Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2

Gazzetta team
Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2

bet365

Η Λίβερπουλ ήταν ξανά εντυπωσιακή εκτός έδρας, λύγισε την Τσέλσι στο Stamford Bridge (1-2) και συνεχίζει το δυνατό ξεκίνημα στην Premier League, δείχνοντας ότι πάει για πολύ ψηλά.

Το είχε κάνει και πέρυσι ο Γίργκεν Κλοπ, στο πρώτο του ματς στον πάγκο των Reds, το έκανε και τώρα. Τότε ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο το θύμα, τώρα ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος είδε τους δικούς τους Μπλε να μένουν πίσω από το ημίχρονο και να μπορούν απλά να μειώσουν για το τελικό 1-2. Η Λίβερπουλ μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής, έχει 10 βαθμούς αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ξεφορτωθεί τα εκτός έδρας ματς με Αρσεναλ (3-4), Τότεναμ (1-1), Τσέλσι (1-2) και εντός με την Λέστερ (4-1), ένα πρόγραμμα το οποίο σίγουρα δεν το λες και εύκολο για το ξεκίνημα. Αυτή ήταν η 5η νίκη της Λίβερπουλ στις τελευταίες 9 επισκέψεις στο Stamford Bridge.

Οι Μέρσεϊσάιντερς κατάφεραν να ελέγξουν το ματς από τα πρώτα λεπτά και φάνηκε ότι έχουν τον τρόπο να επιβάλλουν το παιχνίδι, το οποίο δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες. Στο 17' η ομάδα του Κλοπ πήρε το προβάδισμα με έναν παίκτη που δεν συνηθίζει να σκοράρει. Ο Φιλίπε Κουτίνιο κινήθηκε στα αριστερά και έκανε τη σέντρα με το ανάποδο πόδι, η άμυνα της Τσέλσι κόλλησε και κάλυπτε τον Ντέγιαν Λόβρεν, ο οποίος με καλό τελείωμα στη γωνία έγραψε το 0-1. Οι Reds συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και είχαν μεταφέρει το ματς στην περιοχή της Τσέλσι, η οποία δεν μπορούσε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και στο 36' ήρθε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με τον Χέντερσον να στέλνει με τηλεκατευθυνόμενο σουτ την μπάλα στο παραθυράκι του Κουρτουά για ένα ακόμα γκολ εκτός περιοχής για την Λίβερπουλ (0-2).

Οι Μπλε μόνο τότε πήραν την κατοχή αλλά πέρα από φλυαρία γύρω από τα καρέ των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν κάτι άλλο. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε αφού η Λίβερπουλ όσο περνούσε ο χρόνος δεν είχε λόγο να ρισκάρει και παρότι η Τσέλσι μείωσε στο 61' με το πλασέ του Ντιέγο Κόστα μετά την προσπάθεια του Μάτιτς, το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τις ευκαιρίες των Ντιέγο Κόστα (65') και Οριζί (81'). Το αποτέλεσμα κράτησε το σύνολο του Αντόνιο Κόντε στους 10 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η Λίβερπουλ. Ηταν η πρώτη ήττα στην Premier League για τον Ιταλό τεχνικό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα