Εβερτον – Τότεναμ 1-1

Gazzetta team
Εβερτον – Τότεναμ 1-1

bet365

Εβερτον και Τότεναμ είχαν από ένα ημίχρονο και μοιράστηκαν το 1-1 στο φετινό ξεκίνημα. Τρεις ισοπαλίες και δύο διπλά το πρώτο αγωνιστικό απόγευμα στο Νησί.

Καμία ομάδα δεν έχει κάνει τόσες ζημίες στην Εβερτον στην ιστορία της Premier League όσες η Τότεναμ. Για όγδοη διαδοχική φορά λοιπόν οι Λονδρέζοι όχι μόνο δεν ηττήθηκαν από τα Ζαχαρωτά, αλλά πήγαν και να τους πάρουν το ματς, μένοντας τελικά στο 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν περισσότερη ένταση στη δική τους υπεροχή και να μην παίρνουν το «τρίποντο» εξαιτίας του Στεκέλενμπουργκ. Και όμως το παιχνίδι ξεκίνησε και κύλησε άριστα για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 5' ο Μπάρκλεϊ με απ' ευθείας φάουλ που μπέρδεψε τον Γιορίς, σκόραρε για τρίτη σερί πρεμιέρα.

Ο Γιορίς σταμάτησε την κεφαλιά του Γιαγκέλκα (15') και στο 35' αποχώρησε τραυματίας. Ο αντικαταστάτης του, Φορμ, νίκησε σε τετ α τετ τον Ντεουλοφέου (45') και από εκεί και έπειτα πήραν τα ηνία οι Spurs. Ο Λαμέλα με κεφαλιά ισοφάρισε (59'), με τον Ολλανδό πορτιέρο της Εβερτον να κάνει δύο σούπερ εξ επαφής επεμβάσεις σε Γιένσεν (80') και Λαμέλα (83' απόκρουση και οριζόντιο δοκάρι). Ηταν το ντεμπούτο του Ρόναλντ Κούμαν με τα Ζαχαρωτά, που όμως εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα αδυναμίας διαχείρισης αγώνα με πέρσι.

Ατυχη επιστροφή για Μπόρο
Η Μίντλεσμπρο επέστρεψε στα σαλόνια για πρώτη φορά από το 2009, αλλά δεν κατάφερα να το γιορτάσει με νίκη υποδεχόμενη τη Στόουκ. Η Μπόρο ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με την κεφαλιά του Νεγρέδο (11'), ο οποίος όπως είχε κάνει και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, βρήκε δίχτυα στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Ραμίρες σημάδεψε το δοκάρι και αφού δεν έγινε το 2-0, ο Σακίρι ισοφάρισε (67') στο τελικό 1-1 με το πρώτο απ' ευθείας φάουλ για που έβαλε η ομάδα του την τελευταία τριετία.

Γκέλα για Σαουθάμπτον
Η Σαουθάμπτον ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως η Γουότφορντ κατάφερε να φύγει με ισοπαλία 1-1 από το St Mary's. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 9’ ο Καπού με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1, ενώ στο 32’ ο Λονγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Γκόμες ήταν ο κορυφαίος της Γουότφορντ, όμως τελικά νικήθηκε από τον Ρέντμοντ, που σκόραρε στο ντεμπούτο του για το 1-1 στο 58’. Οι Άγιοι συνέχισαν την πίεση, βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω στο 76’, όταν αποβλήθηκε ο Γουότσον, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Με το δεξί Σουόνσι και Γουέστ Μπρομ
Με νίκη ξεκίνησε τη σεζόν η Σουόνσι, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 εκτός έδρας της Μπέρνλι. Όλα έδειχναν ότι πάμε για ισοπαλία, με τον Φαμπιάνσκι να κάνει δύο μεγάλες αποκρούσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Κιν, όμως στο 82’ ο Φερ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το τελικό 0-1.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Γουέστ Μπρομ, που με γολ του Ροντόν επιβλήθηκε με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας, συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση στο Selhurst Park. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ο Ζαχά έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία και στο 74’ κόντρα στη ροή του ματς ο Ροντόν με κεφαλιά έκανε το 0-1, δίνοντας μόλις την δεύτερη νίκη σε πρεμιέρα τα τελεθυταία 11 χρόνια στην ομάδα του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα