Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

bet365

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Anfield και σε ένα ματς που είχε μετρημένες καλές στιγμές αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Δεν έβγαλε τελικά νικητή το κλασικό ντέρμπι της Premier League αφού οι δύο ομάδες ήθελαν τόσο πολύ να μην χάσουν και τελικά πέταξαν από από το πρόγραμμά τους ένα δύσκολο ματς χωρίς να υποστούν απώλεια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε Νο1 στόχο να αντέξει την όποια πίεση των Reds, που είναι σούπερ επιθετικοί στην έδρα τους, και αφού κατάφερε να κλείσει καλά Κουτίνιο-Φιρμίνο, έκανε τη δουλειά του πιο εύκολη. Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ ήταν 2-1 στις μεγάλες φάσεις (όλες στο δεύτερο μέρος) και καμία δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Ηταν μόλις το δεύτερο 0-0 στα τελευταία 50 μεταξύ τους παιχνίδια.

Το μεγάλο πάθος, η ένταση και προσπάθεια να μην μείνει καθόλου χώρος στον αντίπαλο ήταν τα πράγματα που κυρίαρχησαν στο πρώτο μέρος. Πέρα από κάποια μακρινά σουτ που μπάλα έφυγε στην εξέδρα, δεν είδαμε κάτι... τρελό, με τη Γιουνάιτεντ να περνά περισσότερο χρόνο στο μισό της αντιπάλου της, χωρίς όμως να δημιουργεί τον μεγάλο κίνδυνο. Η Λίβερπουλ πήρε τον έλεγχο και στην κυκλοφορία στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, όμως ούτε εκείνη μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η χλιαρή κεφαλιά του Φιρμίνο στα χέρια του Ντε Χέα στο 29' ήταν ό,τι πιο συγκλονιστικό υπήρξε όσον αφορά τις φάσεις για γκολ.

Ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Λαλάνα στο 59' βγάζοντας τον ανύπαρκτο (κανένα σουτ) Στάριτζ και οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αισθητά δείχνοντας ότι είναι η ομάδα που κυνηγά το γκολ. Στο 63' ο Μπλιντ έκοψε την τελευταία στιγμή τον Κουτίνιο, στο 71' ο Ντε Χέα... πέταξε στο παραθυράκι με το ένα χέρι για να βγάλει το τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Φιρμίνο και στο 84' ο Βαλένσια ντύθηκε... Πάολο Μαλντίνι και με τρομερό τάκλιν από πίσω μάζεψε την μπάλα από τον Φιρμίνο που ήταν έτοιμος να εκτελέσει.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ (85' Μορένο), Χέντερσον, Τσαν, Κουτίνιο, Κουτίνιο, Φιρμίνο (85' Οριζί), Μανέ, Στάριτζ (59' Λαλάνα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί, Πογκμπά, Ερέρα, Γιανγκ (92' Σο), Ράσφορντ (77' Ρούνεϊ), Ιμπραΐμοβιτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα