Μπέρνλι - Αρσεναλ 0-1

Μπέρνλι - Αρσεναλ 0-1

Gazzetta team
Μπέρνλι - Αρσεναλ 0-1

bet365

Με το... χέρι του Κοσιελνί στις καθυστερήσεις η Αρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπέρνλι (1-0) και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή. Συνεχίστηκε το τρελό σερί με τις νεοφώτιστες.

Αυτό κι αν ήταν... δώρο επετείου στον Βενγκέρ! Ο Κοσιελνί με το... χέρι κι από θέση οφσάιντ στις καθυστερήσεις έδωσε ένα απίθανο τρίποντο στην Αρσεναλ και ο Αλσατός γιόρτασε τα 20 χρόνια του στον πάγκο της ομάδας στη... 3η θέση και στο -2 από τη Σίτι! Η Μπέρνλι αποδείχθηκε πολύ σκληρή, είχε δοκάρι, αλλά λύγισε στο 92'. Το τρελό σερί των Κανονιέρηδων κόντρα στις νεοφώτιστες συνεχίστηκε, αφού οι Λονδρέζοι έμειναν αήττητοι για 26 διαδοχικό ματς (23 νίκες, τρεις ισοπαλίες).

Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προσπάθησε να πιέσει τη Μπέρνλι, αλλά τόσο ο Ιβόμπι όσο και ο Σάντσες δεν ήταν τυχεροί στην τελική τους προσπάθεια. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, την κατοχή που ξεπερνούσε το 65% κι αναζητούσαν τρόπους να απειλήσουν. Στο 17' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, ο Γουόλκοτ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το διαγώνιο σουτ κατέληξε μόλις άουτ. Το ματς ήταν κακό, υποτονικός ρυθμός, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικά στημένοι και να έχουν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους. Μάλιστα, στο 38' είχαν και τη μεγαλύτερη φάση του α' μέρους, αλλά η κεφαλιά του Βόουκς κατέληξε μόλις άουτ.

Η Αρσεναλ ήταν πιο ορεξάτη στην επανάληψη και στο 49' είχε την πιο επικίνδυνη στιγμή της, αλλά ο Χίτον νίκησε από κοντά τον Σάντσες. Οι Λονδρέζοι συνέχισαν την πίεση και στο 56' ήταν η σειρά του Οζίλ να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Ο ρυθμός ήταν καλός, οι δυο ομάδες πιο δραστήριες με τη Μπέρνλι να χτυπά... καμπανάκι, όταν την κεφαλιά του Γκούντμουντσον έδιωξε εντυπωσιακά ο Τσεχ. Τσαμπερλέιν και Ελνενί έκαναν πιο επιθετική την Αρσεναλ και στο 73' ακούμπησε το γκολ, αλλά το σουτ του Σάντσες βρήκε το δοκάρι. Η απάντηση των γηπεδούχων άμεση, με την κεφαλιά του Κιν στο 75' να βρίσκει το δοκάρι. Μετά το 80' οι Λονδρέζοι άσκησαν έντονη πίεση στη Μπέρνλι. Στο 85' ο Γουόλκοτ είδε τη μπάλα να περνά άουτ όμως οι παίκτες του Βενγκέρ δεν τα παράτησαν. Ετσι, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσάμπερλεϊν έστειλε τη μπάλα στον Κοσιελνί κι αυτός με το.. χέρι διαμόρφωσε το 1-0.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα