Σουόνσι - Τσέλσι 2-2

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Σουόνσι - Τσέλσι 2-2

bet365

Δυο γκάφες σε δυο λεπτά και η Σουόνσι... ανάγκασε την Τσέλσι στην πρώτη της απώλεια (2-2) στο πρωτάθλημα. Εσωσε το βαθμό ο Ντιέγκο Κόστα.

Η Τσέλσι μπήκε ιδανικά, σκόραρε, έχασε ευκαιρίες, αλλά η Σουόνσι χωρίς... φάση γύρισε τούμπα το ματς. Δυο γκάφες από Κουρτουά, Κέιχιλ (υποψία φάουλ), δυο γκολ των Ουαλών και χρειάστηκε η κλάση του Κόστα για να σωθεί ο βαθμός (2-2). Οι «Κύκνοι» δεν έχασαν ποτέ τρίτο σερί ματς επί εποχής Γκουϊντολίν, ενώ ο Κόντε δεν έγινε ο τέταρτος τεχνικός του συλλόγου που πετυχαίνει το 4 στα 4. Αν οι αριθμοί... παίζουν μπάλα, τότε οι Λονδρέζοι ανησυχούν! Ο λόγος; Τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα των Μπλε ήρθαν με ισάριθμες νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν!

Οι Μπλε μπήκαν δυνατά στο ματς, κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα και πίεζαν τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 5' ο Γουίλιαν έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο Φαμπιάνσκι έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Βραζιλιάνος στο 11' είχε ακόμα μια καλή φάση, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν σωστά τοποθετημένος. Η υπεροχή της Τσέλσι μετατράπηκε σε γκολ στο 18ο λεπτό. Λάθος διώξιμο του Φερνάντες, ασίστ από Οσκαρ και ο Κόστα με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Οι Μπλε είχαν τον έλεγχο, συνέχισαν να πιέζουν και δυο λεπτά αργότερα ο Αζάρ έπειτα από εξαιρετική ατομική του ενέργεια δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Φαμπιάνσκι. Τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει για την Τσέλσι στο 43', αλλά ο Κόστα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ.

Η Σουόνσι ήταν πιο επιθετική στην επανάληψη, πίεσε ψηλά και ανάγκασε την αντίπαλό της σε γκάφες. Στο 59' ο Μπάροου έκανε τη σέντρα, ο Κουρτουά δεν μπόρεσε... ποτέ να υπολογίσει την τροχιά της μπάλας κι ανέτρεψε τον Σίγκουρντσον. Ο Ισλανδός από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ηταν το 26ο του τέρμα με τους Κύκνους στην Premier League, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη του συλλόγου! Σε δυο λεπτά και δέκα δεύτερα η Σουόνσι είχε κάνει την ανατροπή! Ο Κέιχιλ... κόλλησε, ο Φερ έκλεψε (κάνοντας φάουλ) και πέτυχε το 2-1! Ωστόσο, ο Ντιέγκο Κόστα... έσωσε το βαθμό, πέτυχε το 7ο γκολ του κόντρα στους Κύκνους διαμορφώνοντας το 2-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα