Λέστερ – Τσέλσι 2-2 (2-4 παρ.)

Gazzetta team
Λέστερ – Τσέλσι 2-2 (2-4 παρ.)

bet365

Η Τσέλσι γύρισε το εις βάρος της 2-0 στο Λέστερ και ο Φάμπρεγας στην παράταση της χάρισε την πρόκριση (2-4). Δύο γκολ+ασίστ ο Λούκας για το 0-4 τη Αρσεναλ στη Φόρεστ, εύκολο 0-3 η Λίβερπουλ στο Ντέρμπι. Αποκλεισμός για Εβερτον.

Η απάντηση του Ισπανού
Είναι γνωστό ότι ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον Σεσκ Φάμπρεγας. Στο πλαίσιο του rotation λοιπόν τον έριξε βασικό για την δύσκολη μάχη της Τσέλσι στο Λέστερ και ο ισπανός του χάρισε την πρόκριση. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι πρωταθλητές ήταν που κατά μία έννοια αυτοκτόνησαν και από το υπέρ τους 2-0, βρέθηκαν να αποκλείονται στην παράταση με 2-4. Ο Οκαζάκι με κοντινή κεφαλιά (17’) και σκαστό από την ίδια θέση (34’) έβαλε τους γηπεδούχους με δύο γκολ μπροστά.

Ωστόσο, ο Κέιχιλ με κεφαλιά μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και στο 49’ ο Αθπιλικουέτα έβαλε το βολές της ζωής του, για να φέρει την πρόκριση και πάλι στα ίσα. Στο 89’ αποβλήθηκε ο Βασιλέφσκι και πλέον οι Λονδρέζοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Το αξιοποίησε άμεσα ο Φάμπρεγας στο ξεκίνημα της παράτασης. Αρχικά (92’) με πλασέ από ωραίο συνδυασμό και δύο λεπτά αργότερα με βολέ από λάθος διώξιμο. Ετσι επεισοδιακά λοιπόν η Τσέλσι είναι εκείνη που συνεχίσει στον 4ο γύρο του League Cup.

Νέα παράσταση η Λίβερπουλ

Με σπασμένα φρένα η Λίβερπουλ και με επίθεση που... καίει. Η ομάδα του Κλοπ δίνει εξαιρετικές παραστάσεις στο Νησί, αφού και στο League Cup φροντίζει να εντυπωσιάζει. Χαλαρή πρόκριση για τους Κόκκινους, επικράτησαν 3-0 της Ντέρμπι εκτός έδρας. Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει 3+ γκολ σε 13 διαφορετικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2016, αριθμός που... σοκάρει. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε αλλαγές, φρόντισε όμως να διατηρήσει στο βασικό σχήμα παίκτες - κλειδιά , όπως ο Κουτίνιο, ο οποίος πέτυχε το ένα από τα τρία τέρματα. Κλαβάν και Οριζί ήταν οι άλλοι δυο σκόρερ των Κόκκινων. Το... τρομακτικό είναι πως η Λίβερπουλ έχει πετύχει 19 γκολ στα επτά πρώτα ματς, όταν στο ίδιο διάστημα πέρσι είχε μόλις 5!

Ο Λούκας και ο… οιωνός για Αρσεναλ!

Δύο φορές είχαν αναμετρηθεί οι δυο τους για το θεσμό (1987, 1993) και αμφότερες η Αρσεναλ όχι μόνο πέρασε τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Το ίδιο θέλει να επαναλάβει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που πέρασε εύκολα με 0-4 από το «Σίτι Γκράουντ» χάρη στις μεταγραφές της. Ο Τσάκα έριξε τη βολίδα (23’) η μπάλα άλλαξε πορεία στην πλάτη αντιπάλου και κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα. Για να αναλάβει στη συνέχεια ο Λούκας Πέρεθ. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, έβαλε το πρώτο γκολ του ως Κανονιέρης με εκτέλεση πέναλτι (60’) και 11 λεπτά αργότερα διπλασίασε τον προσωπικό λογαριασμό το, περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το καρέ των Λονδρέζων ολοκλήρωσε ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν στις καθυστερήσεις, με τον Λούκας να γίνεται και δημιουργός.

Πρώτη ήττα για Κούμαν
Η Νόριτς... θυμήθηκε τις περσινές καλές εμφανίσεις στην Premier League, η Εβερτον... έμεινε στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του League Cup. Τα Καναρίνια πήραν μεγάλο διπλό στο Goodison Park, το πρώτο από τον Σεπτέμβρη του 1993, καθώς επικράτησαν 2-0 των Ζαχαρωτών. Ο Νέισμιθ... πλήγωσε την πρώην του ομάδα, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 41'. Η Εβερτον είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά την προσπάθεια του Βαλέντσια έδιωξε στη γραμμή ο Πρίτσαρντ. Η πρώτη ήττα του Κούμαν στον πάγκο των Ζαχαρωτών διαμορφώθηκε από το τέρμα του Μέρφι.

Αποτελέσματα

Νότιγχαμ - Αρσεναλ 0-4

Λιντς - Μπλάκμπερν 1-0

Εβερτον - Νόριτς 0-2

Ντέρμπι - Λίβερπουλ 0-3

Μπράιτον - Ρέντινγκ 1-2

Νιούκασλ - Γουλβς 2-0

Μπόρνμουθ – Πρέστον 2-2 (2-3 παρ.)

Λέστερ – Τσέλσι 2-2 (2-4 παρ.)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα