Μαν. Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-0

Μαν. Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-0

Μαν. Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-0

bet365

O Γάλλος τα πήγε καλά στο ντεμπούτο του, αλλά σταρ ήταν ο Ζλάταν! Ο Σουηδός πέτυχε δυο γκολ κόντρα στη Σαουθάμπτον (2-0) και η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο έκανε το 2 στα 2!

Ο Πογκμπά έκανε θετικό ντεμπούτο, έβαλε ποιότητα στο παιχνίδι της Μάντσεστερ, αλλά την παράσταση έκλεψε ξανά ο Ζλάταν. Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο ηγέτης, βρήκε δίχτυα σε τρίτο διαδοχικό επίσημο ματς με τη Γιουνάιτεντ και την οδήγησε στη δεύτερη νίκη της. Η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε 2-0 της Σαουθάμπτον με σημάδια βελτίωσης. Ο Ρούνεϊ έκανε 600 τις συμμετοχές με κλαμπ στην Premier League, ενώ ο Ζλάταν συνέχισε το... πάρτι κόντρα στον Πιέλ, αφού έφτασε τα 13 γκολ με αντίπαλο τον Γάλλο τεχνικό! Οι αριθμοί έπαιξαν μπάλα και η παράδοση που θέλει τη Μάντσεστερ να μη χάνει ημέρα Παρασκευή σε ματς πρωταθλήματος συνεχίστηκε. Αλλωστε, η τελευταία ήττα... χάνεται κάπου στο 1950.

Πιο δυνατά στο ματς η Σαουθάμπτον, εκμεταλλεύθηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ και πήρε τον έλεγχο. Βέβαια, τα σχέδια του Πιέλ χάλασαν νωρίς, όταν στο 13' ο Ρομέου αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην αντίπαλη εστία ήρθε στο 15', αλλά η προσπάθεια του Πογκμπά δε βρήκε στόχο. Η καλύτερη φάση στο πρώτο 20λεπτο ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν από τη σέντρα του Ρέντμοντ ο Τάντιτς δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο Πογκμπά στο ντεμπούτο του ήταν κινητικός, αλλά δεν είχε τις βοήθειες που χρειαζόταν. Για να δούμε την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29', ο Γάλλος έσπασε στον Μάτα, ο Ισπανός βρήκε ωραία τον Ζλάταν, αλλά το γυριστό του Σουηδού κατέληξε άουτ! Ωστόσο, στο 36΄ η Μάντσεστερ άνοιξε το σκορ. Ο Ρούνεϊ είχε το χώρο για μια εξαιρετική σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3ο διαδοχικό επίσημο τέρμα με τη νέα του ομάδα.

Στο β' μέρος η η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε με σύμμαχο την παράδοση, αφού την τελευταία φορά που ηττήθηκε στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο ήταν τον Μάιο του 1984 από την Ιπσουιτς.

Η Γιουνάιτεντ ήταν το ίδιο υπομονετική στην επανάληψη και όταν έβρισκε χώρους απειλούσε. Στο 50' ο Μαρσιάλ έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο Φόρστερ έδιωξε ωραία. Ενα λεπτό αργότερα ο Σο εκμεταλλεύθηκε τα κενά της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή και ο Κλάσι υπέπεσε σε ένα... ανόητο πέναλτι. Ο Ζλάταν ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-0! Ηταν το 29ο τέρμα του Σουηδού στα 20 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με Παρί και Γιουνάιτεντ. Ο Πογκμπά στο 64' θα μπορούσε στο ντεμπούτο του να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Η πίεση της Μάντσεστερ ήταν έντονη κι ένα λεπτό αργότερα χάθηκε ακόμα μια φάση. Ο Μαρσιάλ ξέφυγε ιδανικά, δεν έδωσε όμως στον Ζλάταν και νικήθηκε από τον Φόρστερ. Πειθαρχημένη στη συνέχεια η ομάδα του Μουρίνιο, δεν άφησε χώρους, εκτός από μια περίπτωση, όπου ο Τάντιτς βρέθηκε από κοντά δεν κατάφερε να μειώσει.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Σο, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μάτα (76' Μκιταριάν), Ρούνεϊ (89' Σμόλινγκ), Μαρσιάλ (82' Ερέρα), Ιμπραΐμοβιτς

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σεντρίκ, Φόντε, Φαν Ντάικ, Τάργκετ, Ρομέου (12' Κλασί), Χόιμπεργκ, Ντέιβις (67' Όστιν), Τάντιτς, Ρέντμοντ, Λονγκ (84' Ροντρίγκες)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα