Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 2-1

bet365

Παίζοντας σπουδαία μέχρι το 70’, η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 την Γουέστ Μπρομ και επιστρέφοντας στις επιτυχίες, έπιασε την Αρσεναλ στην κορυφή, γλυκοκοιτάζοντας τον τίτλο.

Τις περισσότερες φορές που έχει γραφτεί κάτι αντίστοιχο, μοιάζει με ανέκδοτο. Ισως το ίδιο να ισχύσει και τώρα στη συνέχεια της σεζόν. Ωστόσο, σε αυτό το ξεκίνημα της περιόδου, η Λίβερπουλ φιγουράρει στην κορυφή και το δείγμα γραφής είναι κάτι περισσότερο από αξιόπιστο και αισιόδοξο. Αυτή τη φορά καθάρισε την Γουέστ Μπρομ στο «Ανφιλντ» πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 και αφήνοντας πίσω την ισοπαλία με τη Μαν. Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στις επιτυχίες (είχε τέσσερις σερί πριν). Με αυτό το αήττητο των έξι αγωνιστικών λοιπόν έπιασε προσωρινά την Αρσεναλ στην κορυφή και περιμένει…

Υπήρξαν στιγμές που η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ έκανε αυτό που γράφει το αγαπημένο πανό των οπαδών. Αυτό που έχει τη φιγούρα του κόουτς και μιλάει για το heavy metal football, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα που την παρακολουθεί στο γήπεδο. Ειδικά στο 21’ η φάση ήταν κάτι παραπάνω δυνατή από ροκ. Σε αντεπίθεση κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα. Ο Κοουτίνιο την άφησε κάτω από τα πόδια του, ο Φιρμίνο έκανε την συστημένη σέντρα και ο Μανέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Στο 35’ δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο από τους Κόκκινους. Φρόντισαν από μόνοι τους οι φιλοξενούμενοι. Διαδοχικά αστεία λάθη από τον Φόστερ και την άμυνα του έφεραν το τόπι στον Κοουτίνιο. Εκείνος άδειασε με προσποίηση δύο αντιπάλους και σκόραρε στην κλειστή γωνία. Γενικότερα το ματς ήταν μονόλογος και θα μπορούσαν να έχουν μπει ακόμα περισσότερα γκολ από τους γηπεδούχους. Χαλαρότητα στα τελειώματα και οι επεμβάσεις του Φόστερ κράτησαν το σκορ χαμηλά.

Ολα αυτά βέβαια μέχρι το 70’. Από εκεί και έπειτα οι Reds χαλάρωσαν και απειλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις. Τελικά δέχτηκαν και πάλι γκολ (σ.σ.: έχουν μόνο ένα clean sheet), όταν έπειτα από κόρνερ (82’) ο ΜακΟλεϊ κατά λάθος έστρωσε μπροστά του τη μπάλα και το έβαλε εξ επαφής. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι νικητές βρέθηκαν στην 1η θέση, ελπίζοντας σε γκέλα της Σίτι (Κυριακή 15:30 εντός με Σαουθάμπτον). Οπως και να έχει πάντως, η Λίβερπουλ παίζει καλά, δεν έχει να ασχοληθεί με την Ευρώπη και πιστεύει ξανά σε ένα όνειρο που παραμένει άπιαστο από το 1990.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Τσαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα (79’ Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο, Κοουτίνιο (88’ Λούκας), Μανέ (90’ Οριζί).

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πιούλις): Φόστερ, Ντόουσον, ΜαλΟλεϊ, Ολσον, Νιόμ, Φλέτσερ, Γιάκομπ (45’ Μπραντ), Φίλιπς (51’ Μόρισον), Τσαντλί, ΜακΛέιν (64’ Ρόμπσον-Κανού), Ροντόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα