Οι αριθμοί φανερώνουν την αλήθεια

Οι αριθμοί φανερώνουν την αλήθεια

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι αριθμοί φανερώνουν την αλήθεια

bet365

Στο τέλος του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος της Football League ο Βασίλης Βλαχόπουλος αφήνει στην άκρη την εικόνα και στέκεται στην αμείλικτη γλώσσα των αριθμών.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Άρης ήταν εγκλωβισμένος στον λάκκο που είχε σκάψει με τα ίδια του τα χέρια. Γιατί στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και λόγω του ισόπαλου αποτελέσματος στη Σπάρτη, η απόσταση από τη ζώνη της ανόδου είχε αυξηθεί στους οκτώ βαθμούς και το πράγμα λίγο πολύ είχε ξεκαθαρίσει αρνητικά για τους «κίτρινους». Φέτος συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Στρογγυλοκάθεται πάνω σε αυτό το μαξιλαράκι ασφαλείας, παίζει με λιγότερη πίεση ή μάλλον, αυτή ανήκει πλέον στους άμεσους αντιπάλους του.

Συνεχίζουμε… Πέρυσι τέτοια εποχή ο Άρης ήταν μια ομάδα που δεχόταν γκολ με χαρακτηριστική ευκολία. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχε 14 τέρματα παθητικό και 28 ενεργητικό. Φέτος διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας καθώς έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα (σ. σ. εκ των οποίων τα δύο στον αγώνα με τον Εργοτέλη) κι έχει σημειώσει 31 έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος. Πέρυσι επίσης, είχε δεχθεί γκολ σε δέκα αγώνες, φέτος σε τέσσερις.

Η αλήθεια είναι ότι αν μπούμε σε περαιτέρω διαδικασία σύγκρισης της περσινής με τη φετινή χρονιά θα βρούμε κι άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, με το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα ήδη μετρά τρεις ανατροπές κι ενώ πέρυσι έκανε συνολικά δύο. Οι ανατροπές δείχνουν το μέταλλο κάθε ομάδας. Τον χαρακτήρα της. Και η φετινή ομάδα έχει, δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι παραμένει αήττητη με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για την κατηγορία.

Δεν είναι από αυτές που θα εφησυχάσουν επειδή η παράδοση θέλει τους πρωτοπόρους του Πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο να εξασφαλίζουν και την άνοδο (σ. σ. μόλις έξι φορές δεν έγινε στο παρελθόν). Κι αυτή η ομάδα θα δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα, όταν θα νιώσει ακόμη πιο άνετα στο γήπεδο. Για παράδειγμα, δεν ήταν συμπτωματικό το γεγονός ότι απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της με διαρκές σφυροκόπημα από την έναρξη του παιχνιδιού. Έτυχε να μπουν τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσαν να είχαν μπει στο πρώτο. Τι είχε προηγηθεί; Η απώλεια βαθμών της Παναχαϊκής στον αγώνα με τον Αιγινιακό.

Είναι αυτή η διαχείριση της πίεσης την οποία συνεχώς αναφέρει ο Δημήτρης Σπανός ο οποίος ζει την καθημερινότητα των παικτών και αντιλαμβάνεται τις σκέψεις του. Αν ο Άρης αποδειχθεί απόλυτα συνεπής και διατηρήσει την εικόνα της σοβαρής ομάδας, μπορεί στις αρχές του Απρίλη να έχει «τελειώσει» η όλη ιστορία ούτως ώστε να ασχοληθεί με την επόμενη μέρα. Μη σας φαίνεται μεγάλο το διάστημα, δεν είναι ούτε ½ μήνας.

Ο Άρης δείχνει μια προσμονή ίσως και βιασύνη να ασχοληθεί με το μέλλον. Και δεν αναφέρομαι στον τομέα της αδειοδότησης που είναι το αυτονόητο, αλλά στα σχέδια της επόμενης χρονιάς. Οι συνεργασίες που θέλει να πετύχει με πρώην ποδοσφαιριστές ηχούν πολύ όμορφα στ’ αυτιά όλων, αλλά πρώτα θα πρέπει να δημιουργηθεί στέρεο υπόβαθρο. Παραδείγματος χάρη, ο Ρονάλντο Γκιάρο θα έρθει στη Θεσσαλονίκη με μια λίστα παικτών από Βραζιλία, Αργεντινή και Κολομβία. Όταν όμως θα κάνει την τελική συνάντηση θα πρέπει να έχει στα χέρια του συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας.

Ο δε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από το πιο ζωντανό κύτταρο του συλλόγου. Τον κόσμο του. Σύμφωνοι, οι αγώνες δεν είναι εμπορικοί, ωστόσο, μια μεγάλη ομάδα οφείλει να αποδεικνύει τη δυναμική της κάθε Κυριακή. Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που α) πληρώνουν, β) κατακτούν τίτλους και γ) έχουν γεμάτο γήπεδο.

ΥΓ: Ο πραγματικός λόγος της συνάντησης που σκοπεύει κάνει ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον ατζέντη του Βαγγέλη Πλατέλλα δεν αφορά την επόμενη σεζόν. Εφόσον ο Άρης εξασφαλίσει την άνοδό του στη Σούπερλιγκα, το συμβόλαιο του βραχύσωμου επιθετικού ανανεώνεται αυτόματα. Ο Καρυπίδης θέλει να το επεκτείνει μέχρι (τουλάχιστον) το 2020. Άρα έχει χρόνο μπροστά του.

ΥΓ1: Στη συγκεκριμένη γωνιά τόσο με άρθρα το καλοκαίρι όσο και με blogs είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτά που έρχονται στην ΚΑΕ Άρης. Τρία εξ’ αυτών: Μετά την παρουσίαση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μετά την συνέντευξη του Νίκου Λάσκαρη στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio και στις 19 Σεπτεμβρίου.

Για τους στόχους του Νίκου Λάσκαρη, επίσης έχουμε σημειώσει κατ’ επανάληψη ότι: Στόχος του είναι να απεμπλακεί από την ΚΑΕ δίχως να πληρώσει ευρώ, γιατί πολύ απλά δυσκολευόμαστε να πιστέψω αυτά που μεταφέρει το περιβάλλον του ότι σε 2-3 μήνες θα λύσει το πρόβλημά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.