Πίεση είπατε; Όχι για τον Ράσφορντ... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Πίεση είπατε; Όχι για τον Ράσφορντ... (vids)

bet365

Το gazzetta.gr έχει... πειστικά επιχειρήματα για την «ευλογία» που συνοδεύει τον Μάρκους Ράσφορντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο κι αν έμεινε εκτός αποστολής της εθνικής Αγγλίας για να... γλιτώσει λίγη από την πίεση.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς, όταν αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του νεαρού επιθετικού των «κόκκινων διαβόλων» από την αποστολή που ανακοίνωσε για τα προσεχή ματς των «τριών λιονταριών» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλο του 2018, τόνισε ότι η επιλογή του αυτή, ήρθε λόγω του χρόνου συμμετοχής του Μάρκους Ράσφορντ στην ομάδα του, αλλά και στην ανάγκη που θα έχει ο νεαρός να μην πιεστεί τόσο πολύ, τόσο σύντομα, έπειτα και από τους τελευταίους έντονους μήνες.

Ο Ράσφορντ, έχοντας κάνει το τρομερό του ξεπέταγμα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, βρέθηκε και στο Euro 2016, όμως, δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές του «Big Sam», στη νέα εποχή που δείχνει να μπαίνει η εθνική ομάδα της Αγγλίας.

«Μακάρι να φτάσει σε σημείο να βρίσκεται περισσότερες φορές στο βασικό σχήμα της ομάδας του και μακάρι να προσφέρει σημαντικά, με γκολ, στην εθνική ομάδα Νέων. Δεν χρειάζεται να πιεστεί τόσο πολύ για τώρα...» ανέφερε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, με τον νεαρό επιθετικό να σκέφτεται πως θα πρέπει να προκαλέσει ένα παντελώς διαφορετικό σκεπτικό στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Φέτος, ο Ράσφορντ έπρεπε να περιμένει μέχρι την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για να πάρει την ευκαιρία του και να πραγματοποιήσει ντεμπούτο έπειτα από τα 11 ματς στα οποία εμφανίστηκε την περασμένη σεζόν.

Βρέθηκε στο γήπεδο για 19 λεπτά. Κι όμως, εκεί που «γεννήθηκε» η καλύτερη στιγμή για γκολ, βρισκόταν ακριβώς στο σημείο που έπρεπε, ανάμεσα από τρεις αμυντικούς της Χαλ και τον Γιακούποβιτς, για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Ρούνεϊ και να μη χαθεί η τεράστια ευκαιρία για το γκολ. Γιατί αν δεν είχε βρεθεί στην «τρύπα» που είδε στη μικρή περιοχή, πιθανότατα η μπαλιά από τον αρχηγό να περνούσε ανεκμετάλλευτη. Και αυτό, υπό εξαιρετική πίεση, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να στραβώνει πολύ, με μια Γιουνάιτεντ σε μετριότατο απόγευμα, κατά το οποίο θα μπορούσε να μην έχει συνεχιστεί το απόλυτο μέχρι τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Λοιπόν; Είπατε πίεση;

Ρεβάνς με τη Μίντιλαντ στο «Ολντ Τράφορντ» για το Γιουρόπα Λιγκ, έπειτα από κακό αποτέλεσμα στη Δανία και ο Ράσφορντ πετυχαίνει δύο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση, για να προσφέρει ηρεμία και να κλειδώσει την πρόκριση, γράφοντας προσωρινά το 3-1 (5-1 τελικό σκορ), εξαφανίζοντας τη γκρίνια και τις χλιαρές αποδοκιμασίες που είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του «Θεάτρου των Ονείρων».

Ακολουθεί ντέρμπι με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών! Στην πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα; Ναι, σε τόσο σημαντικό ματς, που κουβαλάει τέτοια ιστορία...

Είπατε κάτι;

Σκοράρει λίγο καιρό αργότερα και στο ντέρμπι με τη Σίτι στο «Etihad», διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και χαρίζοντας τεράστιο αποτέλεσμα γοήτρου στη Γιουνάιτεντ. Με οδηγό τον ενθουσιασμό του και το συγκεντρωμένο μυαλό, πετυχαίνει κάθε στόχο και αν κάτι δεν μπορεί να πει ποτέ κανείς για εκείνον, είναι ότι τον έχει δει «ψαρωμένο».

Γκολ και στο «Boleyn Ground» σε πολύ ζόρικη νίκη - πρόκριση για τους «κόκκινους διαβόλους» στο Κύπελλο, χαρίζει τους τρεις βαθμούς με δικό του γκολ σε αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, συνεισφέρει σε παιχνίδι απέναντι στη Μπόρνμουθ και φτάνει η αναμέτρηση με τη Χαλ, πριν από ένα τριήμερο, για να επιβεβαιώσει πως ο Μάρκους Ράσφορντ δεν θ' αφήνει την ομάδα του να χάνει ούτε βαθμό!

Στο Euro 2016, έπαιξε για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο ντέρμπι με την Ουαλία και το ματς με τους Ισλανδούς στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Κόντρα στους «δράκους» μπήκε στο 73ο λεπτό, με τον Στάριτζ να σκοράρει στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-1, ενώ, στη νύχτα ντροπής του αποκλεισμού, πέρασε στη θέση του Ρούνεϊ στο 86', σε μια αλλαγή που απλά του πίστωσε δεύτερη εμφάνιση στο θεσμό, αλλά σε μια αναμέτρηση που άπαντες από αγγλικού «στρατοπέδου» ήταν πνευματικά απόντες...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα