Ο εχθρός του Πεπ, δεν είναι μονάχα ο Μουρίνιο...

Κώστας Ζάλιαρης
Ο εχθρός του Πεπ, δεν είναι μονάχα ο Μουρίνιο...

bet365

Το gazzetta.gr προετοιμάζει τον Γκουαρδιόλα για το Σαββατιάτικο ντέρμπι του Μάντσεστερ και του υπενθυμίζει πως απέναντί του, δεν έχει μονάχα τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και τον... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

Η πρώτη μεγάλη μάχη της Πρέμιερ Λιγκ έφτασε στην 4η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον, κοντράρεται εκ νέου με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Σίτι.

Το ντέρμπι της πόλης έχει δύο τρομερούς προπονητές, δύο μεγάλους αλλά πολύ διαφορετικούς ποδοσφαιρικούς εγκεφάλους, μια μεγάλη κόντρα για την οποία η Αστυνομία του Μάντσεστερ ανησυχεί μήπως προκαλέσει μπελάδες στις εξέδρες, όμως, η... ζυγαριά της αντιπαλότητας, παίρνει λίγο μεγαλύτερο βάρος στην κόκκινη πλευρά της.

Ο Ισπανός προπονητής των «πολιτών» δεν έχει ν' αντιμετωπίσει μονάδα τον άλλοτε συνεργάτη του στη Μπαρτσελόνα, τον «special one», αλλά και τον... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

Ο Σουηδός σούπερ σταρ δεν το σκέφτηκε και πολύ όταν έμαθε από τον Ζοσέ Μουρίνιο πως εκείνος ήταν ο εκλεκτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την άκρη του πάγκου στη θέση του Λουίς Φαν Χάαλ και συμφώνησε αμέσως για να παίξει και στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας περάσει πλέον από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Η σχέση των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερη και πολύ στενή, με τον Ζλάταν να εξυμνεί σε κάθε ευκαιρία το μυαλό του Πορτογάλου κόουτς και τους δυο τους να σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «πολίτες» και πολύ περισσότερο, να επιβληθούν του Γκουαρδιόλα για να πάρουν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους επί αγγλικού εδάφους.

Ο Ζλάταν, δεν «έπιασε» στη Μπαρτσελόνα με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο και το αίσθημα της αδικίας που του προκάλεσε από τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε και τον τοποθετούσε μέσα στο γήπεδο (τον απομάκρυνε από την περιοχή και τον έβαζε να κινείται στις πτέρυγες), οδήγησε στο ξέσπασμα εις βάρος του νυν προπονητή της Σίτι.

Στο βιβλίο του με τίτλο «I am Zlatan», γράφει χαρακτηριστικά για τον Απρίλη του 2010, όταν η Ίντερ του Μουρίνιο ηττήθηκε μόνο 1-0 στο «Καμπ Νου» και προκρίθηκε εκείνη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Ο προπονητής μου, τα είχε κάνει πάνω του. Ήταν ένας πόλεμος ανάμεσα σ' εμένα και σ' εκείνον εκείνη την εποχή.

Ο Γκουαρδιόλα ήταν ένα μικρό, φοβισμένο κοτόπουλο που δεν μπορούσε ούτε να με κοιτάξει στα μάτια, ούτε να μου πει καλημέρα. Ο Γκουαρδιόλα, πιστεύω ότι κατά κάποιος τρόπο είχε κόμπλεξ με τον Μουρίνιο. Ο Ζοσέ είναι ένα μεγάλο αστέρι της προπονητικής. Το αντίθετο, δηλαδή, από τον Γκουαρδιόλα.

Αν ο Μουρίνιο φωτίζει ένα ολόκληρο δωμάτιο, ο Πεπ κλείνει τις κουρτίνες. Όσο κι αν προσπαθούσε να τον “σβήσει”, δεν τα κατάφερνε».

Ο Ιμπραΐμοβιτς σε δύο σεζόν με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκε σε 23 ματς πρωταθλήματος και δυσκολεύτηκε να βρει θέση στα πλάνα του τότε προπονητή του.

Μάλιστα, ένας εκ των μελών του ρόστερ του συλλόγου της Καταλονίας από εκείνη την εποχή, μιλώντας στη «Daily Mail», δίχως να κατονομαστεί, δήλωσε:

«Ο Μέσι ήταν το πρόβλημα... Εκείνη την εποχή δεν ήθελε μεγάλους στράικερ δίπλα του. Αν κάποιος πετύχαινε περισσότερα γκολ ή μιλούσε περισσότερο από εκείνον, τότε θα είχε πρόβλημα. Ο Μέσι παραπονιόταν συνεχώς στον Γκουαρδιόλα όταν θεωρούσε ότι κάποιος τον ξεπερνούσε».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα