Ισπανός βιολόγος: «Ο κορονοϊός μάς εξέπληξε σαν την Ελλάδα του Χαριστέα»

Gazzetta team
Ισπανός βιολόγος: «Ο κορονοϊός μάς εξέπληξε σαν την Ελλάδα του Χαριστέα»

bet365

Ο Ισπανός βιολόγος, Χουλιάν Θερόν, περιγράφει στο βιβλίο του με ποδοσφαιρικούς όρους τον κορονοϊό και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η πανδημία «μάς εξέπληξε όπως η Ελλάδα του Άγγελου Χαριστέα στο Euro 2004».

Με την Εθνική Ελλάδας και τον Άγγελο Χαριστέα παρομοιάζει τον κορονοϊό ο Χουάν Θερόν. Ο Ισπανός βιολόγος και ερευνητής χρησιμοποιεί ποδοσφαιρικούς όρους για να περιγράψει στο βιβλίο του, «Ο COVID-19 εξηγείται μέσα από το ποδόσφαιρο», την εξάπλωση της πανδημίας και έφερε το παράδειγμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας στο Euro 2004 για να περιγράψει γλαφυρά τον τρόπο που ο ιός έπιασε στον ύπνο όλο τον κόσμο.

Οι μάσκες υποστήριξε ότι είναι σαν τους τερματοφύλακες. Υπάρχουν εκείνες που προστατεύουν (Όμπλακ, Κασίγιας) κι εκείνες που δεν είναι τόσο αποτελεσματικές (όπως ο Γκεβάρα, ο τερματοφύλακας του Ελ Σαλβαδόρ που δέχτηκε δέκα γκολ από την Ουγγαρία στο Μουντιάλ του 1982).

Χαρακτήρισε ως «αυτογκόλ» τα μέτρα για να... σωθούν τα Χριστούγεννα ή η Μεγάλη Εβδομάδα. «Είμαστε την παράταση και έχουμε καλούς παίκτες, όπως είναι τα εμβόλια. Αλλά και ο αντίπαλος (ιό) έχει καλούς παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Τις μεταλλάξεις».

Παράλληλα κάνει αναφορά τόσο στον Αλεξάντερ Φλέμινγκ, όσο και στον Γιόχιαν Κρόιφ. «Ο πρώτος ανακάλυψε την πενικιλίνη, ο δεύτερος το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία Νέα