U19 Μπάγερν Μονάχου – U19 Ολυμπιακός, 1-3: Θρύλος στο Μόναχο!

Οι νέοι του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν επί της Μπάγερν

bet365

Ολυμπιακός για ευρω-κούπα! Η ομαδάρα του Συλαϊδόπουλου έκανε... πάταγο και στο Μόναχο! Νίκησε 3-1 την Μπάγερν και πήρε την πρόκριση στο «Final 4» του UEFA Youth League. Mουζακίτης, Παπακανέλλος και Κωστούλας τα γκολ του θριάμβου. 

Non stop η πορεία για τους «Μπέμπηδες» του Θρύλου, που διέσυραν τη Μπάγερν στο Μόναχο με 3-1 και πάνε στα ημιτελικά του UEFA Youth League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι της Κοπεγχάγης με τη Ναντ.

Φοβερή γκολάρα ο Παπακανέλλος και από ένα οι Μουζακίτης και Χ. Κωστούλας. Το final four του θεσμού θα διεξαχθεί στις 19 και 22 Απριλίου (19 οι ημιτελικοί και 22 ο τελικός) στο Colovray Sports Centre στη Νιόν της Ελβετίας. Στον έτερο ημιτελικό θα κοντραριστούν οι ομάδες που θα προκριθούν από τα ζευγάρια Μάιντς-Πόρτο και Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης (13 Μαρτίου είναι να γίνουν αυτά τα ματς).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σίνα κάτω από τα δοκάρια, τριάδα πίσω (με βάση το γράφημα της UEFA) με Πρεκατέ, Τανούλη και Κωστούλα, κέντρο με Αλαφάκη, Μουζακίτη, Μπάκουλα και Κουτσογούλα και τους Πνευμονίδη - Παπακανέλλο πίσω από τον φορ Χ. Κωστούλα.

Η Μπάγερν άρχισε την αναμέτρηση με τον Σμιτ στο τέρμα, στην άμυνα με Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ και Χένινγκ, κέντρο με Ζβόναρεκ, Φερνάντες και Γιένσεν και τριάδα μπροστά με Αζνού, Ράμσακ και Κούσι - Ασάρε.

Απόλυτος «κυρίαχος» και συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία με προβάδισμα με 0-3

Ο Ολυμπιακός έδειξε με το... καλημέρα πολύ καλές επιθετικές διαθέσεις. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Πνευμονίδης είχε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του. Μετά τις προσπάθειες των Αζνού και Κούσι - Ασάρε ο πειραϊκός σύλλογος αποδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στη Μπάγερν.

Το 0-1 ήρθε μετά από λάθος του πορτιέρε της Μπάγερν που έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μουζακίτη ο οποίος δεν αστόχησε για να βγει η φάση και το γκολ. Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για να έρθει μετά η κίνηση... μαγεία του Παπακανέλλου, που πήρε τη μπάλα, πέρασε 2 αντιπάλους ενώ ήταν κοντά στη γραμμή και με σουτάρα έγραψε το 0-2. Στο 40' ήρθε και το 0-3.

Ο Μπάμπης Κωστούλας σε θέση βολής (και φτάνοντας τα 5 γκολ σε 6 ματς) με πολύ καλό σουτ έκανε το 0-3. Ένα σκορ που έδειχνε και τη δυναμική των Πειραιωτών στο γήπεδο.

Λίγο πριν κλείσει το α' μέρος του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ των 2 ομάδων με τον κόουτς Συλαϊδόπουλο να αποβάλλεται.

Πίεση και γκολ αλλά και δοκάρι η Μπάγερν Μονάχου αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το πρέσινγκ

Η Μπάγερν Μονάχου παρουσίασε πιο καλή εικόνα από τον Ολυμπιακό στο β' μέρος κυρίως ως προς το ξεκίνημά του. Στο 63' ήρθε το 1-3 για τη Μπάγερν. Ο Ράμσακ από κοντά βρήκε δίχτυα μετά από επέμβαση του Σίνα σε προηγούμενο σουτ. Λίγο μετά ο Ζβόναρεκ είχε δοκάρι από κοντά και γενικά μετά πρέσαρε η Μπάγερν.

Ο Σίνα όμως ήταν εκεί με σημαντικές επεμβάσεις και ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-3 έως το τέλος για να πάρει μία ιστορική και τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Youth League (για πρώτη φορά ever).

Μπάγερν Μονάχου: Σμιτ, Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν, Αζνού (47' Λιτσίνα), Ράμσακ (47' Ασέκο) και Κούσι - Ασάρε.

Ολυμπιακός: Σίνα, Πρεκατές, Τανούλης, Κωστούλας, Αλαφάκης (90' Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (79' Ντάμα) και Χ. Κωστούλας (90' Γατόπουλος).

 

Τελευταία Νέα