Ασταμάτητη Σίτι! (vids)

Gazzetta team
Ασταμάτητη Σίτι! (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 4-0 της Μπόρνμουθ στο Etihad και να πάει στο 5x5 κρατώντας μόνο δική της την κορυφή. Νίκες για Αρσεναλ, Λέστερ.

Εχει βρει ρυθμό και οι αντίπαλοί της το καταλαβαίνουν. Η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ σε βάρος της Γιουνάιτεντ δεν ήταν δυνατόν να κολλήσει στην Μπόρνμουθ και την νίκησε άνετα με 4-0 εντός έδρας. Οι Πολίτες έκαναν το 5x5 στην Premier League, όπου βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή και το 8x8 σε όλες τις διοργανώσεις. Πρωταγωνιστής της Σίτι ήταν ξανά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που ξεκλείδωσε το ματς με γκολ και ασίστ, με τον Βέλγο μέσο να φτάνει τα 34 γκολ σε 48 ματς (18 γκολ, 16 ασίστ) με τη φανέλα των Citizens. Γκολ και ασίστ είχαν και οι Στέρλινγκ, Ιεανάτσο.

Στο πρώτο λεπτό απείλησε ο Ντε Μπρόινε αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Μπόρουτς, όμως ο Πολωνός keeper δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 15' όταν ο Βέλγος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος έγραψε το 1-0. Στο 18' ο Νολίτο δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση αλλά στο 25' οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με σεμιναριακή αντεπίθεση ύστερα από εκτέλεση κόρνερ της Μπόρνμουθ και στο τελείωμα της φάσης ο Στέρλινγκ έδωσε στον Ιεανάτσο σε κενή εστία για το 2-0. Στο 35' οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους με τον Κινγκ και στο 39' ο Ιεανάτσο έδωσε στον Στέρλινγκ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Μπόρουτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ντε Μπρόινε να ξεκινά τη φάση και τον Ιεανάτσο να επιστρέφει την ασίστ στον Στέρλινγκ για το 3-0. Για την Μπόρνμουθ είχε στο 56' καλή στιγμή ο Γουίλσον αλλά ο Μπράβο μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό ο Στέρλινγκ είδε τον Μπόρουτς να αποκρούει το σουτ του. Ο Αγγλος εξτρέμ έκανε στο 64' τρελό σλάλομ περνώντας μέσα από 5-6 αντιπάλους αλλά το πλασέ του με το αριστερό πήγε στο δοκάρι. Το 4-0 έγινε στο 67' έπειτα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια των παικτών της Σίτι από αριστερά, με τον Ντε Μπρόινε να δίνει την τελική πάσα για τον Γκουντογκάν που σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο 76' η Μπόρνμουθ θα μπορούσε να έχει βάλει το γκολ της τιμής αλλά το σουτ του Γουίλσον πήγε στο δοκάρι του Μπράβο, ενώ στο 85' είδε απευθείας κόκκινη, μάλλον υπερβολική, ο Νολίτο, ύστερα από κοκορομαχία με τον Σμιθ.

Ξέσπασε η Αρσεναλ
Από το 1915 μέχρι σήμερα, η Χαλ μόνο μία φορά νίκησε την Αρσεναλ σε αγώνα πρωταθλήματος (πριν από έξι χρόνια). Πιστοί σε αυτήν την υπέρ τους παράδοση λοιπόν, οι Gunners πέρασαν νικηφόρα από το «KCOM Stadium» και πανηγύρισαν το τρίτο τρίποντο σε αυτό το ξεκίνημα τους. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ το έκανε μάλιστα με το χορταστικό 1-4. Ηταν ξεκάθαρα καλύτερη και δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ στο ματς. Στο 17' προηγήθηκε, όταν ο Γιακούποβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπεγιερίν, στην επαναφορά ο Ιβόμπι σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Αλέξις Σάντσες, για να πιστωθεί στον Χιλιανό το γκολ. Στο 28' Ιβόμπι και Οζίλ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Πρώτα η επέμβαση του Γιακούποβιτς και στην επαναφορά ο Γερμανός από τέλεια θέση σούταρε πολύ ψηλά.

Στο 40' ουσιαστικά έληξε και ο αγώνας. Ο Λίβερμορ άπλωσε εσκεμμένα το χέρι του, για να εμποδίσει τη μπάλα που είχε κατεύθυνση προς την εστία. Πέναλτι και αποβολή ήταν η σωστή υπόδειξη, αλλά ο Γιακούποβιτς έπεσε στα δεξιά και νίκησε τον Αλέξις από τα 11 βήματα. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι παιζόταν μόνο στην εστία των γηπεδούχων, που δεν πιστοποίησαν σε καμία περίπτωση το καλό ξεκίνημα που είχαν κάνει. Στο 55' ήρθε το 0-2. Γουόλκοτ και Ιβόμπι έστησαν το 1-2. Τακουνάκι του δεύτερου και ωραία λομπίτσα του πρώτου, με τον Μαγκουάιρ να βάζει εκείνος με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να πιστώνεται ως το 100ό τέρμα του Γουόλκοτ στην καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Στην μοναδική φορά που η Χαλ βρέθηκε μπροστά, πήρε πέναλτι, όταν ο Τσεχ έπεσε με το σώμα στα πόδια του Μποκανί (78'), με τον Σνόντγκρας να μειώνει προσωρινά. Ο Αλέξις Σάντσες με πλασέ (83') και ο Τσάκα, που άνοιξε λογαριασμό στο Νησί με ωραίο μακρινό σουτ στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσαν το καρέ για την Αρσεναλ, η οποία έμεινε αήττητη για 26ο διαδοχικό ματς στην Premier League κόντρα σε αντίπαλο μου έχει προβιβαστεί.

Ο Σλιμανί συστήθηκε στη Λέστερ
Αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της και ήταν καιρός να συστηθεί για τα καλά στο κοινό της Λέστερ. Ο Ισλάμ Σλιμανί έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και καθάρισε για το 3-0 κόντρα στην Μπέρνλι. Με δύο δικές του κεφαλιές (48', 48') και ειδικά με την δεύτερη να προέρχεται από τακουνάκι του Βάρντι, οι πρωταθλητές έκαναν εύκολο το απόγευμα τους. Ο Μαχρέζ που ήταν εξαιρετικός κι ας μην σκόραρε, έκανε... σαματά στην αντίπαλη άμυνα και οδήγησε στο αυτογκόλ του Μι (78').

Βαριά ήττα για την Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ βρέθηκε να χάνει 4-0 από την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας και απλά κατάφερε να σουλουπώσει την εικόνα της μειώνοντας σε 4-2. Στο 8' το αψυχολόγητο χέρι του Μαζουακού έδωσε τη δυνατότητα στον Τσαντλί να κάνει το 1-0 με πέναλτι και στο 37' η ομάδα του Τόνι Πιούλις έκανε δύο τα γκολ της με τον Σάλομον Ροντόν ύστερα από λάθος του Ογκμπόνα και ασίστ του σκόρερ, ο οποίος ήταν σε καταπληκτική μέρα και το έδειξε στη συνέχεια. Ο Τσαντλί έδωσε και δεύτερη ασίστ στο 44' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ο ΜακΚλιν έκανε το 3-0 και στο 55' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 μετά την πάσα του Ροντόν. Κάπου εκεί οι παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς αποφάσισαν ότι πρέπει να κάνουν κάτι αλλά ήταν αργά. Στο 61' το φάουλ του Παγιέ πήγε στο δοκάρι και στο ίδιο λεπτό ο Αντόνιο εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γάλλου και μείωσε σε 4-1. Στο 65' ο Παγιέτ ήταν ξανά μέσα στη φάση και πήρε πέναλτι από τον Γκάλογουεϊ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λαντσίνι για το τελικό 4-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα