Μπέρνλι - Λίβερπουλ 2-0

Gazzetta team
Μπέρνλι - Λίβερπουλ 2-0

bet365

Η Τσέλσι έκανε το δύο στα δύο με ανατροπή στο τέλος, ενώ η Λίβερπουλ απογοήτευσε και ηττήθηκε από τη Μπέρνλι. Το απόλυτο η Χαλ, ανατροπή για Έβερτον, πρώτη νίκη για Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ απέδειξε αυτό που πάνω-κάτω γνωρίζαμε όλοι: μπορεί να κερδίσει τον πρώτο και να χάσει από τον τελευταίο. Οι κόκκινοι μετά τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ στην πρεμιέρα, έκαναν κακή εμφάνιση και ηττήθηκαν με 2-0 από την Μπέρνλι, που σκόραρε εναντίον της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1973!

Το ματς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους παίκτες του Κλοπ, καθώς μόλις στο 2’ ο Βόουκς άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα για το 1-0! Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή σε όλη τη διάρκεια και πάνω από 20 τελικές προσπάθειες, όμως οι περισσότερες ήταν με μακρινά σουτ. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα απίστευτα κενά στην άμυνα των κόκκινων, δείχνοντας εκπληκτική αποτελεσματικότητα, με τον Γκρέι να κάνει το 2-0 στο 37’ με ατομική προσπάθεια και να τελειώνει τα πάντα! Στάριτζε, Φιρμίνο και Κουτίνιο είχαν κάποια καλά σουτ, όμως κανένας τους δεν κατάφερε να νικήσει τον Χίτον και όσο περνούσε η ώρα ήταν εμφανές ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Μπέρνλι να παίρνει απολύτως δίκαια τους 3 βαθμούς.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Ο Κόντε νίκησε τον Ματσάρι!

Ήταν από την αρχή εμφανές πως η ιταλική μάχη ανάμεσα σε Κόντε και Ματσάρι θα είχε πολλή τακτική. Η Γουότφορντ είχε 15 ματς να νικήσει την Τσέλσι, αλλά σε όλο αυτό υπήρχε κάτι το σημαδιακό, καθώς η τελευταία της νίκη ήταν στην πρεμιέρα της Premier League πριν από 17 χρόνια. Όμως εκείνος που κατάφερε να γυρίσει το ματς με τις αλλαγές του, ήταν ο Αντόνιο Κόντε.

Στο 6' ο Χολέμπας, που ξεκίνησε και πάλι βασικός, δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά, ενώ στο 10' ο Κόστα είδε τον Μπρίτος να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 23', όταν ο Ιγκάλο δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι από την πλευρά της ήταν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σοβαρά. Στο 42' η βροχή πήγε να παίξει άσχημο παιχνίδι στον Γκόμες, με τον Γκεντιούρα να τον προστατεύει.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πρόθεση να ανεβάσουν στροφές στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 55' ο Καπού σκόραρε από την περιοχή για δεύτερη σερί αγωνιστική, με τον Ντίνι να του ανοίγει χώρο μετά από σέντρα. Ο Αζάρ ανέβασε στροφές, η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κάθχαρτ, ενώ ο Κόντε αντέδρασε ρίχνοντας στο ματς τον Μόουζες στη θέση του Πέδρο και τον Μπατσουαγί αντί του Όσκαρ. Από το 70' και έπειτα η πίεση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, ενώ θέση στο ματς πήρε και ο Φάμπρεγας. Η ισοφάριση ήρθε στο 80', με τον Μπατσουαγί να ανοίγει λογαριασμό με τα μπλε, μετά από ασταθή απόκρουση του Γκόμες. Και στο 87', ο Κόστα, ο οποίος φλέρταρε με την αποβολή κατά τη διάρκεια του ματς «χτύπησε» ξανά τελευταίος, κάνοντας το 2-1 μετά από μια εξαιρετική κάθετη του Φάμπρεγας! Στο 93', ο Μπατσουαγί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.


Η Χαλ... τρελαίνει το Νησί!
Απίθανα πράγματα... Η Χαλ των 13 διαθέσιμων παικτών πρώτης γραμμής είναι στην κορυφή της βαθμολογίας! Μετά τη νίκη επί της πρωταθλήτριας, επικράτησε και στην Ουαλία της Σουόνσι με 2-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν αλλά ο Γιορέντε δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η Χαλ ανέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, βρήκαν χώρους και απείλησαν. Ετσι στο 79' ο Μαλόνεϊ αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, αφού κατάφερε να σκοράρει. Η Σουόνσι προσπάθησε να απαντήσει, όμως τα κενά στην άμυνα της την πρόδωσαν. Ο Ερνάντες στις καθυστερήσεις κατάφερε να διαμορφώσει το 2-0! Mάλιστα, η Χαλ είναι μόλις η δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που πετυχαίνει νίκες στις δυο πρώτες στροφές.

Κάτι καλό... ζαχαρώνουν
Η Εβερτον έχει γυρίσει σελίδα και με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο άπαντες αναμένουν να δουν τις αλλαγές που θα συντελεστούν. Στην πρεμιέρα με την Τότεναμ έδειξε κάποια καλά στοιχεία και τώρα, στην έξοδο στη Γουέστ Μπρομ, έβγαλε χαρακτήρα και πήρε το ματς με ανατροπή (1-2). Η Μπρομ προηγήθηκε με κεφαλιά του ΜακΟλεϊ και τα Ζαχαρωτά επέστρεψαν με τον Μιραλάς να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις πριν την ανάπαυλα. Στο 60' ο Γκάρεθ Μπάρι χάρισε με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι το τρίποντο στους φιλοξενούμενους (σ.σ.: το πρώτο γκολ του στην Premier League το είχε βάλει το 1999).

Τρίποντο με Γουανιάμα
Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με αρκετό... ζόρι της Κρίσταλ Πάλας. Ενταση, πάθος, δύναμη και πολλά λάθη στο λονδρέζικο ντέρμπι, με τον Γουνιάμα να δίνει τη λύση λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ, Χένεσι, έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις στο α μέρος σε προσπάθειες των Αλντερβάιρελντ, Γιάνσεν και Κέιν. Οι Σπερς πίεσαν στην επανάληψη, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περσινή σεζόν έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο η λύση ήρθε από τον Γουανιάμα, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα