Ολυμπιακός: Το κλειδί της αναπλήρωσης του κενού του Ποντένσε και το καθοριστικό χρονικό σημείο με τη Φενέρ

Ο Ποντένσε

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει διαθέσιμο τον Ντάνιελ Ποντένσε στον πρώτο αγώνα με τη Φενέρ, γεγονός που καθιστά σημαντικό το να καλυφθεί σωστά το κενό του αλλά δεν είναι το μόνο σπουδαίο στοιχείο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Μετράμε πλέον αντίστροφα για ένα σημαντικό και ιστορικότατο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα κατάμεστο φαληρικό γήπεδο. Ένα παιχνίδι για τη φάση των 8 κορυφαίων ομάδων του Conference League που μπορεί να δώσει και άλλη και σημαντική προοπτική για τους Πειραιώτες και τη συνέχειά τους μέσα στη σεζόν.

Αναφορικά με τα πρόσωπα ενδιαφέροντος για αυτό το παιχνίδι υπάρχει και ένα που δεν θα δώσει το παρών όμως παρόλα αυτά το πώς θα αναπληρωθεί η απουσία του θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε. Σε ένα διάστημα που είναι φορτσάτος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση χάνει το ματς αυτό λόγω καρτών. Άρα το αγωνιστικό... βάρος σε αυτόν που θα καλύψει τη θέση του (Μασούρας, Γιόβετιτς ή άλλη επιλογή) είναι μεγάλο.

Εάν ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που θα κατέβει και θα διαχειριστεί το ματς θα κάνει αυτήν την απώλεια να φανεί το λιγότερο δυνατό τότε αυτό το στοιχείο από μόνο του θα είναι ικανό να καθορίσει τον αγώνα. Σίγουρα μετράει και το ότι ορισμένοι βασικοί παίκτες όπως οι Κάρμο, Ρέτσος και Φορτούνης είναι στο όριο καρτών. Και εκεί χρειάζεται προσοχή.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και καλείται να... πατήσει πάνω σε εμφανίσεις όπως με Φερεντσβάρος αλλά και τη ρεβάνς με τη Μακάμπι στη Σερβία. Δεν αρκεί μόνο να το πιστέψει. Αρκεί και να βγάλει στο γήπεδο όλα τα καλά και δυνατά χαρακτηριστικά του.

Η Φενέρ που... τσαλακώθηκε στο Super Cup λόγω του Ολυμπιακού και η αξία του πρώτου 20λεπτου

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες όπου η Φενέρ εκτέθηκε αγωνιστικά και με κάθε άλλον τρόπο κατεβάζοντας πιτσιρικάδες να παίξουν με τη Γαλατά και αποχωρώντας αφότου δέχθηκε το πρώτο γκολ πολύ νωρίς στον τελικό του Super Cup. Μπήκε στη διαδικασία να... τσαλακωθεί αγωνιστικά και επικοινωνιακά μόνο και μόνο για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο θα... καίγεται για τις 2 αυτές αναμετρήσεις. Η Φενέρ τα έχει... σημαδέψει αυτά τα παιχνίδια. Και πολύ σωστά και έξυπνα ο κόουτς Μεντιλίμπαρ μετέφερε προς τους παίκτες του να μην αποπροσανατολίζονται απ' όσα έγιναν στο Super Cup και να εστιάσουν στο πόσο καλή, ανταγωνιστική, ποιοτική και δυνατή επιθετικά είναι η τουρκική ομάδα. Εάν δούμε δε και το τι είπε στη συνέντευξη Τύπου φαίνεται το πώς περιμένει τη Φενέρ.

Ο Βάσκος άλλωστε είναι παλιά... καραβάνα. Ξέρει πώς στο ποδόσφαιρο δεν υποτιμάς ποτέ κανέναν. Και σε αυτή τη φάση δεν έχει σημασία το εάν η Φενέρ ή όχι θεωρείται ως φαβορί. Ας πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη και ας μείνει όσο... φαβορί θέλει η τουρκική ομάδα.

Έχει σημασία το πώς θα μπει ο Ολυμπιακός στον αγώνα; Φυσικά και έχει. Το πρώτο 20λεπτο μπορεί να αποδειχθεί κομβικότατο. Το είπε με τον τρόπο του και ο Φορτούνης. Ένα γκολ που θα έρθει νωρίς για τον Ολυμπιακό μπορεί να αλλάξει το status της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός ιδανικά λοιπόν θα πρέπει να μπει πολύ δυνατά σε αυτόν τον αγώνα. Όπως το έχει κάνει και στις προηγούμενες χρονικά αναμετρήσεις του. Και να μην ξεχάσει φυσικά το πόσο λάθος είχε προσεγγίσει αρχικά τα ματς εντός με Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όλα αυτά θα μετρήσουν στο παιχνίδι.

Υ.Γ. Οι δηλώσεις του Κώστα Φορτούνη έρχονται να μας θυμήσουν τη σημασία και την αξία της οικογένειας και το πόσο έξτρα κίνητρο μπορεί να δώσει σε έναν παίκτη. Για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα και τόσα, πόσους παίκτες όμως ξέρουμε να έχουν επιστρέψει στο αγωνιστικό προσκήνιο μετά από 2 χιαστούς;

Υ.Γ. 2 Δεν έχει καμία σημασία το τι συμβαίνει στην Τουρκία και εάν στη Φενέρ θεωρούν πώς η Γαλατά ευνοείται ή όχι στην τουρκική Λίγκα. Η Φενέρ θα τα δώσει όλα για όλα και δεν θα επηρεαστεί απ' όλα όσα έχουν γίνει στην Τουρκία.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα