Ολυμπιακός: Το know how του Ελ Αραμπί και τα «χρυσά μωρά» του Συλαϊδόπουλου (vids)

Ολυμπιακός: Το know how του Ελ Αραμπί και τα «χρυσά μωρά» του Συλαϊδόπουλου (vids)

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μιλώντας από καρδιάς στον Ρέντη μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδειξε το πόσο καλά ξέρει το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός ενώ οι «Μπέμπηδες» του Συλαϊδόπουλου δείχνουν το μέλλον! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ επί σερβικού εδάφους είναι αναμφισβήτητο πώς οι Πειραιώτες έχουν ένα εξαιρετικά δύσκολο αγωνιστικό έργο μετά το 1-4 του Φαλήρου. Μία αποστολή που άπαντες αναγνωρίζουν τον υψηλό συντελεστή της δυσκολίας της.

Υπάρχουν βέβαια και παίκτες που νιώθουν απόλυτα και καταλαβαίνουν το τι εστί Ολυμπιακός. Που αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις, την πίεση και το πώς πρέπει να ανταποκρίνεται η ομάδα και ο κάθε παίκτης να λειτουργεί ατομικά. Ένα τέτοιο απόλυτο παράδειγμα είναι ο Ελ Αραμπί. Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό κάθε φορά και με την πρώτη ευκαιρία που του δίνεται δείχνει το know how που έχει για την ομάδα.

Θυμίζουμε πώς χαρακτηριστικά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, τόνιζε με νόημα στις συζητήσεις των παικτών μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πώς τα λόγια είναι λόγια και η ομάδα πρέπει να δείξει με πράξεις τη βελτίωσή της στο γήπεδο και πώς όλα εκεί κρίνονται. Επί της ουσίας το νόημα είναι πώς κάποια στιγμή και τα λόγια στερεύουν και πώς αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Ο Ελ Αραμπί μιλά πάντα από καρδιάς και αυτά που λέει τα αισθάνεται.

Φυσικά ήταν κατηγορηματικός πώς η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να... μάχεται και να βρει ξανά τον δρόμο της. Και βέβαια έθιξε το γεγονός του πόσο σημαντικό είναι να δει κανένας τον εαυτό του και το τι κάνει ατομικά και να αναλάβει την ευθύνη του και μέσα από αυτό να αναλάβει και όλη η ομάδα τις ευθύνες της.

Ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Μακάμπι δεν θα έχει εύκολα αγωνιστικά δεδομένα μπροστά του. Όμως μία καλή εμφάνιση και μία αντίδραση αλλά και να το διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλους μπορεί να του αλλάξει το ποδοσφαιρικό... κέφι και να τον βοηθήσει αισθητά για τη συνέχεια.

Αυτά τα φοβερά παιδιά με πολύ μέλλον που θα είναι ιδανικό να αξιοποιηθούν στο 100%

Την ίδια στιγμή η ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού έχει μία γενιά γεμάτη ποδοσφαιρικό... χρυσάφι. Μία ομάδα που διέσυρε κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου και έχει φοβερά ταλέντα όπως των Παπακανέλλου, Μουζακίτη, των αδερφών Κωστούλα και αρκετών ακόμα.

Παιδιών που έφτασαν την ομάδα στις 4 κορυφαίες του Youth League γράφοντας ιστορία σε επίπεδο Ακαδημιών αλλά και στο level του συλλόγου. Παιδιών που έχουν στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα πώς αξίζουν πολλές ευκαιρίες και ότι θα ήταν ιδανικό να τους εκμεταλλευθεί η ομάδα στο μάξιμουμ. Μέχρι τότε ας συνεχίζουμε να τους απολαμβάνουμε.

Να βιώνουμε στιγμές όπως αυτή η γκολάρα του Παπακανέλλου που έκανε... χαζούς τους αντιπάλους του και είχε σουτάρα για το γκολ του. Και όσοι δεν το είδατε αυτό το τέρμα δείτε το ξανά. Ένας Παπακανέλλος που έχει βάλει και άλλα σούπερ γκολ, όπως με τη Λέτσε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.