Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

bet365

Η Γιουνάιτεντ το ήθελε περισσότερο και με γκολ του Μάτα (54') πήρε τη νίκη 1-0 επί της Σίτι και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Πολύ κακό το ματς.

Πριν λίγες εβδομάδες η Γιουνάιτεντ είχε υποδεχθεί την Σίτι για το πρωτάθλημα. Σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι οι γηπεδούχοι έκαναν 4 αλλαγές, ενώ οι φιλοξενούμενοι ούτε λίγο ούτε πολύ 9. Το θέαμα που παρουσίασαν οι ομάδες του Μάντσεστερ ήταν κατώτερης κατηγορίας, όμως στο τέλος πήρε τη νίκη εκείνη που την ήθελε περισσότερο. Χρυσός σκόρερ ο Μάτα στο 54’, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την δεύτερη εύστοχη προσπάθεια της ομάδας του και μας λύτρωσε από το μαρτύριο ενδεχόμενης παράτασης.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν στο πρώτο μέρος, από το οποίο φάνηκε τι θα ακολουθήσει. Ο Νάβας ήταν ο καλύτερος της Σίτι... Από δική του σέντρα ήρθε και η μοναδική καθαρή ευκαιρία στο 2’, όταν ο Ιχεανάτσο δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Για την εμφάνιση της Γιουνάιτεντ, που έπαιζε με τους βασικούς, δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Το 0-0 ήρθε φυσιολογικά, με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε πέναλτι σε ανατροπή του Γκαρθία από τον Κάρικ στο 10’, όμως τον Ντιν να μην δίνει τίποτα.

Η επανάληψη πάλι καλά ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 49’, για να κάνουν οι γηπεδούχοι το πρώτο σουτ εντός εστίας, όμως ο Πογκμπά είδε τον Καμπαγιέρο να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει. Στο 54’ ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Μάτα να πλασάρει άψογα για το 1-0 (υπάρχει υποψία φάουλ του Ερέρα, που φαίνεται να βγάζει εκτός πορείας τον Φερνάντο)!

Κάπου εκεί, οι κόκκινοι διάβολοι κατέβασαν ρυθμό. Ο Γκουαρδιόλα έκανε τις δύο αλλαγές που του είχαν μείνει, βάζοντας Στέρλινγκ και Αγουέρο στο ματς, όμως οι παίκτες του δεν έκαναν ούτε μία καθαρή ευκαιρία μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, έκαναν το παιχνίδι τους και το παιχνίδι κυλούσε με το... απόλυτο τίποτα. Η Γιουνάιτεντ, μάλιστα, ήταν πιο επικίνδυνη στην αντεπίθεση και η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τέλος. Όσο για φάσεις; Μην ψάχνετε. Έτσι, η Σίτι δεν κέρδισε για 6ο παιχνίδι στη σειρά, επίδοση που αποτελεί ιστορικό χαμηλό στην καριέρα του Γκουαρδιόλα, τη στιγμή που ο Μουρίνιο και οι παίκτες του πήραν βαθιά ανάσα εκτός από την πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Σο, Ρόχο, Μπλιντ, Βαλένσια, Κάρικ, Ερέρα, Μάτα (73’ Σνάιντερλεν), Πογκμπά, Ράσφορντ (82’ Λίνγκαρντ), Ιμπραΐμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Καμπαγιέρο, Μαφέο, Οταμέντι, Κομπανί (46’ Κολάροφ), Κλισί, Φερνάντο, Άλεξ Γκαρθία, Νολίτο (71’ Αγουέρο), Σανέ (63’ Στέρλινγκ), Νάβας, Ιχεανάτσο

Σφυριά αποκλεισμού στην Τσέλσι
Στο ντέρμπι του Λονδίνου τα Σφυριά ήταν αυτά που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, καθώς επικράτησαν εντός έδρας 2-1 της Τσέλσι. Οι Μπλε λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκαν χωρίς ρυθμό, αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο ρυθμό του ματς. Μόλις στο 11' η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά του Κουγιατέ, ο οποίος νίκησε στη μονομαχία τον Τέρι. Αντόνιο και Λαντσίνι θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά ο Μπέγκοβιτς κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Η φαουλάρα του Παγιέ δε βρήκε στόχο στο 40', όπως η προσπάθεια του Μπατσουαγί στο 44'. Οι Μπλε είχαν τη στιγμή τους λίγο πριν το φινάλε του α' μέρος, αλλά ο Οσκαρ απέτυχε να ισοφαρίσει. Το ξεκίνημα στην επανάληψη ιδανικό για τα Σφυριά, αφού ο Φερνάντες πέτυχε το 2-0. Η Τσέλσι πίεσε, είχε δοκάρι με τον Αζάρ, ενώ στις καθυστερήσεις το μόνο που κατάφερε ο Κέιχιλ ήταν να μειώσει σε 2-1. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή των Τέρι και Αγιού!

Mε Μπουφάλ στα προημιτελικά

Ο Σοφιάν Μπουφάλ βρέθηκε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της Σαουθάμπτον και φρόντισε να τη... στείλει στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, καθώς οι Αγιοι επικράτησαν 1-0 της Σάντερλαντ. Ηταν η τρίτη διαδοχική χρονιά που οι Αγιοι φτάνουν στους «8». Με γκολάρα στο 66΄ ο Μαροκινός επιθετικός διαμόρφωσε το 1-0 για την ομάδα του. Για πέναλτι στον Ανιτσέμπε στο φινάλε «φωνάζει» η Σάντερλαντ, ενώ σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε και ο Μόγιες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα