Τότεναμ - Μαν. Σίτι 2-0

Τότεναμ - Μαν. Σίτι 2-0

bet365

Το... τρένο του Γκουαρδιόλα σταμάτησε στο Λονδίνο! Η Τότεναμ με εξαιρετική εμφάνιση έσπασε το απόλυτο της Σίτι, επικρατώντας 2-0! Αήττητοι οι Σπερς, πλησίασαν την κορυφή.

Απόλυτο ήταν και... πάει για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος υπέστη την πρώτη του ήττα στον πάγκο της Σίτι, αλλά και την πρώτη εκτός έδρας (σε αγώνα πρωταθλήματος) από τον Δεκέμβρη του 2015! Οι Πολίτες φανέρωσαν πολλά αμυντικά προβλήματα σε δεύτερο σερί ματς και η απουσία του Ντε Μπρόινε ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Η Τότεναμ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Νησί μετά το αποψινό 2-0, πλησίασε στο -1 από την κορυφή και κάνει το καλύτερό της ξεκίνημα από την εποχή του νταμπλ (1960-61). Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Μπράβο έχει πάρει τον αέρα των Αργεντίνων από την άσπρη βούλα (το έχασε ο Λαμέλα).

Τι απίθανο ξεκίνημα για την Τότεναμ! Οι Σπερς... μιμήθηκαν τον τρόπο που αγωνίστηκε η Σέλτικ μεσοβδόμαδα και με το «καλημέρα» έβαλε δύσκολα στους Πολίτες. Πίεση στη μεσαία γραμμή από τους Λονδρέζους, πήραν τον έλεγχο και με όπλο την ταχύτητα κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ρόουζ και Σον ήταν εντυπωσιακοί και οι Σπερς έβλεπε πιο εύκολα την εστία του Μπράβο. Στο 8' ο Στόουνς κατάφερε να κόψει εντυπωσιακά τον Νοτιοκορεάτη, αλλά στο 12' η άμυνα των Πολιτών... προδόθηκε. Ο Ρόουζ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κολάροφ... κόλλησε και το πρώτο αυτογκόλ στη θητεία του Γκουαρδιόλα στη Σίτι ήταν γεγονός! Η Τότεναμ εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία της Μάντσεστερ να αντιδράσει και στα... καπάκια είναι νέα καλή φάση, αλλά ο Μπράβο έδιωξε εξαιρετικά το σουτ του Σον! Οι Σπερς ήταν εξαιρετικοί στη μεσαία γραμμή, ανάγκαζαν σε λάθη τους φιλοξενούμενους και στο 22' βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπράβο ήταν εξαιρετικός στο πλασέ του Νοτιοκορεάτη φορ. Στο 37΄ η μπάλα... χάθηκε ή καλύτερη Ντέλε Αλι και Σον την έκρυψαν. Ο πρώτος ξεφορτώθηκε την αντίπαλη άμυνα, ο δεύτερος του έβγαλε μια απίθανη ασίστ και ο 20χρονος Αγγλος πέτυχε το 2-0! Ο Νοτιοκορεάτης απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού έχει συμμετοχή σε οκτώ γκολ στα επτά τελευταία ματς στην Premier League με έξι γκολ και δυο ασίστ!

Η Σίτι μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, πίεσε και στο 50' είχε την ευκαιρία να μειώσει, ωστόσο ο Αγουέρο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γιορίς. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Γκουντογκάν κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική, ωστόσο στο 65' η Τότεναμ ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Φερναντίνιο ανέτρεψε τον Αλι, ο Λαμέλα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Μπράβο. Ο Ιενάτσο ήταν η τελευταία επιλογή του Πεπ, μπήκε φουριόζος, αλλά στο 75' ο Γιορίς με εντυπωσιακή εμφάνιση τον προσγείωσε.. Ούτε στο 80' ο Αγουέρο κατάφερε να βάλει στο κόλπο τη Μάντσεστερ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν...

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντέλε Άλι (86’ Ενκουντού), Σισοκό (72’ Ντάιερ), Έρικσεν, Λαμέλα, Σον (90’ Γιάνσεν)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροφ, Φερνάντο (53’ Γκουντογκάν), Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ (87’ Σανέ), Νάβας (65’ Ιεανάτσο), Αγουέρο

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα