Χαλ - Γιουνάιτεντ 0-1

Αντώνης Σαούλης
Χαλ - Γιουνάιτεντ 0-1

bet365

Η Γιουνάιτεντ έκανε το«τρία στα τρία» με τον μικρό να σκοράρει στο 92' και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του Μουρίνιο η οποία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην εξαιρετική Χαλ και τον πολύ καλό Γιακούποβιτς.

Μάρκους Ράσφορντ. Το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Χαλ αρχίζει και τελειώνει στο ονοματεπώνυμο του μικρού. Του παιδιού που έχει 6 γκολ σε 10 τελικές προσπάθειες. Επαναλαμβάνουμε. Εξι γκολ σε 10 τελικές... Κι αν δεν ήταν αυτός πιθανότατα ο Μουρίνιο θα έκανε και την πρώτη του γκέλα με την ομάδα του Μάντσεστερ.

Κι αυτό γιατί βρήκε απέναντί του μια εξαιρετική Χαλ η οποία είχε ήδη νικήσει Λέστερ και Σουόνσι και προσπαθούσε να διατηρήσει το αήττητο. Θα το κατάφερνε μάλιστα γιατί ανασταλτικά ήταν εξαιρετική και ταυτόχρονα είχε τον Γιακούποβιτς (ναι τον παλιό του Ολυμπιακού Βόλου και του Αρη) σε τρομερή μέρα.

Ομως κάθε φορά που θα μπαίνει αυτός ο διαβολάκος κάθε άμυνα θα πρέπει να τρέμει. Είναι το άστρο του; Είναι η άγνοια κινδύνου που έχει η ηλικία του; Το απίστευτο θράσος του που μπαίνει με τη σκέψη ότι θα γίνει ο ήρωας της βραδιάς; Διαλέξτε ότι θέλετε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Μάρκους μπήκε αλλαγή στο 71' στη θέση του Μάτα και έκανε μέσα σε 20 λεπτά ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Ισπανός, ο Ρούνεϊ, ο Μαρσιάλ και ο Ιμπρα. Δεν ήταν μόνο το γκολ, στο οποίο απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η συνολική του παρουσία.

Σε μια στατική Γιουνάιτεντ η οποία περίμενε τις εμπνεύσεις του Ιμπραϊμοβιτς ή του Μαρσιάλ ή κάποιο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ράσφορντ (αλλά και ο Μικχιταριάν) πρόσφερε κίνηση, ψυχολογία και εν τέλει το γκολ της νίκης. Μέχρι και το 92' (το λεπτό της λύτρωσης για τον Μου) η Γιουνάιτεντ ναι μεν ήταν το απόλυτο αφεντικό, μπορεί να έβγαλε αρκετές φάσεις αλλά γκολ δεν έβαζε.

Την ίδια ώρα η Χαλ ήταν παθητική σε όλο το παιχνίδι, δεν έβγαλε επίθεση της προκοπής και απλά περίμενε το τελευταίο σφύριγμα για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Είπαμε όμως. Κάθε φορά που θα μπαίνει ο συγκεκριμένος διαβολάκος κανείς δεν θα είναι σίγουρος για την έκβαση του ματς...

ΧΑΛ: Γιακούποβιτς, Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Χαντλστόουν, Ελ Μοχαμαντί, Σνόντγκρας (48' Μαλόνεϊ), Μέιλερ, Λίβερμορ, Κλούκας, Χερνάντεζ (83' Μαγκίρ), Ντιομάντε
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σο, Μπέιλι, Βαλένσια, Φελαϊνί, Μάτα (71' Ράσφορντ), Μπλιντ, Πογκμπά, Μαρσιάλ (60' Μικχιταριάν), Ρούνεϊ (94' Σμόλινγκ), Ιμπραϊμοβιτς

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα