Γουότφορντ – Αρσεναλ 1-3

Gazzetta team
Γουότφορντ – Αρσεναλ 1-3

bet365

Οι Gunners καθάρισαν 1-3 στη Γουότφορντ και πανηγύρισαν πρώτη φορά στη σεζόν. Το ίδιο και η πρωταθλήτρια Λέστερ με το 2-1 επί της Σουόνσι. Σούπερ ξεκίνημα για Εβερτον.

Ασχημη ήττα στην πρεμιέρα και κακή ισοπαλία εκτός. Αυτό ήταν το ξεκίνημα και η εύλογη συνέπεια του το κράξιμο στον Αρσέν Βενγκέρ και τις μεταγραφές που δεν έκανε. Χρειάστηκε λοιπόν να έρθει η 3η αγωνιστική, ώστε η Αρσεναλ να πανηγυρίσει στη φετινή Premier League. Και το έκανε αρχικά με στιλ και εν συνεχεία με ζόρισμα, περνώντας με 3-0 από την Γουότφορντ.

Τα καλά για τους Λονδρέζους εμφανίστηκαν με το καλησπέρα. Στο 8' ο Καμπασέλε έπεσε άτσαλα με τον αγκώνα στο κεφάλι του Αλέξις Σάντσεθ. Σωστό το πέναλτι, εύστοχη και η εκτέλεση του Καθόρλα για το 1-0. Οι Gunners με το γκολ απελευθερώθηκαν. Ο Γκόμες όμως με τις επεμβάσεις του και ειδικά σε τετ α τετ με Γουόλκοτ, Αλέξις, πάλευε να κρατήσει χαμηλά το σκορ.

Ο Κοσιελνί στην απέναντι εστία (25') πήγε να βάλει αυτογκόλ, αλλά τον σταμάτησε ο Τσεχ και ο Αλέξις (40') στη σωστή εστία με περίεργο πλασέ έβαλε το δεύτερο. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα ο Χιλιανός επιθετικός έβγαλε συστημένη στον Οζίλ που κινήθηκε ως τρέιλερ και έβαλε το τρίτο του αγώνα και το Νο700 για λογαριασμό της Αρσεναλ στην Premier League, που έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που φτάνει αυτό το νούμερο (σ.σ.: 798 έχει η Μαν. Γιουνάιτεντ).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά για να μειώσουν. Το έκαναν με πλασέ στο ντεμπούτο (σ.σ.: από τη Γιουβέντους) Περέιρα (57') και μετά από φάση διαρκείας. Στη συνέχεια πίεσα και τους σταμάτησε ο Τσεχ με σούπερ διπλή επέμβαση (69'), ενώ το ωραίο ψαλιδάκι του Ιγκάλο (71') πέρασε οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Εκεί όμως έσβησε η πίεση της Γουότφορντ και η Αρσεναλ δεν είχε πρόβλημα να φτάσει σε ένα πολύτιμο τρίποντο βαθμολογίας και ηρεμίας. Οσο για τους ηττημένους, ναι μεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν μείνει με ένα βαθμό.

Γουότφορντ (Βάλτερ Ματσάρι): Γκόμες, Καμπασέλε (52' Γιάνμαατ), Πρεντλ, Καμπούλ, Καπού, Γκιντιούρα (46' Περέιρα), Μπεχράμι, Αμραμπατ (77' Σαξές), Χολέμπας, Ντίνεϊ, Ιγκάλο

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν, Μονρεάλ (74' Γκιμπς), Τσάκα, Καθόρλα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (70' Ελνενί), Οζίλ (70' Γουίλσιρ), Γουόλκοτ, Αλέξις Σάντσες.

Γκολ Βάρντι, 100άρης ο Ρανιέρι
Ο Τζέιμι Βάρντι πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη σεζόν 2016-17 και η Λέστερ πήρε την πρώτη νίκη της στη φετινή Premier League κόντρα στην Σουόνσι (2-1). Στο 32' ο Βάρντι κυνήγησε τη μακρινή μπαλιά του Ντρινκγουότερ και έκανε το 1-0 για να δώσει σαφές προβάδισμα στο 52' ο Μόργκαν. Στο 65' οι Foxes κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Μαχρέζ και στη συνέχεια το σουτ του Οκαζάκι για να μειώσει στο 80' η Σουόνσι με τον Λιρόι Φερ, ο οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η 100ή νίκη του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Premier League και έγινε μόλις ο 5ος μη Βρετανός/Ιρλανδός που το καταφέρνει.

Τυχερή και αήττητη η Εβερτον
Συνεχίζει το καλό ξεκίνημα της η Εβερτον με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της. Η αλήθεια είναι ότι υποδεχόμενη τη Στόουκ δυσκολεύτηκε, αλλά και με την τύχη στο πλευρό της. Αφού έχασε ευκαιρίες με τον Λουκάκου, κέρδισε πέναλτι. Ο Μπέινς το εκτέλεσε (51'), ο Γκίβεν τον νίκησε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ιρλανδού τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Αρναούτοβιτς είχε δοκάρι για τη Στόουκ που παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας, ενώ η Εβερτον συνεχίζει με επτά βαθμούς σε τρία ματς.

Ζητείται νίκη για Σαουθάπτον, Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον και Σάντερλαντ παραμένουν στην αναζήτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα μετά το μεταξύ τους 1-1 στο Saint Mary's. Ο Ζερμέν Ντεφόε άνοιξε το σκορ με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος ύστερα από ανατροπή από τον Ζοσέ Φόντε, όμως το 0-1 δεν έμεινε για πολύ. Ο keeper των φιλοξενούμενων, Πίκφορντ, έκανε σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Οστιν, αλλά έχει ευθύνη για το γκολ των Αγιών στο 85' αφού στο σουτ του Τζέι Ροδρίγες η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του για το τελικό 1-1.

Το έσωσε στις καθυστερήσει η Πάλας
Οδευε ολοταχώς για την τρίτη διαδοχική ήττα της. Ωστόσο, η κεφαλιά του Νταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε για την Κρίσταλ Πάλας την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Μπόρνμουθ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Κινγκ (11') και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει λίγο αργότερα πέναλτι (απόκρουση του Μπόρουτς στον Καμπάιγ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα