Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ 1-1

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ 1-1

bet365

Χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε να κοιτάζει... αποσβολωμένη τη Στόουκ να φεύγει με τον βαθμό από το «Ολντ Τράφορντ» με το τελικό 1-1!

Με γκολ απ' τα... αποδυτήρια θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς και αντ' αυτού βρέθηκε σχεδόν ν' αγχώνεται για το γκολ που θα της έδιναν όλους τους βαθμούς από την αναμέτρηση με τη Στόουκ.

Με τον Ζλάταν ν' αστοχεί εξ επαφής μόλις στο 2ο λεπτό κάνοντας κακή επιλογή με το πλασέ στην κλειστή γωνία του Γκραντ, με τον Πογκμπά στο 16' να μην μπορεί να τελειώσει μια εξαιρετική φάση σε τετ-α-τετ, με τον Λίνγκαρντ επίσης να βλέπει αργότερα τον πορτιέρο των «πότερς» να του αρνείται το γκολ και γενικότερα την ομάδα του Μουρίνιο να κυριαρχεί, η αναποτελεσματικότητα ήταν η αιτία που είχε διατηρήσει το σκορ στο 0-0 στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών.

Βέβαια, η Στόουκ θα μπορούσε να είχε προκαλέσει παγωμάρα και ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στο «Ολντ Τράφορντ», αν ο Κάμερον στο 14' δεν έκανε άψυχο τελείωμα αμαρκάριστος από το πέναλτι σε γύρισμα του Άλεν...

Η Στόουκ άλλαξε τα δεδομένα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αφού θέλησε να παίξει κι εκείνη περισσότερο ποδόσφαιρο κι όχι απλά ν' αφήσει τους χώρους στη Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, από την επιλογή της αυτή, ήταν και η πρώτη που είχε εξαιρετική ευκαιρία στο 55' με τους Σακίρι και Αρναούτοβιτς να βγάζουν σε θέση βολής τον Άλεν, αλλά εκείνος έκανε πρώτα μια ντρίμπλα κι έπειτα ένα κακό πλασέ για να μπλοκάρει ο Ντε Χέα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και σε σημείο να πιέζουν κοντά στην περιοχή της Γιουνάιτεντ μένοντας μπροστά και περιμένοντας το λάθος, όμως ταυτόχρονα είχαν καλές επιστροφές όταν έπρεπε να τρέξουν και να κυνηγήσουν ξανά την κατοχή της μπάλας.

Όλα θα άλλαζαν με την είσοδο του Άντονι Μαρσιάλ στο ματς και στο 70', ο Γάλλος που μόλις είχε προλάβει ν' ακουμπήσει τη μπάλα, με εξαιρετικό δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκραντ, γράφοντας το 1-0! Ακολούθησε ένα τρίλεπτο... τρικυμίας στα καρέ της Στόουκ, η Γιουνάιτεντ ξανά απέτυχε να μετουσιώσει αυτό τη σύγχυση των αντιπάλων σε γκολ και τελικά, αφού σε όλο το ματς είχε χάσει τόσες ευκαιρίες, δέχθηκε το γκολ στο 83' από τον Άλεν! Έπειτα από σουτ του Τζόνσον με το αριστερό έξω από την περιοχή και αδυναμία του Ντε Χέα να μπλοκάρει, ο Γουόλτερς έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στ' οριζόντιο δοκάρι και ο επερχόμενος Ουαλός σκόραρε για το 1-1! Στο 89ο λεπτό, ο Πολ Πογκμπά με κεφαλιά – κεραυνό μπροστά από τον Γκραντ έστειλε τη μπάλα στ' οριζόντιο δοκάρι και κάπως έτσι έμεινε το ισόπαλο σκορ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ερέρα (84' Ντεπάι), Πογκμπά, Λίνγκαρντ (67' Μαρσιάλ), Μάτα (67' Ρούνεϊ), Ράσφορντ, Ιμπραΐμοβιτς

Στόουκ: Γκραντ, Τζόνσον, Σόουκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίετερς, Κάμερον, Γουέλαν, Σακίρι (90' Μπάρντσλεϊ), Άλεν, Αρναούτοβιτς (77' Γουόλτερς), Μπονί (77' Κράουτς)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα