.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΣΑ Ο ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ 1-0 Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Στο 29' ο Νάτχο έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη στον Ποντένσε που από κοντά δεν αστόχησε για το 1-0. Η Ξάνθη από την μεριά της επέλεξε να πιέσει ακόμα πιο ψηλά οδηγώντας σε ορισμένα λάθη στους παίκτες του Μαρτίνς. Στο 43' ο Ποντένσε είχε και αυτός χαμένο τετ α τετ με σουτ από πολύ καλή θέση. Ένα λεπτό μετά και ο Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του επίσης αποκρούστηκε.

ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους ξέσπασε μεγάλη ένταση μετά από ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ποντένσε και στην συνέχεια ένα μαρκάρισμα που έκανε ο Τοροσίδης. Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν οι τόνοι να φτάνουν να έρχονται σε μεγάλη αντιπαράθεση ακόμα και οι δύο αρχηγοί Φορτούνης και Μπαξεβανίδης. Από αυτήν την στιγμή είδαν κίτρινες οι Νάτχο, Γκιγιέρμε και Κασάδο. Το α' μέρος έκλεισε με 10-1 τελικές και με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα για υποδείξεις ή μη φάουλ και για τον πειθαρχικό έλεγχο.

ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Το 2ο 45λεπτο βρήκε στο ξεκίνημά του και πάλι τον Ολυμπιακό να πιέζει και να βγάζει νωρίς φάση: στο 46' με σουτ του Ποντένσε. Στο 48' ο Νάτχο είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε και μετά μία ακόμα προσπάθεια του Φορτούνη. Στο 52ο λεπτό ο Χασάν βρήκε γκολ με σουτ που βρήκε και σε αντίπαλο μετά από ασίστ του Φορτούνη και συνεργασία των Ποντένσε - Τοροσίδη πριν. Στο 56' μετά από πάσα - τακουνάκι του Μασούρα στον Τσιμίκα και σέντρα του νεαρού μπακ ο Χασάν έχασε νέα ευκαιρία για γκολ με σουτ.

Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ 2Ο ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Στο 61' ο Ποντένσε με ωραίο σουτ έκανε το 3-0 μετά από πλαγιοκόπηση και προσπάθεια του Τοροσίδη. Ο Πορτογάλος έτσι με το 2ο του τέρμα στο ματς αυτό του Κυπέλλου, κάτι που καταφέρνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του, εξελίχθηκε και στον πρωταγωνιστή του ματς, όπου βέβαια ήταν πολύ καλοί και παίκτες όπως οι Γκιγιέρμε, Γ. Μασούρας και Νάτχο.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΟΛΔΑΝΟ

Στο 64ο λεπτό ο Αργεντίνος φορ Φράνκο Σολδάνο μπήκε στο ματς στην θέση του Ποντένσε που αποθεώθηκε. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή με τους ερυθρόλευκους και διαφοροποίησε και τον σχηματισμό καθώς στο παιχνίδι συνέχισε ο Χασάν. Ο Αργεντίνος πάντως τοποθετήθηκε κυρίως σε ρόλο πίσω από τον Αιγύπτιο.

Στο 72ο λεπτό ο Μπουχαλάκης έδειξε πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Πιάνοντας το πίσω μέρος της γάμπας του βρέθηκε στο έδαφος δύο φορές και τελικώς αποχώρησε για να μείνει η ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς δεν είχε άλλη αλλαγή. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα έβαλε μία έξτρα δυσκολία στον Ολυμπιακό.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ 3-1 Ο ΜΠΡΙΤΟ

Στο 75' η Ξάνθη μπόρεσε να σκοράρει από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρίτο μετά από σχετική υπόδειξη για το χέρι του Τσιμίκα στην μικρή περιοχή. Έτσι έγινε το 3-1. Στο 83' ο Σολδάνο έκανε μία ωραία ενέργεια και ένα σουτ έξω. Στην αναμέτρηση δεν διαφοροποιήθηκε κάτι ως προς την συνέχεια με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση με αυτό το σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο, Φορτούνης (58' Λάζαρος), Γκιγιέρμε (55' Μπουχαλάκης), Γ. Μασούρας, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (64' Σολδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46' Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56' λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68' Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα