Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-2

Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-2

bet365

Η Λίβερπουλ του Κλοπ πάει... τρένο! Τέταρτη διαδοχική νίκη στην Premier League, νίκησε 2-1 τη Σουόνσι στην Ουαλία και στέλνει τον Γκουϊντολίν στην Ιταλία.

Ακάθεκτη η Λίβερπουλ, πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη και βρέθηκε στη 2η θέση! Η επίθεσή της συνέχισε να δίνει τη λύση και οι Κόκκινοι είναι η ομάδα με τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στο 2016 για την Premier League. To 2-1 κόντρα στη Σουόνσι επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση της ομάδας του Κλοπ, με τους Κύκνους να... αποχαιρετούν τον Γκουϊντολίν.

Η Σουόνσι έπαιζε με την... πλάτη στον τοίχο, μπήκε δυνατά στο ματς και ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη. Μόλις στο 5' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ οι Ουαλοί, αλλά ο Μπαστόν από κοντά δε μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Η Λίβερπουλ ήταν νωχελική και το... πλήρωσε. Στο 8ο λεπτό η άμυνα των Κόκκινων αδράνησε και ο Φερ από κοντά πέτυχε το 4ο φετινό του τέρμα, όταν η Σουόνσι έχει μόλις... έξι (67%). Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 20ου λεπτού τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Λαλάνα τραυματίστηκε και ο Κλοπ αναγκάστηκε να κάνει την ομάδα πιο... επιθετική με την είσοδο του Στάριτζ. Οι Κύκνοι είχαν τον τρόπο για να παρουσιαστούν στην αντίπαλη εστία και στο 21' ο Κορκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Κάριους. Τι μας άφησε η Λίβερπουλ στο α' μέρος; Μια ωραία προσπάθεια του Μανέ στο 42', η οποία όμως σταμάτησε από το κόψιμο του Αματ. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος οι Κόκκινοι δεν κατάφεραν να κάνουν στο πρώτο ημίχρονο ούτε ένα σουτ εντός εστίας.

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα των Κόκκινων, φουλ επίθεση, ταχύτητα, δύναμη και πάθος. Στο 47' ο Μανέ δε μπόρεσε να σκοράρει, αλλά στο 54' ήρθε η ισοφάριση. Από ένα στημένο, ο Χέντερσον γέμισε και ο Φιρμίνο με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Οι αλλαγές του Γκουϊντολίν δεν άλλαξαν την εικόνα του ματς, με τους Κόκκινους να έχουν το πάνω χέρι. Στο 68' το υπέροχο σουτ του Κλάιν έδιωξε ο Φαμπιάνσκι, ενώ στο 69' ο Νόουτον έκοψε σωτήρια τον Μανέ! Στο 84' όμως ήρθε η λύτρωση, ο Ράνχελ έσπρωξε τον Φιρμίνο και ο Μίλνερ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-1! Ηταν το 4ο τέρμα του διεθνή μέσου φέτος από την άσπρη βούλα, κάτι που δεν πετύχει... καμία ομάδα στην Premier League! Η Σουόνσι πάντως θα μπορούσε να... σοκάρει τη Λίβερπουλ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Φαν ντερ Χορν από το μισό μέτρο δεν κατάφερε να σκοράρει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα