Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 4-1

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 4-1

bet365

Όχι ότι έπαιξε σπουδαία μπάλα, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο, φρόντισε να ξεμπερδέψει γρήγορα με τη Λέστερ, με το τελικό 4-1. Δεν ξεκίνησε ο Ρούνεϊ, πρώτο γκολ για Πογκμπά.

Ήταν δεδομένο πως η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν μια τέτοια εύκολη μέρα. Ένα παιχνίδι που για όσο χρειαζόταν, θα της πήγαιναν όλα πρίμα και θα πετύχαινε τα γκολ που θα της... απογείωναν την αυτοπεποίθηση και θα εξαφανίζονταν η πίεση και το άγχος. Και αυτό το παιχνίδι ήταν τελικά κόντρα στην Πρωταθλήτρια Λέστερ, όσο κι αν ούτε ο Μουρίνιο μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», φάνηκαν αρχικά φανερώνουν την ανησυχία τους στις γρήγορες κινήσεις και το ευθύ παιχνίδι των «αλεπούδων» όταν έβγαιναν στην επίθεση. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι προσπαθούσε με γρήγορες μπαλιές να φτάσει στο στόχο της, όμως ένα γύρισμα του Ολμπράιτον από αριστερά στο 10' ήταν παντελώς άστοχο, ενώ μια φάση διαρκείας στο 17' ολοκληρώθηκε με κάκιστο σουτ του Χουτ που έφυγε ψηλά, από πλάγια θέση. Όλα άλλαξαν στο 22ο λεπτό, όταν η εκτέλεση κόρνερ του Μπλιντ βρήκε τον Σμόλινγκ κι εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ήταν το... σημάδι για ό,τι θα επακολουθούσε, αφού συνολικά τρεις εκτελέσεις κόρνερ κατέληξαν σε γκολ! Αρχικά, οι Ράσφορντ και Ζλάταν έχασαν τρομερές ευκαιρίες, με τον νεαρό Άγγλο σε τετ-α-τετ να κάνει κακό κοντρόλ και κακό σουτ και τον Σουηδό να χαρίζει μια στιγμή μαγείας αλλά το γυριστό του να φεύγει ψηλά. Στο 37' η εξαιρετική συνεργασία των Μάτα-Πογκμπά-Λίνγκαρντ είχε αποδέκτη ξανά τον Ισπανό που με αριστερό σουτ έκανε το 2-0, ακολούθησε το γκολ του Ράσφορντ με προβολή από γύρισμα του Μάτα σε κοιμώμενη άμυνα στο 40' κι ένα λεπτό αργότερα, με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Μπλιντ, ο Πογκμπά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα!

Ήταν λογικό να έχει... ξεθυμάνει η Γιουνάιτεντ στην επανάληψη και να είναι πλέον αρκετά πιο ήρεμη, αν και η Λέστερ έδειξε ότι όση... άμμος κι αν απέμενε στην κλεψύδρα, θα κυνηγούσε ό,τι περισσότερο μπορούσε για να πάρει ό,τι μπορούσε να της έχει επιφυλάξει η ποδοσφαιρική της μοίρα. Και στο 60', ο Ντεμαράι Γκρέι με τρομερό δεξί σουτ από πλάγια αριστερά έξω από την περιοχή μείωσε σε 4-1! Ο Ζοσέ Μουρίνιο προφανώς και ήταν εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά των παικτών του, βλέποντας τις «αλεπούδες» όταν έβγαιναν στην επίθεση και φυσικά η φάση του Κινγκ στο 68' με το αριστερό σουτ έπειτα από γύρισμα του Σλουπ προκάλεσε και τη γκρίνια του κόσμου που άρχισε να βλέπει ότι κάτι μπορούσε να πάει στραβά παρά το προβάδισμα ασφαλείας.

Οι Σλιμανί και Σλουπ ταλαιπώρησαν αρκετά την άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Γκρέι από αριστερά προσπαθούσε επίσης να αιφνιδιάσει τον Ντε Χέα σε κάθε ευκαιρία, ο Ντρινκγουότερ έστελνε βαθιές μπαλιές με στόχο να προξενήσει ζημιές, όμως το 4-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ούτε στην εστία του Τσίλερ σημειώθηκε κάτι διαφορετικό...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (78' Κάρικ), Μάτα (87' Γιάνγκ), Ράσφορντ (83' Ρούνεϊ), Ιμπραΐμοβιτς

Λέστερ: Τσίλερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ (46' Κινγκ), Αμαρτέι, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον (62' Σλουπ), Σλιμανί, Βάρντι (46' Γκρέι)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα