Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-1

bet365

Ο Ντιέγκο Κόστα καθάρισε για το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ και χάρισε στον Αντόνιο Κόντε το ιδανικό ξεκίνημα με την Τσέλσι, που έδειξε σημάδια αναγέννησης.

Και το δικό του ντεμπούτο ήταν από τα φετινά talk of the town. Ο Αντόνιο Κόντε στο Νησί. Και ο ίδιος δικαίωσε την κουβέντα. Αυτή η Τσέλσι που εμφανίστηκε κόντρα στη Γουέστ Χαμ, μπορεί να είχε τους ίδιους παίκτες με πέρσι (με μοναδική προσθήκη τον Καντέ), αλλά έμοιαζε διαφορετική. Φάνηκε με το καλημέρα ότι είναι η δική του ομάδα αυτή που χτίζεται. Φώναξε, τα έχωσε, πανηγύρισε στον αέρα. Το έζησε έντονα και έδωσε παλμό. Το ίδιο και ο Ντιέγκο Κόστα που με γκολάρα χάρισε τη νίκη στο φινάλε (2-1) αν και η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.

Οι Μπλε ήταν γενικά καλύτεροι και άξιζαν το τρίποντο. Σοβαροί, με κλειστό πλάνο και ορεξάτοι και κυρίως ο Αζάρ, που έκανε τις κούρσες του και τον Καντέ να εξουσιάζει το κέντρο. Πρώτος απείλησε ο Ιβάνοβιτς (12') που έκανε ντρίμπλα στον Μαζουακού, αλλά έσωσε στην αριστερή γωνία του ο Αντριάν. Στο 31' ο Αζάρ έκανε την επέλαση, προσποιήθηκε και με ωραίο χαμηλό φαλτσαριστό έξυσε το αριστερό δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πάλι δεν είχαν καμία απάντηση.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') ο Αντόνιο έσπρωξε τον Αθπιλικουέτα και η Τσέλσι πήρε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Αζάρ, σκοράροντας το γκολ Νο 5.000 της ομάδας του στην Premier League. Οι Μπλε εκεί πήραν φόρα. Ο Αντριάν σταμάτησε τον Γουίλιαν (63') , μα στο 68' έπρεπε να δει την κόκκινη ο Ντιέγκο Κόστα που έπεσε εσκεμμένα με τις τάπες στην κνήμη του Αντριάν. Ωστόσο, στο 77' ήρθε η ισοφάριση από το πουθενά. Μετά από κόρνερ και διώξιμο της άμυνας, ο Κόλινς έπιασε δυνατό αριστερό βολέ και νίκησε τον Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι φόρτσαραν για το δεύτερο. Ο Πέδρο απείλησε με διαγώνιο σουτ (86') και στο 89' Ο Ντιέγκο Κόστα έκανε περιστροφή στο ημικύκλιο, σημάδεψε χαμηλά στη δεξιά γωνία και έστειλε τον Κόντε να πανηγυρίσει σαν τρελός. Με τη λήξη όλο το γήπεδο τραγουδούσε εκστασιασμένο, δείγμα της ψυχολογίας που έχει φέρει η άφιξη του Ιταλού κόουτς.

* O Καντέ έκανε φοβερή εμφάνιση και είχε και 54 σωστές στις 57 μεταβιβάσεις!

* Η Τσέλσι είναι αήττητη στα πρόσφατα 11 μεταξύ τους (8 νίκες)!

* Τα Σφυριά έχουν να νικήσουν εκεί μέσα από τον Σεπτέμβριο του 2002!

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε):
Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς, Γουίλιαν (80' Πέδρο), Οσκαρ (85' Μπατσουαγί), Αζάρ (85' Μόουζες), Ντιέγκο Κόστα

Γουέστ Χαμ (Σλάβεν Μπίλιτς): Αντριάν, Ριντ, Αντόνιο (52' Μπάιραμ), Κόλινς, Μαζουακού, Κουγιατέ, Νόρντβιτ (67' Παγιέ), Νόουμπλ, Αγιού (34' Γκοκχάν Τόρε), Κάρολ, Βαλένσια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα